Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Varsinais-Suomi15.12.2021

Korona ei saa estää vähävaraisten joulun viettoa Turun seudulla

LähiTapiola Varsinais-Suomi haluaa tukea vähävaraisten perheiden joulun viettoa lahjoittamalla 5000 euroa Operaatio Ruokakassin Valoa jouluun -tempaukselle. Haastamme muut alueen yritykset tukemaan talousvaikeuksissa olevaa yhdistystä.

Vähävaraisten joulujuhlassa on perinteisesti ollut yli 1000 osallistujaa Turun seudulta. Tapahtumassa on tarjoiltu jouluruokaa ja jaettu paketteja lapsiperheille. Kun tilaisuus jouduttiin toistamiseen koronatilanteen vuoksi peruuttamaan, on pettymys monissa perheissä ollut suuri. Siksi yhdistys ideoi Valoa jouluun -tempauksen, jotta joulumieltä voidaan levittää taloudellista tukea tarvitsevien keskuuteen terveysturvallisella tavalla.

"Koko olemassa olomme tarkoitus on auttaa omistaja-asiakkaitamme ja toimia vastuullisesti kotiseudullamme Varsinais-Suomessa. Kun kuulimme vähävaraisten joulujuhlan peruuttamisesta, halusimme ilman muuta lähteä tukemaan Valoa jouluun -tempausta. Avun tarve ei kuitenkaan pääty jouluun ja siksi haastamme kaikki muut alueemme yritykset mukaan talkoisiin tukemaan ruokajakelua myös ensi vuonna", LähiTapiola Varsinais-Suomen toimitusjohtaja Olli Aakula sanoo.

Vuonna 2022 lahjoituksilla kerätyt varat ovat Operaatio Ruokakassille erityisen tärkeitä, sillä tulevan vuoden aikana yhdistys joutuu uusimaan kuljetuskalustoaan. Investoinnit tuovat 50 000 euron lisäyksen normaaliin talousarvioon. Samaan aikaan yhdistyksen valtiolta saama tuki pienenee merkittävästi.

"Olemme äärimmäisen kiitollisia siitä, että alueen yritykset LähiTapiola Varsinais-Suomen johdolla voivat tukea kotiseutumme vähävaraisten ruoka-aputyötä myös tulevana vuonna. Avun tarve on kasvanut vuosi vuodelta samaan aikaan kun valtiolta saamamme tuki pienenee, joten toimintamme mahdollistaminen on pitkälti yksityisten ja yritysten varassa", Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä kertoo.

LähiTapiola Varsinais-Suomi on Turun talousalueella toimiva paikallinen, vastuullinen ja asiakkaidensa omistama elämänturvayhtiö. Operaatio Ruokakassi on turkulainen, pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö. Operaatio Ruokakassin tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa ruokaa ja hygieniatuotteita jaettavaksi yhdistyksen jäsenjärjestöjen kautta vähävaraisille ihmisille.