Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous5.1.2022

LähiTapiolan yhteiskuntakiinteistöihin sijoittava rahasto on ostamassa Espoon sairaalan

Espoon sairaalakampuksella sijaitsevan sairaalakiinteistön myyjänä ja päävuokralaisena tulee toimimaan Espoon kaupunki.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on ostamassa Espoon kaupungin omistuksessa olevan Kiinteistöosakeyhtiö Espoon sairaalaan osakekannan. Kaupan arvo on noin 300 miljoonaa euroa, mikä tekee sijoituksesta erittäin merkittävän rahastolle. Ehdollisena allekirjoitetusta kauppakirjasta päättää Espoon kaupunginhallitus kokouksessaan 10. tammikuuta.

Vuoden 2016 lopussa valmistunut Espoon sairaala otettiin käyttöön 2017 ja se on katetun siltayhteyden päässä Jorvin sairaalasta. Kiinteistössä toimii Espoon kaupungin vanhusten sairaanhoitopalvelut, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin synnytysosasto, Jorvin apteekki ja R-kioski. Espoon kaupunki toimii päävuokralaisena vuoden 2023 alkuun saakka, minkä jälkeen vuokrasopimus siirtyy Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueelle sote-uudistuksen myötä.

-Rahaston tehtävänä on toimia vuokralaisilleen luotettavana, aktiivisena ja kotimaisena omistajana kansallisesti merkittävissä yhteiskuntakiinteistöissä. Sijoituksemme Espoon sairaalan kiinteistöön on pitkäjänteinen ja tuo rahastolle sijoitusstrategiansa mukaisesti vakaata kassavirtaa, kertoo LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky -rahaston salkunhoitaja Lasse Westberg.

Kiinteistörahasto pärjäsi kovassa kansainvälisessä tarjouskilpailussa. LähiTapiolan lisäksi kotimaisen rahaston sijoittajina toimivat Keva, Valtion Eläkerahasto (VER), Eläkekassa Verso ja Kirkon eläkerahasto (KER). Sijoittajia yhdistää halu kehittää yhteiskunnallisten kiinteistöjen markkinaa ja tuoda sinne vaihtoehtoinen pitkäaikaiseen omistajuuteen sitoutunut taho, joka pystyy sijoituksillaan kantamaan myös yhteiskunnallista vastuuta.

-On erittäin hienoa päästä turvaamaan sairaalakiinteistön tulevaisuutta. Sijoituksella haluamme vahvistaa yhteiskunnallisesti tärkeiden palveluiden jatkumisen tarjoamalla vuokralaisillemme laadukkaat ja nykyaikaiset tilat sekä omistajatahon, jonka ydintoiminta on kiinteistöjen ja vuokralaisasiakkaiden huolenpidossa, sanoo LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen toimitusjohtaja Mia Vuorinen.

LähiTapiola Yhteiskuntakiinteistöt Suomi Ky on vain ammattimaisille asiakkaille tarkoitettu suljettu vaihtoehtorahasto, joka sijoittaa yhteiskunnallista käyttötarkoitusta palveleviin suomalaisiin kiinteistöihin ja rakennuksiin. Rahaston hallinnointiyhtiönä toimii LähiTapiola Vaihtoehtorahastot Oy.