Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä23.3.2022

LähiTapiola Idältä 70 000 euroa Mannerheimin Lastensuojeluliitolle paikalliseen toimintaan

LähiTapiola Itä on lahjoittanut toiminta-alueensa Pohjois-Karjalan sekä Ylä- ja Koillis-Savon Mannerheimin Lastensuojeluliiton paikalliseen toimintaan 70 000 euroa vuonna 2018 perustetusta yhteiskuntavastuurahastostaan.

Lahjoitusta koordinoi Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri. Suuri osa lahjoituksesta ohjataan suoraan alueen paikallisyhdistysten toimintaan, kuten perhekahviloihin ja osa lahjoituksesta käytetään vertaisryhmätoimintaan alueen lapsiperheiden hyväksi.

-Mannerheimin Lastensuojeluliiton vapaaehtoiset tekevät alueellamme arvokasta työtä lasten ja nuorten sekä heidän perheidensä hyväksi. Asia on yhteinen, LähiTapiola Itä haluaa tällä lahjoituksella olla mukana tukemassa tätä arvokasta työtä, taustoittaa LähiTapiola Idän hallituksen varapuheenjohtaja Mari Pykäläinen lahjoituspäätöstä.

-LähiTapiola Idän lahjoitus ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Kahden koronavuoden ajan paikallisyhdistysten toiminnat ovat olleet suurelta osin tauolla, mikä haastaa vapaaehtoisten motivaatiota. Nyt paikallisyhdistysten toiminta on taas käynnistymässä ja monenlaista tukea tarvitaan, kertoo MLL:n Järvi-Suomen piirin toiminnanjohtaja Päivi Turkia lahjoituksesta kiitollisena.

Paikallisyhdistykset saivat tiedon lahjoituksesta piirin pitämissä seututapaamisissa, joissa LähiTapiola Itä hallituksen varapuheenjohtaja Mari Pykäläinen oli kertomassa lahjoituksesta Mannerheimin Lastensuojeluliiton vapaaehtoisille.

Yhdistyksissä koettiin lahjoituksen olevan tärkeä osoitus siitä, että lapsiperheiden hyvinvointi on meidän kaikkien yhteinen asia, ja että MLL:n vapaaehtoistoiminta on arvokasta ja merkityksellistä.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri järjestää paikallisyhdistysten vapaaehtoisille koulutusta ja ammatillista ohjausta, vertaistukea, kehittää uusia toimintamalleja vapaaehtoisten käyttöön sekä tarjoaa mahdollisuuksia voimaantumiseen ja virkistykseen.

-On todella sydäntä lämmittävää huomata, että LähiTapiola Itä näkee työmme niin merkityksellisenä, että kohdisti lahjoituksensa meille. Sillä saamme yhdessä paikallisyhdistysten kanssa paljon hyvää aikaan sekä vapaaehtoisille että alueen perheille, iloitsee Turkia.

Lisätiedot:
Päivi Turkia, toiminnanjohtaja, MLL:n Järvi-Suomen piiri
050 441 7904, paivi.turkia@mll.fi
Mari Pykäläinen, LähiTapiola Itä, hallituksen varapuheenjohtaja
050 445 9818, mariaana.pykalainen@gmail.com