Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PirkanmaaElämänturva30.11.2021

LähiTapiola Pirkanmaan LähiLahjoituksella 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan

Uudessa lahjoitusmallissa omistaja-asiakkaat valitsevat vuosittain 20 yhdistystä LähiLahjoituksen saajiksi. Tuen avulla mahdollistetaan esimerkiksi jaksamisen tukemista ja vähävaraisten perheiden harrastusmahdollisuuksia.

LähiTapiola Pirkanmaa lahjoittaa vuosittain 20 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoimintaan. Lahjoitusmalli on uusi, ensimmäisen kerran tukea oli haettavissa elo-syyskuussa 2021. Hakijaksi ilmoittautui 57 LähiTapiola Pirkanmaan toimialueella toimivaa yhdistystä, joiden joukosta omistaja-asiakkaamme äänestivät 20 lahjoituksen saajaa. LähiLahjoitus on tarkoitettu lasten ja nuorten harrastustoimintaan, ei esimerkiksi aikuisten liiga- tai edustustason kilpaurheilutoimintaan.

Lahjoitusmalli on kaksivaiheinen. Ensimmäisessä vaiheessa yhdistykset voivat ilmoittautua LähiLahjoituksen hakijaksi, ja toisessa vaiheessa omistaja-asiakkaat pääsevät äänestämällä valitsemaan yhdistyksen, jolle he toivovat lahjoituksen kohdistuvan. Maantieteellinen monipuolisuus huomioidaan, sillä äänestystuloksen perusteella 20 000 euron tuki jaetaan siten, että 10 eniten ääniä saaneista yhdistyksistä on Tampereelta ja 10 muualta Pirkanmaalta.

- LähiTapiola Pirkanmaa tukee laajasti pirkanmaalaista urheilua ja kulttuuria. Teemme yhteistyötä myös monen yhteiskunnallisen toimijan ja turvallisuusalan toimijoiden kanssa. Tämän vastikkeettoman lahjoitusmallin tavoitteena on auttaa lasten ja nuorten harrastustoimintaa ylläpitäviä yleishyödyllisiä yhdistyksiä heidän tärkeässä työssään. Samalla saamme mahdollisuuden vaikuttaa nuorten harrastusmahdollisuuksiin ja hyvinvointiin, kertoo LähiTapiola Pirkanmaan toimitusjohtaja Pentti Kuusela.

LähiLahjoitus mahdollistaa monenlaisia harrastustoiminnan tarpeita


Äänestystuloksen perusteella valitut yhdistykset hyödyntävät lahjoitusta esimerkiksi lasten ja nuorten jaksamisen tukemiseen ja psyykkiseen valmentamiseen, matalan kynnyksen harrastustoiminnan kehittämiseen, valmentajien koulutuksiin, lisäohjaajien palkkaamiseen, urheilupaikkojen kunnostuksiin, välinehankintoihin, tapahtumien ja leirien kustannuksiin sekä taloudellisissa vaikeuksissa olevien perheiden lasten harrastuksen tukemiseen.

Tampereen Pyrintö on 125-vuotias ja yksi Suomen suurimpia yleisseuroja, jossa urheillaan tällä hetkellä kahdeksassa eri lajissa. Cheerleading-jaostossa noin 500 lasta, nuorta ja aikuista harrastaa ja kilpailee lajin parissa. Jaosto panostaa tyttöjen ja naisten liikuntaan, ja toimintaa on neljässä ikäluokassa, yhteensä 25 joukkueessa. Korona-aika on tuonut haasteita lasten ja nuorten harrastamiseen ja harjoittelumahdollisuuksiin mutta myös jaksamiseen. LähiLahjoitus mahdollistaa esimerkiksi Pyrintö Cheer Teamin valmentajille osallistumisen Harrastajien tunnetaitojen kehittäminen –koulutukseen.

- Cheerleading on monipuolinen urheilulaji, joka opettaa liikkumisen lisäksi lapsille ja nuorille joukkueessa toimimisen taitoja. Myös harrastamisessa näkyvät monet tunteet ja niiden koko kirjo pettymyksestä onnistumiseen. Toiveenamme on kouluttaa ohjaajia ja valmentajia ei pelkästään lajiosaamiseen vaan myös kohtamaan ja opastamaan lapsia ja nuoria henkisellä puolella ja tukemaan heidän jaksamistaan. Tukisumman käytämme Harrastajien tunnetaitojen kehittäminen -koulutukseen, johon osallistuvat 34 valmentajaamme. Näin pystymme viemään eteenpäin lasten ja nuorten hyvinvointia ei pelkästään fyysisesti, mutta myös psyykkisellä puolella, kertoo Tampereen Pyrinnön Cheerleading-jaoston lajipäällikkö Annica Sällylä.

Koovee on myös Suomen suurimpia urheiluseuroja, jonka parissa liikkuu noin 4 000 eri ikäistä liikkujaa. Seuralla on laajaa lasten liikuntatoimintaa, mukana toiminnassa on parituhatta lasta. LähiLahjoituksella tuetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevien perheiden harrastamista tukirahaston kautta.

- Perustimme vuosi sitten Monen lajin mestarin –tukirahaston tukemaan Kooveen urheilijoita, harrastajia ja liikkujia, jotka olisivat muuten vaarassa jäädä harrastustoiminnan ulkopuolelle osittain tai kokonaan taloudellisista syistä johtuen. Korona-aika on tuonut urheiluseuratoimintaan ennenäkemättömiä haasteita niin seuroille kuin myös jäsenille. Tukirahastoon tulevat hakemukset ovat olleet lukumääräisesti kasvussa, kertoo Koovee ry:n toiminnanjohtaja Juuso Laamanen.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti omassa lähiyhteisössä omistaja-asiakkaiden ja pirkanmaalaisten hyväksi.

Lue lisää LähiTapiola Pirkanmaan vastuullisuusteoista ja lahjoituksista:

lahitapiola.fi/pirkanmaa/vastuullisuus
lahitapiola.fi/pirkanmaa/lahjoitukset

Harrastustoiminnan LähiLahjoituksen saajat syksyllä 2021:

Tampere

 • Dream Team Cheerleaders DTC ry, cheerleadingin mini- ja junioritoiminta, 369 ääntä, 1 000 euroa

 • Tampereen Pyrintö ry, cheerleadingjaosto, 309 ääntä, 1 000 euroa

 • Varala-tiimi ry, taitoluistelujaosto, 183 ääntä, 1 000 euroa

 • Tappara ry, taitoluistelujaosto, 179 ääntä, 1 000 euroa

 • Tampereen Pallo-Veikot ry, jalkapallon talvitoiminta, 174 ääntä, 1 000 euroa

 • Voimistelu- ja urheiluseura Raholan Pyrkivä ry, juniorijoukkueet, 124 ääntä, 1 000 euroa

 • Supi-Volley ry, lentopallojuniorit, 121 ääntä, 1 000 euroa

 • Luonto-Liiton Hämeen piiri ry, luontokerho- ja leiritoiminta, 102 ääntä, 1 000 euroa

 • Koovee ry, Monen lajin mestarin -tukirahasto, 97 ääntä, 1 000 euroa

Muut kunnat

 • BC Nokia ry, unified-koripallotoiminta, 256 ääntä, 1 000 euroa

 • Football Club Nokia ry, tyttöjalkapallon junioritoiminta, 201 ääntä, 1 000 euroa

 • Ruoveden SRK Atleetit ry, jääkiekon junioritoiminta, 179 ääntä, 1 000 euroa

 • Kangasalan Urheilijat KU-68 ry, harrasteliikuntajaosto, 164 ääntä, 1 000 euroa

 • Hockey Club Nokia ry, Leijona-kiekkokoulu, 157 ääntä, 1 000 euroa

 • Voimisteluseura Kyrön Kieppi ry, voimistelutoiminta, 155 ääntä, 1 000 euroa

 • Siuron Tuisku ry, lasten ryhmät, 130 ääntä, 1 000 euroa

 • Uimaseura Kangasalan Kuohu ry, lasten ja nuorten uimakoulut ja erityisuinti, 128 ääntä, 1 000 euroa

 • Fortuna ry, jääkiekon lasten U7/U8-joukkue, 124 ääntä, 1 000 euroa

 • Harjun Pojat ry, partioleirit ja -retket, 115 ääntä, 500 euroa

 • Kangasalan Kisa ry, seuran junioritoiminta, 115 ääntä, 500 euroa

Kuvat:

Pyrintö Cheer Team, Anna Sällylä
Koovee, Mauno Hakala