Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola UusimaaElämänturva7.2.2022

Uusimaa: LähiTapiola Uusimaa, elämänturvaa vuodesta 1892

130 vuotta sitten Itä-Uudenmaan maanviljelyseura päätti perustaa maakuntaan oman paloapuyhdistyksen. Syynä perustamiseen oli vuosi vuodelta kasvava tyytymättömyys korkeisiin vakuutusmaksuihin.

Vahinkojen ennaltaehkäisy tärkeä osa toiminnasta

Porvoon Seurahuoneella helmikuun 6. päivä 1892 pidettiin yhtiökokous, jossa Itä-Uudenmaan Paloapuyhdistys perustettiin. Viisaat osallistujat päättivät silloin, että osa paloapuyhdistyksen maksutulosta käytetään palojen ennaltaehkäisevään työhön. Tästä alkoi meidän polku.

Ennen vanhaan asiamiehet kiersivät kyliä, koputtivat ovia ja möivät palovakuutuksen. Tällä tavalla saatiin lisää asiakkaita ja vakuutusmaksutuloa. Matkan varrella olemme olleet mukana jälleenrakentamassa monta torppaa.

Vakuutusturvaa riskejeä vastaavaksi

Yhteiskunta kehittyi ja monien keksintöjen kautta myös vakuutusriskit kasvoivat. Maanteille ilmestyi autoja ja taloihin tehtiin tekniikkaa, kuten vesiputkia ja eri lämmitysmuotoja.

Syntyi lisäksi uusia toimialoja, maatalous sekä koneistui että tehostui. Ihmiset vaurastuivat ja pystyivät hankkimaan uutta tekniikkaa, kuten jääkaappeja, televisioita ja matkapuhelimia. Syntyi uusia riskejä.

Mekin kehityimme ja teimme uusia vakuutusmuotoja, jotka kattavat laajasti edellä
mainitut riskit. Silti ajattelemme monista asioista kuten ennen – 130 vuoden kokemuksella meille on edelleen tärkeää vahinkojen ennaltaehkäisy ja vahingottomuus.

Näinä vuosina yhtiön nimi on muuttunut moneen kertaan ja palvelemme asiakkaitamme monessa kanavassa sekä verkko- ja puhelinpalvelussa, että toimistoilla. Meille keskinäisenä vakuutusyhtiönä kaikista tärkein olisi, että omistaja-asiakkaille ei sattuisi yhtäkään vahinkoa vaan niitä pystyisi välttämään. Tämä on sitä oikeaa elämänturvaamista.

LähiTapiola Uusimaa Keskinäinen vakuutusyhtiö on perustettu 6.2.1892 ja yksi alueyhtiö LähiTapiola-ryhmässä. Toimialue ulottuu Loviisasta Inkooseen kiertäen pääkaupunkiseudun.