Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola ItäTalous17.2.2022

LähiTapiola Idän tulos kasvoi ja vakavaraisuus vankistui

LähiTapiola Idän kokonaistulos parani ja vakavaraisuus kasvoi. Myönteisen tuloksen taustalla ovat sijoitustoiminnan tulos sekä vakuutusliiketoiminnan vakaa kehitys. Yhtiö ohjasi vuoden aikana noin 200 000 euroa erilaisiin yhteiskuntavastuullisiin tekoihin.

-Vakavaraisuustasomme on vahva ja luo erinomaisen pohjan muun muassa asiakkaidemme etujen lisäämiseen, liiketoimintamme pitkäjänteiseen ja asiakaslähtöiseen kehitykseen sekä tietysti yhteiskuntavastuullisuustekoihin, LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen kommentoi.
-Viime vuonna panostimme vahvasti myös tietojärjestelmiemme kehittämiseen sekä tietoturvaan ja tuotekehitykseen.

LähiTapiola Idän liiketulos oli 8,1 miljoonaa euroa, jossa on edelliseen vuoteen verrattuna 1,9 miljoonaa euroa kasvua. Yhtiö maksaa tuloksesta yhteisöveroa lähes 1,9 miljoonaa euroa.  Tuloksen positiivista kehitystä tukivat sijoitustoiminnan tulos sekä vakuutusliiketoiminnan vakaa kehitys. Vahinkovakuutuksen maksutulo kasvoi edellisestä vuodesta 3,1 prosenttia 48,2 miljoonaan euroon, ja sijoitustoiminnan nettotuotto oli 6,5 %. LähiTapiola Idän yhdistetty kulusuhde oli 87,6 % ja Solvenssi II -vakavaraisuusarvo 289 %.

Maksutulon hyvää kasvua tuki vahva kasvu liikennevakuutus-, kotivakuutus- ja yritysasiakkaiden asiakasmäärissä ja maksutulossa sekä aktiivinen asiakkuuksien hoitotyö. Asiakasetuja maksettiin kaikkiaan 5,9 miljoonaa euroa.

-Viime vuoden yhteiskuntavastuullisista teoista nousee erityisesti esille ”Lähellä”- taidenäyttelymme, joka toteutettiin Joensuussa ja Iisalmessa, toimitusjohtaja Mäkinen kertoo.
-Taidenäyttelyssä oli esillä Suomen kultakauden taiteilijoiden teoksia LähiTapiola-ryhmän omista kokoelmista. Nämä kaksi kaikille avointa ollutta näyttelyä keräsivät huomattavan kävijämäärän ja suuren medianäkyvyyden.

-Vastuullisuustekomme kumpuavat aidosta paikallisuudesta ja vahvasta alueellisesta läsnäolostamme. Meille on tärkeää toimialueemme palvelut, hyvä tavoitettavuus ja toimintojen kehittäminen, palvelemmehan itse asiakkaitamme lähes 100 hengen organisaatiollamme 10 eri toimistollamme Pohjois-Karjalassa sekä Ylä- ja Koillis-Savossa. Viime vuoden aikana LähiTapiola Itä käytti noin 200 000 euroa erilaisiin yhteiskuntavastuullisiin tekoihin toimialueellaan, kertoo toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

Yhtiön säästämisen ja sijoittamisen palvelujen kysyntä kasvoi. Ihmiset etsivät aktiivisesti vaihtoehtoja pankkitalletuksille, mikä selvästi kertoo tahdosta säästää tuottavammin ja näkyy myös LähiTapiola-rahastojen asiakasmäärän kasvuna. LähiTapiola toi markkinoille ensimmäisenä finanssialan toimijana metsänomistajille suunnatun yhteismetsän. Palvelu on herättänyt laajasti kiinnostusta heti lanseerauksesta alkaen.

Vahinkovakuutusten korvauksia LähiTapiola Itä maksoi 29,2 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua 1,2 miljoonaa. Yhteiskunnassa vuoden aikana vallinneet rajoitustoimet ovat edelleen osaltaan hillinneet matkavahinkojen määrää, mutta useimmissa vakuutuslajeissa vahinkokehitys on jälleen varsin samankaltaista kuin pandemiaa edeltävänä aikana.
-Myrskyistä on tullut metsäomaisuuksille joka vuotinen riski. Juhannusviikon puhurit Ahti, Paula ja Aatu aiheuttivat LähiTapiola Idän alueellakin lähes 1,5 miljoonan metsävahingot, toteaa toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

LähiTapiola Itä kasvatti edelleen osuuttaan liikennevakuutuksen markkinajohtajana. LähiTapiola on myös kasvava autorahoittaja. LähiTapiola Rahoituksen rahoituskanta oli vuoden lopussa 1,7 miljardia euroa. Yhtiö onkin noussut jo Suomen kolmanneksi suurimmaksi autorahoittajaksi, vaikka toiminta on aloitettu vasta neljä vuotta sitten.

Lisätietoja:
toimitusjohtaja Juha Mäkinen
044-7211700
juha.makinen@lahitapiola.fi