Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenElämänturva19.4.2022

17 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

LähiTapiola Pohjoinen jakaa 17 050 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan keväällä 2022.  Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 39 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 18 on nyt valittu tuen saajiksi.

Tuen avulla edistetään esimerkiksi frisbeegolfrataa Pudasjärvelle ja hankitaan maalivahdin varusteet Ylivieskan Jääkarhujen nuorille pelaajille.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2022 kevään Nuori Pohjoinen -tukea saavat 18 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, lajien monipuolista kirjoa ja lasten elämänturvan tukemista. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.

Nuori Pohjoinen -tuki mahdollistaa esimerkiksi frisbeegolfradan valmistumisen Pudasjärven Kipinän kylälle. Hankkeesta vastaa Kipinän kyläseura, joka pyrkii kehittämään Kipinän kylää asukkaiden ja mökkiläisten toiveiden mukaan ja järjestää erilaisia tapahtumia vuoden ympäri. Lasten ja nuorten harrastustoiminnan ja harrastusmahdollisuuksien kehittäminen ovat myös kyläseuralle tärkeitä teemoja.

- LähiTapiolan Nuori Pohjoinen -tuen merkitys Kipinän kyläseuralle on todella suuri. Tuen avulla saamme tulevalle frisbeegolfradalle paljon puuttuvia materiaaleja, joiden ansiosta rata valmistuu täysin tulevana kesänä. Tuki merkitsee myös sitä, että kylän lapset ja nuoret saavat uuden harrastuksen vapaa-ajalleen, kertoo Kipinän kyläseura Ry:n puheenjohtaja Sanna Parkkila.

- Myös koulun toimintaan rata tuo uusia tuulia; uutta lajia voi harrastaa liikunta- kuin välitunneilla. Idea frisbeegolfradasta on jo kytenyt useita vuosia. Vuoden 2021 aikana saimme sponsoreiden lahjoittamana yhdeksän heittokoria, joka edisti hankettamme paljon. Frisbeegolfrata rakennetaan talkoovoimin, ja radasta tulee kokonaisuudessaan noin 650 metriä pitkä. Kipinän kyläseura toivoo radan tuovan paljon iloa lapsille ja nuorille, jatkaa Parkkila.

Jääkiekkoseura Ylivieskan Jääkarhut tarjoaa lapsille ja nuorille matalan kynnyksen joukkueurheilua. Seura hankkii tuella kahdet maalivahdin varusteet nuorille pelaajille.

- Seurassamme on positiivinen ongelma, eli nuorimpien ikäluokkien pelaajamäärä on kasvanut tasaisesti, jonka seurauksena maalivahdin varusteita ei ole seuralla tarjota riittävästi. Seura haluaa tarjota nuorempien ikäluokkien käyttöön laadukkaat ja ennen kaikkea turvalliset maalivahdin varusteet, jotta kenenkään vanhemman ei tarvitsisi sitoa niihin isoja rahoja liian aikaisessa vaiheessa ja toisaalta seuran tarjoamat hyvät varusteet myös innostavat lapsia kokeilemaan maalivahdin haastavaa pelipaikkaa. Kahdet hankittavat maalivahdin varusteet tulevat U8-U10 ikäluokkien yhteiskäyttöön nyt ja tuleviksi vuosiksi, kertoo Ylivieskan Jääkarhut ry:n puheenjohtaja Tuomas Kokkonen.

- On erittäin tärkeää, että lapset ja nuoret löytäisivät jälleen harrastustoiminnan pariin koronavuosien jälkeen. Nuori Pohjoinen -tuella mahdollistetaan myös tänä syksynä useita projekteja, kerhoja ja harrastusvälineistön hankintaa. Tuen avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle.

Valitut tukikohteet:
Alavieskan Viri ry Alavieska
Haapajärven Kiilat Hiihto Haapajärvi
Kannuksen Ura pesäpallojaosto Kannus
Kempeleen Kiri PSU/PYP Kempele
OLS 12 Pohjoinen Oulu
Suomen alttoviuluseura ry Oulu
Virpiniemi Golf Oulu
Pohjois-Suomen Pesis ry Oulu
Oulun peruskoulun 3.-6. musiikkiluokkien kannatus- ja tuki yhdistys ry Oulu
Soiva Siili Ay Oulu
Oulun Lippo G-Juniorit Oulu
Oulun naisfutis, ONS10-joukkue Oulu
Kipinän kyläseura Ry Pudasjärvi
Raahen Jääkiekkoklubi ry Raahe
Funky Hall SODAP ry Raahe
Raahen Naisvoimistelijat Ry Raahe
Toholammin Urheilijat / Hiihtojaosto Toholampi
Ylivieskan Jääkarhut ry Ylivieska

LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa. Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on syksyllä 2022, jolloin tukea voi 1.8.2022 alkaen hakea täällä (suora linkki).

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.