Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTyöelämä27.1.2022

LähiTapiola Pohjoinen tukee yrittäjien osaamista – alueen yrittäjille tarjotaan maksutonta koulutusta

LähiTapiola Pohjoinen on osana LähiTapiola-ryhmää tukemassa yrittäjien koulutusta. Suomen Yrittäjien koordinoima Yrittäjät-akatemia käynnistyy tammikuun lopussa LähiTapiolan tekemän lahjoituksen turvin. Yrittäjille suunnattu koulutustarjonta on kaikille yrittäjille ja heidän henkilöstölleen avointa.

Korona on aiheuttanut monia haasteita suomalaisille yrityksille ja pakottanut monen yrityksen kehittämään liiketoimintaansa nopeasti uudenlaiseksi.

– Pohjois- ja keskipohjalaisten yrittäjien osaaminen ja koronapandemiasta selviäminen on meille paikallisena yhtiönä todella tärkeää. Täällä yritysten näkemykset liikevaihdon kehityksestä ovat positiiviset, mutta samaan aikaan yrittäjillä on voimakas huoli omasta jaksamisesta ja osaavan työvoiman saatavuudesta. Siksi haluamme olla mahdollistamassa yrittäjille suunnattua koulutustarjontaa. Toivottavasti moni meidän alueen yrittäjä hyödyntää koulutuksia, nyt on todella hieno mahdollisuus oppia uusia taitoja, kertoo LähiTapiola Pohjoisen yritys- ja maatilaliiketoiminnasta vastaava liiketoimintajohtaja Vesa Riihimäki.

Lahjoituksen Yrittäjät-akatemiaan teki LähiTapiola Henkiyhtiö, jonka 300 000 euron lahjoitus mahdollistaa Suomen Yrittäjien koordinoiman Yrittäjät-akatemian käynnistämisen ja koulutuskokonaisuuteen valmentajien palkkaamisen.

Yrittäjät-akatemian koulutustarjonta koostuu suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamista verkkokursseista, webinaareista sekä valittujen yritysten, kuten Googlen, tarjoamista kursseista. Koulutusten pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa. Koulutukset ovat maksuttomia ja avoimia kaikille yrittäjille, heidän henkilöstölleen tai yrittäjyyttä suunnitteleville. Opinnot suoritetaan pääsääntöisesti etänä, mutta tarjolla on myös muutamia lähipäiviä.

– Yrittäjä voi luottaa siihen, että kaikki tarjolla oleva koulutus on hänen tarpeisiinsa sopivaa ja siksi valikoitu mukaan, kertoo LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja.

Aika ja raha esteinä osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien Kantarilla marraskuussa 2021 teettämän Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen kehittämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute.

Vesa Riihimäki näkee yrittäjien koulutustarjonnan tukemisen koko yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeänä, jotta suomalaiset yritykset selviäisivät koronapandemiasta ja yritykset säilyttäisivät elinvoimaisuuden kaikkialla Suomessa.

– Olemme nähneet korona-aikana liiketoimintaympäristön muutosten vaikutukset yrityksiin ja ihmisiin. Näin ollen mahdollisuus tukea yrittäjien koulutusta ja osaamisen kehittämistä yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa on meille elämänturvayhtiönä tärkeää, kertoo Riihimäki.

Yrittäjät-akatemian kurssit ja ilmoittautuminen verkkosivuilla, suora linkki