Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenElämänturva8.2.2022

Vakava ratsastusonnettomuus oli katkaista oululaisen Lauran uran – laaja elämänturva tuki paranemisessa

Oululainen pararatsastaja Laura on LähiTapiola Pohjoisen pitkäaikainen omistaja-asiakas. Hän tietää, että tuttujenkin harrastusten parissa voi täysin yllättäen sattua mittavia vahinkoja. Jouduttuaan vakavaan ratsastusonnettomuuteen Laura on kokenut laajat vakuutuksensa elintärkeiksi.

Parikymppinen pararatsastaja Laura asuu Oulussa hevosensa Prinssin kanssa. He kuuluvat Suomen pararatsastuksen maajoukkueeseen. Lauralla on omakohtaista kokemusta siitä, kuinka elämä voi yllättää.

- Koskaan ei voi tietää, mitä elämä tuo tullessaan. Vaikka kuinka tuttuja asioita tekisi, voi kohdalle silti osua suuri vahinko. Vuonna 2017 minulle sattui vakava ratsastusonnettomuus ihan tavallisessa
ratsastustilanteessa, siinä oli mukana vain huonoa tuuria, kertoo Laura.

- Ratsastin hevosella, joka kompastui esteellä ja minä tipuin pää edellä maahan. Tämän seurauksena menetin tajuntani ja minut lennätettiin teho-osastolle. Jouduin olemaan sairaalahoidossa pitkään.
Onnettomuuttani ei millään olisi voinut ennalta arvata. Jos minulla ei olisi ollut voimassaolevia vakuutuksia, tilanne olisi ollut taloudellisesti haastavampi, Laura pohtii.

LähiTapiola Pohjoisessa ollut vakuutus korvasi Lauralle ne kulut, joita lakisääteinen vakuutus ei korvannut. Kuluja tuli muun muassa sairaalahoidosta ja rikkoutuneista varusteista. Lauralle vakuutukset tuovat mielenrauhaa ja turvallisuuden tunnetta; hänen mielestään niiden merkitystä ei voi liikaa korostaa.

- Minulle on tärkeää se, että tarpeeksi laajat vakuutukset ovat voimassa kaikissa elämäntilanteissa. Omakohtaisen kokemuksen jälkeen voin vain toivoa, että jokainen ymmärtää, mikä merkitys elämänturvalla on vahingon sattuessa. Olen todella tyytyväinen, että itselläni oli voimassa olevat vakuutukset, kun onnettomuus osui kohdalle.

Lauran vakuutukset ovat aina olleet LähiTapiola Pohjoisessa. Tällä hetkellä hänellä on LähiTapiolassa henkilövakuutus, kotivakuutus ja hevoselleen eläinvakuutus, joista hän kerryttää LähiTapiola OmaEdun lisäksi myös S-bonusta. Laura on hoitanut vakuutusasioitaan pääsääntöisesti etänä, koska on kokenut sen olevan itselleen toimiva tapa.

- Kokemukseni LähiTapiolan palveluista onnettomuuteni kanssa on positiivinen. Asioiden hoitaminen on sujunut helposti ja ongelmitta, pääasiassa etäpalveluita hyödyntäen. Olen hoitanut paljon asioita puhelimitse, mikä on itselleni helpointa, Laura kertoo.

Lauran kokemus todistaa, että raskaillakin vastoinkäymisillä voi olla kultareunus: parhaillaan Laura tähtää paralympialaisiin, jotka järjestetään Pariisissa vuonna 2024. LähiTapiola on ollut sponsoroimassa Lauran ratsastusuraa jo vuonna 2016 Helsinki International Horse Show:ssa, ja yhteistyö on jatkunut myös pararatsastuksen parissa.

Tutustu LähiTapiolan tapaturmavakuutukseen

Lue lisää LähiTapiolan OmaEdusta jaS-bonuksesta