<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Pohjoinen Turvallisuus 14.3.2022

Sammutinlaitteisto ehkäisi mahdollisen suurpalon ikkunatehtaalla Kalajoella

Ikkuntatehdas HR-Ikkunat Ruhkala Oy välttyi suurelta vahingolta, kun LähiTapiola Pohjoisen ja Salgrom Oy:n yhteistyössä asentama palosammutinlaitteisto ehkäisi moottorityökoneesta lähteneen tulipalon. Ennakoinnilla vältettiin laajat vahingot ja yrityksen liiketoiminnan keskeytyminen.

LähiTapiola Pohjoisella on tärkeä rooli asiakkaidensa ennakoivan riskienhallinnan tukemisessa. Yksi keskeisimmistä aiheista on paloturvallisuus. Etenkin työkonepalot aiheuttavat yrityksille mittavia vahinkoja: usein laitteet säilytetään halleissa, joten yksittäisestä palavasta koneesta lähtenyt palo voi laajentua ja näin aiheuttaa laajat tuhot. Useinkaan kyse ei ole siitä, etteikö vakuutus korvaisi palanutta konetta ilman suojalaitettakin. Paljon merkityksellisempää on ennakoida ja varmistaa suojalaitteen avulla, että liiketoiminnan keskeytyminen jäisi mahdollisimman lyhyeksi, jos vahinko sattuu. Pahimmillaan pitkä liiketoiminnan keskeytyksen aiheuttama lovi markkinasta täytetään kilpailijoiden toimesta, ja se voi heijastua yrityksen toimintaan pitkään.

– Me LähiTapiolassa haluamme kertoa asiakkaillemme ennakoivan riskienhallinnan merkityksestä liiketoiminnan turvaamisessa. Meidän leipälajimme on myydä vakuutuksia ja varmistaa yhdessä asiakkaan kanssa, että vakuutusturva on ajan tasalla, mutta jos voimme tämän lisäksi auttaa omistaja-asiakastamme joko omien asiantuntijapalvelujemme tai kumppaniemme palvelujen avulla pienentämään riskiä tai jopa välttämään ison vahingon ja sen mukanaan tuoman liiketoiminnan keskeytymisen, niin silloin olemme elämänturvayhtiönä työssämme onnistuneet. Vältetty vahinko on asiakkaan ja vakuutusyhtiön yhteinen etu, kertoo LähiTapiola Pohjoisen myyntijohtaja Jari Murto .

Yksi ennakoinnista hyötynyt yritys on HR-Ikkunat Ruhkala Oy , joka on Kalajoelle vuonna 1957 perustettu ikkunatehdas. Tehdas valmistaa puu- ja puualumiini-ikkunoiden lisäksi erikoistuotteita, kuten palonsuoja- ja äänieristysikkunoita. Yrityksen pyöräkuormaajaan asennettiin Salgrom Oy :n palosammuttimet viime joulukuussa LähiTapiola Pohjoisen aloitteesta. Sammuttimet asennettiin kahden viikon sisällä. Myöhemmin selvisi, että aikataulu oli juuri oikea: kuukauden päästä niille oli jo käyttöä.

– Vahinkotilanne tapahtui lauantaina ennen puoltapäivää. Pyöräkuormaajalla tyhjennettiin parhaillaan puutavarajäämää, joka myöhemmin oli menossa hakkuriin. Pyöräkuormaajan moottoritilaan oli päässyt puupölyä, joka kuumeni ajon aikana ja syttyi tuleen. Onneksi sammutin paukahti ja sammutti liekin saman tien. Sammutin toimi niin tehokkaasti, ettei moottoritilassa juurikaan ollut jälkiä palosta. Pienen putsaamisen jälkeen laite oli jälleen ajossa, kiittelee HR-Ikkunat Ruhkala Oy:n työnjohtaja Ville Ruhkala .

Ilman sammutinta puupöly olisi saattanut jäädä kytemään moottoritilaan vielä ajon jälkeenkin ja syttyä tuleen kenenkään huomaamatta. Pieni ja suhteellisen edullinen sammutin pelasti yrityksen suurilta vahingoilta. Sammuttimen uusiminen kuului koneen vakuutukseen, joten LähiTapiola Pohjoinen korvasi yritykselle uuden sammuttimet ja sen asennuksen. Ensimmäinen asennus, jossa asennettiin 3 sammutinta, kesti 2-3 tuntia ja uuden sammuttimen vaihtaminen lauenneen tilalle kesti alle tunnin. Ruhkala on tyytyväinen saamaansa palveluun.

– LähiTapiola tarjoaa kattavat ja hyvin räätälöitävissä olevat vakuutukset, ja edustaja löytyy läheltä. Palvelu on loistavaa ja nopeaa asiassa kuin asiassa. Kattavat vakuutukset turvaavat toimintaamme, olemme esimerkiksi vakuuttaneet työntekijämme vapaa-ajalle ja pahan päivän varalle löytyy myös keskeytysvakuutus. Paloturvallisuus on meille tärkeää. Olemme muun muassa laittaneet kipinätunnistimet ja automaattisammutuksen purunpoistoon.

Palvelun tarjoaja ja LähiTapiola Pohjoisen yhteistyökumppani Salgrom Oy kuvailee itseään suomalaisen paloturvallisuuden ja sammutusteknologian edelläkävijäksi, joka tuo uudenlaisia oivalluksia siitä, miten paloturvallisuushaasteet voidaan ratkaista turvallisesti, tarkasti, kustannustehokkaasti ja joustavasti – ympäristöä unohtamatta.

– Olemme todella iloisia, että pystyimme tuotteillamme pelastamaan tämänkin yrittäjän arvokkaan koneen ja mahdolliset muut siitä aiheutuvat harmit. Yrittäjä, joka suojaa kalustoaan suojelee samalla muitakin. Monille työmaille ei ole enää asiaa ilman asianmukaista sammutusjärjestelmää, se voi olla jopa urakan este. Paloturvallisuus kuuluu kaikille, eikä sen mielestämme tarvitse olla monimutkaista tai kallista. Sammuttimemme ovat suhteellisen edullisia ja, koneesta hieman riippuen, helppoja ja nopeita asentaa. Kehitämme jatkuvasti myös uusia sammutusratkaisuja yhteistyössä teknologiantarjoajien, alihankkijoidemme, tutkimuslaitosten ja viranomaisten kanssa, kertoo Salgrom Oy:n toimitusjohtaja Tommi Holappa .

– LähiTapiolan tavoin suojaamme yrityksiä ja ihmisiä, ja turvaamme toiminnan jatkuvuuden. LähiTapiola Pohjoinen on meille tärkeä kumppani, yhteistyö on ollut arjessa mutkatonta ja avointa. Haluamme tehdä yhteistyötä erityisesti organisaatioiden kanssa, jotka jakavat samansuuntaiset arvot. Operoimme globaalisti, mutta olemme juurevasti Oulusta, Holappa jatkaa.

Myös LähiTapiola Pohjoisen myyntijohtaja Jari Murto kehuu yhteistyötä Salgrom Oy:n kanssa.

– Yhteistyö on toiminut hyvin ja saumattomasti. Olemme saaneet poikkeuksetta erittäin hyvää asiakaspalautetta. Asiakkaamme ovat arvostaneet erityisesti asiantuntevaa ja joustavaa palvelua ja lisäksi sammutinlaitteet ovat kompaktin kokoisia, kustannustehokkaita ja huoltovapaita. Yhdessä pystymme ratkaisemaan asiakkaiden paloturvahaasteet.