Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Savo-KarjalaTyöelämä31.1.2022

LähiTapiola Savo-Karjala tukee yrittäjien osaamista – alueen yrittäjille tarjotaan maksutonta koulutusta

LähiTapiola Savo-Karjala on osana LähiTapiola-ryhmää tukemassa yrittäjien koulutusta. Suomen Yrittäjien koordinoima Yrittäjät-akatemia käynnistyy tammikuun lopussa LähiTapiolan tekemän lahjoituksen turvin. Yrittäjille suunnattu koulutustarjonta on kaikille yrittäjille ja heidän henkilöstölleen avointa.

Korona on aiheuttanut monia haasteita suomalaisille yrityksille ja pakottanut monen yrityksen kehittämään liiketoimintaansa nopeasti uudenlaiseksi.

– Alueemme yrittäjien osaaminen ja koronapandemiasta selviäminen on meille paikallisena yhtiönä todella tärkeää. Täällä yritykset ovat toimialasta riippuen hyvin erilaisissa tilanteissa – osa on selvinnyt poikkeusajoista helpommalla, osalla tilanne taas on ollut erittäin vaikea. Siksi haluamme olla mahdollistamassa yrittäjille suunnattua koulutustarjontaa. Toivottavasti moni meidän alueen yrittäjä hyödyntää koulutuksia, nyt on todella hieno mahdollisuus oppia uusia taitoja, kertoo LähiTapiola Savo-Karjalan toimitusjohtaja Asko Lammela.

Lahjoituksen Yrittäjät-akatemiaan teki LähiTapiola Henkiyhtiö, jonka 300 000 euron lahjoitus mahdollistaa Suomen Yrittäjien koordinoiman Yrittäjät-akatemian käynnistämisen ja koulutuskokonaisuuteen valmentajien palkkaamisen.

Yrittäjät-akatemian koulutustarjonta koostuu suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamista verkkokursseista, webinaareista sekä valittujen yritysten, kuten Googlen, tarjoamista kursseista. Koulutusten pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille, heidän henkilöstölleen tai yrittäjyyttä suunnitteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti etänä, mutta tarjolla on myös muutamia lähipäiviä. Ensimmäinen lähipäivä on huhtikuussa Hämeenlinnan Verkatehtaalla ja toinen kesällä SuomiAreenan yhteydessä Porissa.

– Yrittäjä voi luottaa siihen, että kaikki tarjolla oleva koulutus on hänen tarpeisiinsa sopivaa ja siksi valikoitu mukaan, kertoo LähiTapiolan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Tuomas Sinkko.

Aika ja raha esteinä osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien Kantarilla marraskuussa 2021 teettämän Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen kehittämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute.

Sinkko näkee yrittäjien koulutustarjonnan tukemisen koko yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeänä, jotta suomalaiset yritykset selviäisivät koronapandemiasta ja yritykset säilyttäisivät elinvoimaisuuden kaikkialla Suomessa.

– Olemme nähneet korona-aikana liiketoimintaympäristön muutosten vaikutukset yrityksiin ja ihmisiin. Näin ollen mahdollisuus tukea yrittäjien koulutusta ja osaamisen kehittämistä yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa on meille elämänturvayhtiönä tärkeää, kertoo Sinkko.

Lisätietoja:

Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, 040 080 6516, asko.lammela@lahitapiola.fi
Tuomas Sinkko, liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala, 040 027 6394, tuomas.sinkko@lahitapiola.fi

Yrittäjät-akatemian kurssit ja ilmoittautuminen verkkosivuilla: yrittajat.fi/akatemia