Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Työelämä1.2.2022

LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja vaihtuu

LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja, vakuutusneuvos Pentti Kuusela (58) on ilmoittanut luopuvansa tehtävästään.

Vetäytymisestä on sovittu yhteisymmärryksessä toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen kesken. Kuusela kertoo, että vetäytymisen taustalla ovat vaikuttaneet terveydelliset syyt. Kuusela on toiminut LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtajana yhtiön fuusiosta 2012 alkaen. Sitä ennen hän johti paikallista Lähivakuutusta.

- Toimikauteni aikana LähiTapiola Pirkanmaa muuttui ja kasvoi. Henkilöstö on ollut hienosti mukana yhtiön kasvussa. Ammattitaitoinen henkilökunta on kiitoksensa ansainnut. Olemme vakiinnuttaneet asemamme johtavana pirkanmaalaisena vakuutusyhtiönä. Siksikin on hyvä aika siirtää vastuu eteenpäin, Pentti Kuusela toteaa.

- LähiTapiola Pirkanmaa on Pentti Kuuselan johdolla menestynyt hyvin. Toiminta on ollut kannattavaa, vakavaraisuus on erittäin korkea ja yhtiö on kasvanut toimialueensa markkinajohtajaksi. Paikallisena toimijana elämänturvayhtiö on monin tavoin edistänyt maakunnan hyvinvointia. Uuden strategiakauden alkaessa on luonteva hetki tarkastella yhtiön tulevaisuutta ja johtamista, sanoo LähiTapiola Pirkanmaan hallituksen puheenjohtaja Harri Talonen.

Hallitus käynnistää uuden toimitusjohtajan haun. Vt. toimitusjohtajaksi on nimitetty yhtiön talousjohtaja Tomi Saarinen (46).