Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Etelä-PohjanmaaTyöelämä28.1.2022

Heikki ja Kari kannustavat eteläpohjalaisia yrittäjiä hyödyntämään Yrittäjät-akatemian koulutuksia

Suomen Yrittäjien koordinoima Yrittäjät-akatemia käynnistyy tammikuun lopussa LähiTapiolan tekemän lahjoituksen turvin. Yrittäjille suunnattu koulutustarjonta on kaikille yrittäjille ja heidän henkilöstölleen avointa ja maksutonta.

Korona on aiheuttanut monia haasteita suomalaisille yrityksille ja pakottanut monen yrityksen kehittämään liiketoimintaansa nopeasti uudenlaiseksi.

Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien toimitusjohtaja Heikki Risikko sanoo, että Yrittäjät-akatemia on vastaus selkeään koulutuksen tarpeeseen.

- Eteläpohjalaisten yrittäjien osaaminen ja koronapandemiasta selviäminen on meille paikallisena yhtiönä todella tärkeää. Siksi haluamme olla mahdollistamassa yrittäjille suunnattua koulutustarjontaa. Toivottavasti moni meidän alueen yrittäjä hyödyntää koulutuksia, nyt on todella hieno mahdollisuus oppia uusia taitoja, kertoo LähiTapiola Etelä-Pohjanmaan liiketoimintajohtaja Kari Niemelä.

Lahjoituksen Yrittäjät-akatemiaan teki LähiTapiola Henkiyhtiö, jonka 300 000 euron lahjoitus mahdollistaa Suomen Yrittäjien koordinoiman Yrittäjät-akatemian käynnistämisen ja koulutuskokonaisuuteen valmentajien palkkaamisen.

Yrittäjät-akatemian koulutustarjonta koostuu suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamista verkkokursseista, webinaareista sekä valittujen yritysten, kuten Googlen, tarjoamista kursseista. Koulutusten pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille, heidän henkilöstölleen tai yrittäjyyttä suunnitteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti etänä, mutta tarjolla on myös muutamia lähipäiviä.

Aika ja raha esteinä osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien Kantarilla marraskuussa 2021 teettämän Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen kehittämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute.

- Yrittäjägallupin mukaan yrittäjät haluavat lisää digiosaamista, mutta myös vastuullisuuskoulutukseen halutaan panostaa laajasti. Yrittäjät-akatemia on paitsi helppo, mutta myös maksuton tapa hankkia osaamista. Tämä on tärkeätä, koska korona on tyhjännyt pk-yritysten kassat valitettavan monilla toimialoilla, Risikko sanoo.

- Olemme nähneet korona-aikana liiketoimintaympäristön muutosten vaikutukset yrityksiin ja ihmisiin. Yrittäjien koulutustarjonnan tukeminen on koko yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeää, jotta suomalaiset yritykset selviäisivät koronapandemiasta ja yritykset säilyttäisivät elinvoimaisuuden kaikkialla Suomessa, myös meillä täällä Etelä-Pohjanmaalla, toteaa Niemelä.

Yrittäjät-akatemian kurssit ja ilmoittautuminen verkkosivuilla: yrittajat.fi/akatemia