Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola LappiTalous15.2.2022

LähiTapiola Lapin tulos parani ja vakavaraisuus vahvistui

LähiTapiola Lapin liiketulos oli 4,9 miljoonaa euroa. Tuloksen positiivista kehitystä tukivat sekä vakuutusliiketoiminnan että sijoitustoiminnan hyvät tulokset.

LähiTapiola Lapin toimitusjohtajan Kari Salmelan kommentit:

” LähiTapiola Lapin tulos vuodelta 2021 oli poikkeuksellisen hyvä, kun sekä vakuutus- että sijoitustoiminnan tulokset kehittyivät positiivisesti ja yhtiön vakavaraisuus vahvistui entisestään. Tämä luo erinomaisen pohjan omistaja-asiakkaidemme etujen kasvattamiseen ja liiketoimintamme pitkäjänteiseen ja asiakaslähtöiseen kehittämiseen niin henkilö-, yritys- kuin maatila-asiakkaillemme. Tällä hetkellä panostamme erityisesti tietojärjestelmien ja tietoturvan kehittämiseen sekä omistaja-asiakkaidemme etujen laajentamiseen.

Vastuullisuustyömme kivijalka on asiakasomisteisuus ja aktiivinen alueellinen rooli. Oma toimintamme ja yhteistyö valittujen kumppaneiden kanssa tähtää omistaja-asiakkaidemme, paikallisten yhteisöjen sekä koko yhteiskunnan kestävän hyvinvoinnin rakentamiseen. Olemme päättyneen vuoden aikana lahjoittaneet käyttörahastostamme mielenterveystyöhön ja vapaaehtoisten palokuntalaisten koulutukseen yhteensä 30.000 euroa sekä tukeneet lappilaista harrastus- ja yhdistystoimintaa noin 20.000 eurolla. ”

LähiTapiola Lapin keskeisimmät tulostekijät vuonna 2021

LähiTapiola Lapin kokonaistulos oli 8,7 miljoonaa euroa ja liiketulos 4,9 miljoonaa euroa. Tuloksen positiivista kehitystä tukivat sekä vakuutusliiketoiminnan että sijoitustoiminnan hyvät tulokset.

LähiTapiola Lapin vahinkovakuutustoiminnan kate oli 1,8 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.

Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli 36,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 3,0 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee LähiTapiola Lapin korkea asiakaspysyvyys sekä myynnin hyvä taso.

Toiminta on vuoden 2021 aikana tehostunut: toimintakulut laskivat 2,0 prosenttia. Yhtiön vakavaraisuussuhde on 240 prosenttia, mikä kertoo vahvasta vakavaraisuudesta.

Vuonna 2019 LähiTapiola Lappi korvasi poikkeuksellisen monta suurta palovahinkoa ja vuonna 2020 useita vakavia liikennevahinkoja, minkä takia noiden vuosien liiketulos oli tappiollinen. Vuonna 2021 vastaavilta vahingoilta vältyttiin. Korvauskulut olivat 23,4 miljoonaa euroa ja vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna 93,3 prosenttia.

LähiTapiola-rahastojen hallinto siirrettiin LähiTapiola-ryhmän omistamalle Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:lle vuoden 2021 lopussa. Hallinnon siirto mahdollistaa LähiTapiola-rahastojen kustannustehokkaamman hoitamisen sekä rahastoliiketoiminnan joustavamman kehittämisen. LähiTapiola-ryhmä luopui samassa yhteydessä omistusosuudestaan S-Pankissa.

LähiTapiola-ryhmä jatkaa edelleen strategista yhteistyötä S-ryhmän kanssa. Olemme solmineet jatkosopimuksen bonusyhteistyöstä S-ryhmän kanssa, eli myös jatkossa omistaja-asiakkaamme saavat S-bonusta LähiTapiola-ryhmän vakuutusmaksuista.

Avainluvut, korvaukset ja asiakasedut

LähiTapiola Lapin asiakkaille maksettiin korvauksina 23,4 miljoonaa euroa. Lisäksi asiakkaille hyvitettiin keskittämisetuina 3,1 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 1,2 miljoonaa euroa.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätiedot

Kari Salmela, toimitusjohtaja, +358 50 422 5311, kari.salmela@lahitapiola.fi