Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous25.11.2021

LähiTapiola Varainhoito palkittiin jälleen Suomen parhaimpana vastuullisena varainhoitajana Scandinavian Financial Researchin (SFR) Challenger -sarjassa

Institutionaalisille sijoittajille suunnattu SFR-kyselytutkimus palkitsi LähiTapiola Varainhoidon jo neljäntenä perättäisenä vuonna parhaana vastuullisen sijoittamisen varainhoitajana. LähiTapiola arvioitiin Challenger -sarjan parhaaksi sekä vastuullisuuden integroinnissa sijoitusprosessiin että vastuullisuuden raportoinnissa.Lue lisää sijoittamisesta

LähiTapiola Varainhoito palkittiin Scandinavian Financial Researchin (SFR) vuoden 2021 tutkimuksessa parhaana vastuullisen sijoittamisen varainhoitajana Challenger -sarjassa. Vastaajina kyselyssä on noin 100 suurinta suomalaista instituutiota.

Ympäristön, yhteiskuntavastuun sekä hyvän hallintotavan huomioiva vastuullinen sijoittaminen on LähiTapiolassa keskeinen osa sijoitusprosessia ja salkunhoitajien päivittäistä työtä ja siihen kuuluu olennaisesti myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden huomioiminen.

- Palkinto on tulosta pitkäjänteisestä vuosikymmenien työstä, jolla vastaamme kasvaviin kestävän kehityksen haasteisiin sekä asiakkaidemme odotuksiin. Viime vuosina olemme muun muassa lisänneet aktiivisuuttamme yhtiökokouksissa globaalisti, osallistuneet useisiin vaikuttamishankkeisiin, lisänneet sijoituksia vihreisiin lainoihin sekä kehittäneet edelleen rahastojemme ja asiakassalkkujemme ESG -raportoinnin kattavuutta ja läpinäkyvyyttä. Kesällä 2021 sitouduimme kansainväliseen Net Zero Asset Managers -aloitteeseen ensimmäisenä suomalaisena varainhoitajana. Aloite velvoittaa meitä asettamaan sijoitusomaisuudellemme vuoden 2030 välitavoitteet päästövähennyksille ja raportoimaan tavoitteen saavuttamisesta julkisesti, kertoo salkunhoidosta ja vastuullisesta sijoittamisesta LähiTapiola Varainhoidossa vastaava Outi Kalpio.

Vastuullisuudesta kestävyyteen

Vaatimukset sekä yritysten että sijoittajien toimintaa, sen vaikuttavuutta ja läpinäkyvyyttä kohtaan kasvavat nopeasti. EU:n kestävän rahoituksen sääntely ja sen useat asetukset luovat viitekehystä toiminnan ja sijoitusten kestävyyden arvioinnille ja luokittelulle.

Sääntelyn tavoitteena on ohjata rahoitusta kestävään taloudelliseen toimintaan, helpottaa kestävyystekijöiden arviointia sekä parantaa tiedon luotettavuutta ja vertailtavuutta. Sääntely tulee voimaan asteittain seuraavien vuosien aikana.

LähiTapiola on toteuttanut Tiedonantoasetuksen (SFDR) 1. vaiheen tuoteluokittelut ja valikoimassamme tulee olemaan kestävyysominaisuuksia edistäviä ns. vaalean vihreitä sijoitustuotteita eri omaisuusluokissa sekä kestäviä ns. tumman vihreitä sijoitustuotteita.

Luokittelu ja raportointi helpottavat sijoitussuunnitelmaan ja kestävyystavoitteisiin sopivien sijoitustuotteiden tunnistamista.
Kestävyystekijöiden edistäminen edellyttää entistä syvällisempää sijoituskohteisin vaikuttamista. Siksi lisäämme ja kohdennamme tarkemmin aktiivisen omistajuuden toimintaamme mm. laajentamalla yhtiökokouksiin osallistumista. Jatkamme myös tuotevalikoimamme sekä kestävyysraportoinnin kehittämistä tukeaksemme asiakkaitamme entistäkin paremmin kestävyystavoitteiden saavuttamisessa.

Nettonollatavoitteen asettaminen sijoitusomaisuutemme päästöille kirittää meitä tulevina vuosina sijoittamaan tavoitteen mukaisesti, osallistumaan metodologioiden kehittämiseen, tukemaan innovatiivisia ratkaisuja sekä ennen kaikkea työskentelemään asiakkaidemme kanssa tavoitteiden asettamiseksi ja saavuttamiseksi.

- Kiitos upeista tuloksista kuuluu koko LähiTapiolan sijoitusorganisaatiolle ja asiakkaillemme, joiden kanssa yhdessä kehitämme palvelua vuosi vuodelta paremmaksi. LähiTapiolan vastuullisen sijoittamisen keskiössä on oma kattava vastuullisuusanalyysi ja koko sijoitusorganisaation aktiivinen osallistuminen päätöksentekoon. Asiakkailtamme jo useana vuonna saamamme tunnustus myös velvoittaa meitä jatkamaan työtämme suunnannäyttäjänä ja asiakkaidemme sparrauskumppanina, sanoo LähiTapiolan instituutioasiakkuuksista vastaava Joona Lappi.

LähiTapiolassa vastuullinen sijoittaminen koskee eri omaisuusluokkia laajasti. Pörssiyhtiöiden arvioinnin lisäksi salkunhoitajat tekevät sijoituspäätösten tueksi omaa analyysiä myös esimerkiksi yrityslainoista, rahastoista ja kiinteistösijoituksista sekä käyttämistämme rahastokumppaneista osake-, korko- ja pääomasijoituksissa.

LähiTapiola Varainhoito palvelee institutionaalisten sijoittajien lisäksi myös henkilöasiakkaita. Henkilöasiakkaiden käytössä ovat LähiTapiolan palkitut rahastot ja Private Banking -varainhoitopalvelut.