Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva23.3.2022

LähiTapiola Keski-Suomi järjestää asiakkailleen maksuttomia uimakouluja – Uimataidon kehittäminen koronasulkujen jälkeen on tärkeää

150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi LähiTapiola Keski-Suomi tekee tänä vuonna entistä enemmän elämänturvatekoja. Yksi teko on maksuttomien uimakoulujen tarjoaminen asiakkaille kevään ja alkukesän 2022 aikana.

LähiTapiola Keski-Suomen uimakouluja järjestetään Jyväskylässä, Äänekoskella, Viitasaarella ja Keuruulla yhteistyössä paikallisen uimaopetuksen kanssa. Tavoitteena on lisätä uimataitoa Keski-Suomen alueella, joten ryhmät on suunnattu uimataidottomille tai vähäisen uimataidon omaaville lapsille ja aikuisille. Jyväskylän kurssit käynnistyvät 9.4. ja muissa kaupungeissa kurssit alkavat portaittain kevään ja alkukesän aikana. Ne ovat asiakkaille maksuttomia.

– Kesää kohti mentäessä uimataidon merkitys korostuu jälleen. Haluamme kantaa kortemme kekoon, jotta yhä useammalla olisi mahdollisuus oppia uimaan. Myös pitkään kestänyt korona-aika on vaikuttanut uimataidon opettelun mahdollisuuksiin, kun uimahalleissa on ollut sulkuja ja rajoituksia. Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella tärkeää taitoa, ja siksi tarjoamme vaihtoehtoja sekä lapsille että aikuisille, LähiTapiola Keski-Suomen viestintäpäällikkö Katri Liukkonen kertoo.

Suomalaiset viettävät paljon aikaa vesistöjen äärellä, mutta uimataidossa on edelleen parannettavaa. Viimeisimmän, vuoden 2017 kuudesluokkalaisten uimataitotutkimuksen mukaan joka neljäs 12-vuotias Suomessa asuva lapsi ei osaa uida kunnolla. Aikuisten uimataito on jopa hieman huonommalla tolalla, sillä edellisen kerran kun suomalaisten uimataitoa tutkittiin vuonna 2011, tutkimuksessa selvisi, että 15–64-vuotiaista vain 68 prosenttia osasi uida.

– Toivomme, että asiakkaamme hyödyntävät tämän mahdollisuuden uimataidon lisäämiseen. Järjestämme uimakouluja nyt ensimmäistä kertaa, joten emme voi vielä tietää kuinka suosittuja näistä tulee. Keräämme ilmoittautumisten yhteydessä myös alustavaa tietoa kiinnostuneista, jotka eivät mahdu tänä keväänä mukaan, Liukkonen kertoo.

Ilmoittaudu mukaan uimakouluihin!

Ilmoittautuminen Jyväskylän uimakouluihin tästä linkistä.

Ilmoittautuminen Äänekosken uimakouluihin tästä linkistä.

Ilmoittautuminen Keuruun uimakouluihin tästä linkistä.

Ilmoittautuminen Viitasaaren uimakouluihin tästä linkistä.