Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous26.1.2022

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito tähtää kiinteistöjen hiilineutraaliuteen 2030 mennessä – liittyi osaksi Net Zero Carbon Buildings –sitoumusta

Yhtiön vastuullisuustyö laajenee entistä vahvemmin myös rakentamisen aikaisissa toimenpiteissä.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito allekirjoitti joulukuussa 2021 kansainvälisen Net Zero Carbon Buildings –sitoumuksen päivitetyn version. Sitoumuksen allekirjoittajat sitoutuvat hiilineutraaliin kiinteistöjen energiankäyttöön sekä rakentamisen päästöjen nollaamiseen vuoteen 2030 mennessä. Sitoumukseen voivat liittyä yritykset, organisaatiot, kaupungit ja kunnat. Päivitetty versio on aiempaa kunnianhimoisempi, sillä siihen on nostettu mukaan kiinteistöjen energiankäytön lisäksi myös tuotesidonnaiset päästöt.

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito on jo pitkään kehittänyt olemassa olevan kiinteistökantansa energiatehokkuutta ja vähentänyt päästöjä kiinteistöalan Energiatehokkuussopimusten mukaisesti ja käyttämällä kiinteistöissään alkuperävarmennettua tuulisähköä. Nyt myös rakentamisen aikainen hiilineutraalisuus halutaan sen suuren merkityksen takia nostaa toimenpidelistalle.

LähiTapiola-ryhmä, johon Kiinteistövarainhoitokin kuuluu, laski ryhmän hiilijalanjäljen ensimmäisen kerran vuonna 2021 GHG-protokollan mukaan ja tekee työtä hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi. Yhtiöryhmän laskenta haluttiin suorittaa loppuun ennen yritys- ja kiinteistöalakohtaisiin tavoitteisiin sitoutumista, jotta tarvittava päästövähennys- ja kompensointilaajuus sekä päästöjen minimoimiseen tarvittavat toimet selviäisivät. Kiinteistövarainhoidon osalta suurin osa päästöistä aiheutuu uusien kohteiden rakentamisesta. Tarkoituksena on nyt luoda tiekartta myös hiilineutraalin rakentamisen osalta, jotta hiilineutraalius saavutetaan 2030 mennessä.

- Kiinteistöalalla on merkittävä rooli ilmastotavoitteiden saavuttamisessa ja haluamme olla mukana luomassa alan parhaita käytäntöjä. CO2-päästöjen vähentämisen sitoutumisen taustalla on ollut halu kartoittaa päästöt ensin LähiTapiolan-ryhmän tasolla, jotta pääsemme kokonaisvaltaisesti ja konkreettisesti kiinni vaikutusmahdollisuuksiimme, LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon rakennuttaminen, elinkaarenhallinta ja yritysvastuu -yksikön päällikkö Eero Kokkonen sanoo.