Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiElämänturva10.12.2021

Sairaala Novan lastenosastolle lahjoitettiin 321 kappaletta sukkia, myssyjä ja turvalonkeroita

Sairaala Novan lastenosaston myssy-, villasukka- ja turvalonkerovarastot täydentyivät perjantaina, kun LähiTapiola Keski-Suomi toimitti osastolle neulontalahjoituksen. Yhtiön henkilökunnan aloitteesta lähtenyt hyväntekeväisyyskampanja innosti niin työntekijät kuin asiakkaat mukaan neulomaan lahjoituksia.

‒ Idea lähti siitä, että työkavereistani löytyy useita ”neuloosin puremia” eli ihmisiä, jotka ovat todella innostuneita neulomisesta. Ajattelin, että voisimme yhdistää voimamme ja ilahduttaa pieniä potilaita. Alun perin tarkoituksena oli kerätä kokoon 100 paria villasukkia, mutta kampanja levisi myös myssyihin ja turvalonkeroihin, LähiTapiola Keski-Suomen palveluasiantuntija ja neulontahaasteen alullepanija Lotta Roivas kertoo.

Roivas ja neulontahaasteessa mukana ollut LähiTapiola Keski-Suomen palveluneuvoja Anja Saari toimittivat lahjoitusneulokset Sairaala Novan lastenosastolle perjantaina. Apulaisosastonhoitaja Marjo Autio vastaanotti lahjoituksen ilahtuneissa tunnelmissa, sillä edelliset varastot olivat juuri päässeet loppumaan.

‒ Kiitän lämpimästi kaikkia, jotka ovat osallistuneet tähän haasteeseen. Neulokset otetaan aina todella mielihyvin vastaan, kun jaamme niitä potilaille. Mukavaa on, että niitä on myös isommille lapsipotilaille, joita meillä on aina 15 ikävuoteen asti, Autio sanoo.

Keskisuomalaisten hyvinvointi on tärkeää

LähiTapiola Keski-Suomi haluaa kantaa yhteiskuntavastuuta ja olla aktiivisesti mukana edistämässä keskisuomalaisten hyvinvointia. Erilaiset hyväntekeväisyyskampanjat ja -lahjoitukset ovat tänäkin vuonna kuuluneet vahvasti yhtiön strategiaan sekä työntekijöiden arkeen. Lahjoituskohteet valikoituvat henkilöstön ja hallinnon aloitteista.

‒ Sairaalaan joutuminen on koko perheelle jännittävä paikka. Tiedän omasta kokemuksesta, että esimerkiksi lahjoitussukat ilahduttavat sekä lasta että hänen vanhempiaan jännittävässä tilanteessa, Lotta Roivas kertoo.

Asiakkaat innostuivat somen avulla

Koko vuoden kestänyt neulontakampanja sai huiman loppukirin syksyllä, kun tieto siitä levisi somekanavia pitkin ja LähiTapiola Keski-Suomen asiakkaat innostuivat mukaan neulomaan. Lahjoituksia tuli muun muassa Viitasaarelta ja Jämsästä useita kymmeniä kappaleita.

‒ Lahjoitusten määrä on ollut todella iso yllätys. Tämä oli Lotalta ihana idea, johon oli helppo innostua mukaan. Iso kiitos asiakkaillemme ja kaikille osallistuneille, kampanjaan itsekin yhteensä 24 sukkaparia ja myssyä neulonut Anja Saari kiittelee.

Artikkelikuvassa reunoilla LähiTapiola Keski-Suomen työntekijät Anja Saari ja Lotta Roivas sekä keskellä Sairaala Novan lastenosaston apulaisosastonhoitaja Marjo Autio.

Tiesitkö tätä? LähiTapiola Keski-Suomi lahjoitti syksyllä Kriisikeskus Mobilelle 100 000 euroa ja nuorten mielenterveystyöhön 20 000 euroa. Voit lukea jutun lahjoituksista tästä linkistä.