Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo-KarjalaTalous15.2.2022

Sijoitustoiminnan tuotot ja vahva vahinkovakuuttamisen tulos tukivat LähiTapiola Savo-Karjalan positiivista tuloskehitystä

LähiTapiola Savo-Karjalan tulos vuodelta 2021 oli erittäin hyvä, kun sekä vakuutus- että sijoitustoiminnan tulokset kehittyivät positiivisesti. Korvausmenojen kasvusta huolimatta yhtiön vakavaraisuus vahvistui entisestään.

LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammelan kommentit:


”LähiTapiola Savo-Karjalan tulos vuodelta 2021 oli erittäin hyvä, kun sekä vakuutus- että sijoitustoiminnan tulokset kehittyivät positiivisesti. Korvausmenojen kasvusta huolimatta yhtiön vakavaraisuus vahvistui entisestään. Tämä luo erinomaisen pohjan omistaja-asiakkaidemme etujen kasvattamiseen ja liiketoimintamme pitkäjänteiseen ja asiakaslähtöiseen kehittämiseen niin henkilö-, yritys- kuin maatila-asiakkaillemme. Tällä hetkellä panostamme erityisesti tietojärjestelmien ja tietoturvan kehittämiseen sekä omistaja-asiakkaidemme etujen laajentamiseen.

Vastuullisuustyömme kivijalka on asiakasomisteisuus ja aktiivinen alueellinen rooli. Oma toimintamme ja yhteistyö valittujen kumppaneiden kanssa tähtää omistaja-asiakkaidemme, paikallisten yhteisöjen sekä koko yhteiskunnan kestävän hyvinvoinnin rakentamiseen. Olemme päättyneen vuoden aikana tehneet lahjoituksia käyttörahastosta sekä tukeneet alueellisia toimijoita yhteistyösopimusten kautta yhteensä noin 106 000 eurolla.”


LähiTapiola Savo-Karjalan kokonaistulos oli 13,6 miljoonaa euroa ja liiketulos 6,1 miljoonaa euroa. Tuloksen positiivista kehitystä tukivat sekä vakuutusliiketoiminnan että sijoitustoiminnan hyvät tulokset.

LähiTapiola Savo-Karjalan vahinkovakuutustoiminnan kate oli 2,6 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.

Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli 33,5 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisestä vuodesta kertyi 3,4 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee LähiTapiola Savo-Karjalan korkea asiakaspysyvyys sekä myynnin hyvä taso.

Toimintakulujen kehitys oli maksutulokehitystä maltillisempaa ja toimintamme on vuoden 2021 aikana tehostunut. Toimintakulut laskivat 1,7 prosenttia.

Yhteiskunnassa vuoden aikana vallinneet rajoitustoimet ovat edelleen osaltaan vaikuttaneet varsinkin matkavakuutusten korvausmääriin, jotka ovat pysytelleet pandemiaa edeltänyttä tasoa matalampina. Kokonaisuudessaan vahinkokehitys on ollut maltillista, mutta useissa vakuutuslajeissa vahinkokehitys on jälleen varsin samankaltaista kuin pandemiaa edeltävänä aikana. Vuoden 2021 aikana sattui yli 100 000 euron vahinkoja 11 kappaletta, joista suurin osa oli palovahinkoja. Korvauskulut olivat 21,4 miljoonaa euroa ja vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 90,7 prosenttia.

LähiTapiola-rahastojen hallinto siirrettiin LähiTapiola-ryhmän omistamalle Seligson & Co Rahastoyhtiö Oyj:lle vuoden 2021 lopussa. Hallinnon siirto mahdollistaa LähiTapiola-rahastojen kustannustehokkaamman hoitamisen sekä rahastoliiketoiminnan joustavamman kehittämisen. LähiTapiola-ryhmä luopui samassa yhteydessä omistusosuudestaan S-Pankissa.

LähiTapiola-ryhmä jatkaa edelleen strategista yhteistyötä S-ryhmän kanssa. Olemme solmineet jatkosopimuksen bonusyhteistyöstä S-ryhmän kanssa, eli myös jatkossa omistaja-asiakkaamme saavat S-bonusta LähiTapiola-ryhmän vakuutusmaksuista.


LähiTapiola Savo-Karjalan asiakkaille maksettiin korvauksina 19,1 miljoonaa euroa. Lisäksi asiakkaille hyvitettiin keskittämisetuina 3 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 1,1 miljoonaa euroa.Merkittävin hanke vuonna 2021 LähiTapiola Savo-Karjalassa oli uusien toimitilojen ja niiden yhteyteen rakennettujen 30 vuokrahuoneiston valmistuminen Mikkelin keskustaan. As Oy Mikkelin Valssimylly valmistui siilorakennuksen viereen loppuvuonna. Vuokra-asuntoihin päästiin muuttamaan vuodenvaihteessa ja LähiTapiola Savo-Karjalan toimisto muuttaa rakennukseen keväällä 2022.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätiedot
Asko Lammela, toimitusjohtaja, +358 400 806 516, asko.lammela@lahitapiola.fi