Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola LappiElämänturva19.10.2021

Jokainen voi olla sankari – ensiapukoulutusta 500 alakoululaiselle Lapissa

LähiTapiola Lappi ja Punainen Risti kouluttavat tänä vuonna ensiaputaitoja 500 lappilaiselle 5.luokkalaiselle. Valtakunnallisesti koulutetaan noin 8 000 koululaista. Koronan aiheuttamien poikkeusolojen vuoksi maksuton Sankarikoulutus toteutetaan etäyhteydellä webinaarimuotoisena.

Sankarikoulutukset

Punainen Risti ja LähiTapiola ovat vuonna 2017 alkaneissa Sankarikoulutuksissa kouluttaneet jo noin 100 000 koululaista. Lapissa ensiavun alkeet on opetettu jo 3 500 koululaiselle. Saman verran perheitä ja ystäviä on päässyt nauttimaan koululaistensa pitämästä koulutushetkestä, joka tulee koulutuksesta kotitehtäväksi.

- Elämänturvayhtiönä haluamme tehdä konkreettisia turvallisuustekoja, joilla vaikutetaan paikallisesti lappilaisten arkeen ja rakennetaan turvallisempaa elämää. Oikeanlaisilla elvytystaidoilla ja auttamisrohkeudella kuka tahansa meistä voi pelastaa lähimmäisen hengen, kertoo liiketoimintajohtaja Heli Kallio LähiTapiola Lapista.

Sankarikoulutus käynnistyy verkkotehtävillä, jotka luokan opettaja käy läpi oman luokkansa kanssa ennen harjoitustuntia. Koulutus jatkuu Sankarikouluttajan vetämänä etäopetuksena, ja 5. luokkalaiset tekevät ensiapuharjoitteet omassa luokassaan kouluttajan antamien ohjeiden mukaisesti. Luokanopettaja ohjaa ja tukee paikan päällä tarvittaessa, ja oppilaat pääsevät myös kyselemään itseään askarruttavia asioita suoraan kouluttajalta. Uusi malli mahdollistaa Sankarikoulutusten toteuttamisen myös pienempiin kouluihin ja haja-asutus alueille.

- Koulutuksen tärkeät tavoitteet, eli pysähtyminen auttamaan, soitto hätänumeroon sekä paineluelvytyksen alkeet saavutetaan tällä koulutusmallilla hyvin. Sankarikoulutuksen tavoitteena on opettaa tärkeitä elämäntaitoja ja muistuttaa siitä, että jokainen voi olla sankari riippumatta siitä, onko lapsi vai aikuinen, kertoo hallintopäällikkö Mirja Sjöberg Punainen Risti Ensiavusta.

Posion peruskoulun oppilaat pääsivät kouluttautumaan ensiaputaitoihin syyskuun lopulla.

- Etäopetus isolle ryhmälle hieman jännitti ennakkoon, mutta toteutus oli sujuva ja kouluttaja todella hyvä. Opimme kolme tärkeää asiaa, ja oppilaat harjoittelivat innoissaan kylkiasentoa ja paineluelvytystä elvytyssetin avulla, Posion peruskoulun opettaja Tuulikki Posio kertoo.

- Palautteiden perusteella 96 % opettajista suosittelee Sankarikoulutusta. Jatkamme ensiaputaitojen kouluttamista lappilaisille koululaisille myös ensi vuonna, Heli Kallio kertoo.

Lisätietoja:
Heli Kallio, liiketoimintajohtaja, LähiTapiola Lappi, 044 060 3046, heli.kallio@lahitapiola.fi