Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola SavoTerveys23.12.2021

LähiTapiola Savolta 10 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Kahdesti vuodessa toteutettavaan Nuori Savo – tukien hakuun tulee useita kymmeniä hakemuksia vuodessa. Hakemuksista huokuu huoli lasten ja nuorten selviämisestä näinä poikkeusaikoina. Seuroilla, yhdistyksillä ja järjestöillä on halu pitää yllä sosiaalisia kontakteja ja luoda turvallista matalan kynnyksen toimintaympäristöä alueemme lapsille ja nuorille. Korona-aikana on selvästi tullut ilmennyt, ettei mikään etäyhteys voi korvata ihmisten läheisyyden tarvetta.

Tukien tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia koko LähiTapiola Savon toimialueella. Tänä vuonna tukea saivat alla luetellut kohteet, joiden valinnassa painotettiin erityisesti harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä, nuorten työllistämistä, kaikille avoimien ja omaehtoisten liikuntapaikkojen edistämistä.

Toiminnot, jotka tukevat nuorten ryhmäytymistä, sosiaalisia taitoja tai kannustavat nuoria kohti vastuullista, aktiivista kansalaisuutta tuomalla esiin mm. kestävää elämäntapaa sekä työelämätaitoja, ovat tärkeää tulevaisuutta ajatellen. Moni hakija on korostanut myös terveellisen syömisen ja riittävän levon suhdetta, jolla ennaltaehkäistään nuorten syömishäiriöitä sekä mielen sairauksia.

- Vallitsevan tilanteen vuoksi yhä useammat seurat ja perheet voivat olla hankalassa taloudellisessa tilanteessa ja haluamme tukea lasten aktiivisuutta myös poikkeustilanteessa. Edullisempi kerhomaksu tai jopa maksuton toiminta tuo toivottua tekemistä useamman lapsen ulottuville. Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle, kertoo LähiTapiola Savon markkinointipäällikkö Kaisa Kajan.

-Maakunnassa harrastustarjonta rakentuu myös kyläyhdistysten ja nuorisoseurojen tuottamista toiminnoista, joissa on innokkaita nuoria kerhotoiminnan pyörittämiseen ja heitä voidaan työllistää tuen turvin, iloitsee Kajan.

- Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus toimialueellamme. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Savo -tukea esimerkiksi turvallisiin harrastusvarusteisiin, tilavuokriin, leireihin, tapahtumiin, uusien kerhojen perustamisiin ja kerhomateriaaleihin. Myös toiminnallisiin puistoihin, urheilupaikkojen kunnostukseen, nuorten työllistämiseen ja terveellisten elämäntapojen valmennuksiin. Tukea on kohdennettu myös valmentajien kouluttamiseen, eri lajien maksuttomiin kokeiluihin ja kehittääkseen digitaalisia kohtaamisalustoja, kertaa Kajan.

Harrastukset tuovat nuorten elämään säännöllisyyttä, hyviä ihmissuhteita ja terveellisiä elämäntapoja - se antaa hyvän pohjan kehityksessä kohti aikuisuutta.

Kevättalven Nuori Savo -tukien haku on käynnissä 1.1. -  31.3.2022.

Tuen saaneita 2021: Vanhamäki säätiö Suonenjoelta, Varkauden MP urheilijat, MLL Vesanto, AC Barca Riistavesi, Puijon Pesiksen nuorten joukkue, Suonenjoen Vasaman pesäpallo, KuPS jr joukkue, Pielaveden 4 H, Savon suunta Pieksämäki, Kuopion Reippaan telinevoimistelijat, Varkauden kesäkatu, Welhot jr joukkue, Iisveden kiri, Keiteleen Nuju, Siilinjärven kuvataideyhdistys, Vehmasmäen nuorisoseura, Varkauden racing team ja Rautalammin urheilijat

Lisätietoja
Kaisa Kajan, 040 566 9347
kaisa.kajan@lahitapiola.fi