Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Työelämä6.4.2022

Susa Nikula nimitetty LähiTapiola-ryhmän uudeksi henkilöstöjohtajaksi

Kasvatustieteiden maisteri Susa Nikula on nimitetty LähiTapiola-ryhmän ihmisistä ja kulttuurista vastaavaksi johtajaksi. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2022.

Ennen siirtymistään LähiTapiolaan Nikula on tehnyt pitkän uran HR-johtajana S-ryhmässä. Hän on toiminut henkilöstöjohtajana vuodesta 2006 alkaen eri organisaatioissa, joista viimeisimpänä SOK-yhtymässä, jossa hän vastasi koko S-ryhmän henkilöstötyön kehittämisestä ja ohjauksesta. Tämän lisäksi Nikula on työskennellyt henkilöstön kehittämis- ja valmennustehtävissä sekä liiketoiminnan eri kehittämistoimissa Suomessa ja Yhdysvalloissa.

- Susan valintaan vaikutti hänen vahva osaamisensa ja kykynsä johtaa sekä kehittää niin henkilöstötoimintoja kuin yrityskulttuuriakin. Hyvä työntekijäkokemus mahdollista myös erinomaisen asiakaskokemuksen. Susan vankka kokemus antaa hyvät lähtökohdat työntekijäkokemuksen parantamiseen, omistaja-asiakkaidemme parhaaksi, toteaa LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

- Olen innoissani saadessani aloittaa työt kotimaisessa yhtiössä, joka tekee yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä. Aiemmasta kokemuksestani voin ammentaa oppeja organisaatiokulttuurin, osaamisen ja henkilöstötoimintojen edelleen kehittämiseen. Odotan jo pääseväni edistämään yhteistyön kulttuuria ja hyvinvoivaa organisaatiota yhdessä LähiTapiolan henkilöstön ja muiden sidosryhmien kanssa, kertoo LähiTapiola-ryhmän tuleva henkilöstöjohtaja Susa Nikula.

Susa Nikula

  • Ikä: 51

  • Koulutus: Kasvatustieteiden maisteri

  • Työkokemus: Pitkä ura HR-johtajana S-ryhmässä, viimeisimpänä SOK:n henkilöstöjohtajana. Lisäksi useita hallitus- ja luottamustehtäviä. Kirjoittanut maaliskuussa 2022 ilmestyneen Johtamislupaukset-kirjan.

  • Harrastukset: mökkeily ja matkustaminen perheen kanssa, monenlainen liikunta, mm. rantalentopallo ja avantouinti.