Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola ItäElämänturva11.4.2022

Taksiyrittäjä Pekka Laurilalle sairaskuluvakuutus on taannut nopean hoitoon pääsyn

Iisalmelainen taksiyrittäjä Pekka Laurila tietää vakuutusten merkityksen niin yritystoiminnassaan kuin henkilökohtaisessa elämässäänkin. Toki autoilla pitää olla liikenne- ja kaskovakuutukset kunnossa, mutta Pekalle merkityksellisin vakuutus on ollut vuonna 2010 otettu sairaskuluvakuutus.

Sairastuminen tai tapaturma tulee omalle kohdalle aina yllätyksenä ja vakava sairastuminen on järkytys meistä jokaiselle. Pekka Laurila on saanut kokea sairaskuluvakuutuksen hyödyn omalla kohdalla – useaan otteeseen. Joka kerta vakuutus on tarjonnut pääsyn nopeaan hoitoon.

”Vuonna 2019 liukastuin töissä ja ristiside repesi. Menin päivystykseen, mutta asia eteni sen jälkeen hitaasti. Onneksi tajusin, että minulla on LähiTapiolan sairaskuluvakuutus yritykseni kautta. Soitin asiakaspalveluun ja sain nopeasti ohjeet etenemisestä. Kahden viikon päästä yhteydenotosta ristiside leikattiin ja kuntouduin hyvin fysioterapian avulla. Onni siis tässä onnettomuudessa, minulla oli kattava vakuutus”, Pekka kertoo.

Pekan sairaskuluvakuutus on korvannut myös toisen leikkauksen ja pienempiä hoitoja ja lääkkeitä. Sairaskuluvakuutuksen roolia tuli jossain vaiheessa myös kyseenalaistettua, mutta Pekka on todennut, että ennemmin vakuuttaa laajasti kuin on oikean hädän tullen ilman vakuutusta.

”Nämä omat kokemukseni ovat vahvistaneet minulle vakuutusten tärkeyttä. Mielelläni vakuutan laajasti. Lisäksi yrittäjänä sitä osaa arvostaa vakuutuksia. Riskienhallinta on minusta tärkeä osa yrityksen toimintaa. LähiTapiolan palvelu on toiminut moitteettomasti. Hyvä palvelu on puhelinsoiton päässä. Olen todella tyytyväinen LähiTapiolaan”, Pekka päättää.

Sairauskuluvakuutus

Sairaskuluvakuutuksesta maksetaan sairaudesta tai tapaturmasta aiheutuvia hoitokuluja, joita ovat esimerkiksi lääkärinpalkkiot, tutkimus- ja hoitokulut, leikkaukset ja lääkkeet. Sairauskuluvakuutuksen käyttötilanteita ovat esimerkiksi:

  • Erilaiset infektiosairaudet, kuten flunssat.

  • Krooniset sairaudet, kuten allergia, astma ja diabetes.

  • Tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet.

  • Vakavat sairaudet, kuten sydäninfarkti, MS-tauti ja syöpä.

  • Sairauskuluvakuutus sisältää myös aina tapaturman hoitoturvan, joka korvaa tapaturman hoitokuluja ja on lisäksi voimassa omaa kuntoa ylläpitävässä urheilutoiminnassa.

Vakuutuksenottajana saat käyttöösi LähiTapiolan TerveysHelppi-etälääkäripalvelun, jossa sairaanhoitajat ja lääkärit ovat apunasi joka päivä klo 7 - 23.

Sairauskuluvakuutus myönnetään aina terveysselvityksen perusteella. Vakuutuksen ottamisen kanssa ei kannata aikailla, koska sairastetut sairaudet saattavat aiheuttaa rajoituksia vakuutukseen. Sairauksien osalta vakuutusturva jatkuu 80-vuotiaaksi saakka. Tapaturmien varalta vakuutusturva on voimassa 100-vuotiaaksi asti. Halutessasi voit täydentää henkilövakuutusturvaa kattavammaksi esimerkiksi työkyvyttömyyden tai kuoleman varalle.

Lue lisää sairaskuluvakuutuksesta:
https://www.lahitapiola.fi/henkilo/vakuutukset-ja-elake/henkilovakuutukset/sairauskuluvakuutus