Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä30.8.2021

Itä: LähiTapiola Itä lahjoittaa Kehitysvammaisten Tukiliiton paikallisjärjestöille 15 000 euroa

LähiTapiola Itä lahjoittaa Kehitysvammaisten Tukiliiton viidelletoista paikallisjärjestölle yhteensä 15 000 euroa vuonna 2021. Lahjoitusvaroilla mahdollistetaan monipuolinen kehitysvammaisten tukityö Pohjois-Karjalassa ja Ylä-Savossa.

Lapsi nurmikolla

LähiTapiola Itä on päättänyt lahjoittaa vuonna 2021 yhteensä 15 000 euroa viidelletoista paikalliselle Kehitysvammaisten Tukiliiton jäsenyhdistykselle Pohjois-Karjalassa sekä Ylä-Savossa. Jokaiselle järjestölle lahjoitetaan 1000 euroa.

”Kehitysvammaisten tukiliitto tekee äärimmäisen arvokasta työtä paikallisella ruohonjuuritasolla. Haluamme mahdollistaa pientenkin paikallisjärjestöjen kallisarvoisen työn yhteiskuntavastuurahastomme varoista”, kertoo LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen.

Kehitysvammaisten Tukiliiton paikalliset jäsenyhdistykset tarjoavat tietoa ja vertaistukea kehitysvammaisille henkilöille ja heidän läheisilleen sekä puolustavat vammaisten ihmisten ja perheiden oikeutta tukeen ja palveluihin. Paikallisilla kehitysvammaisten tukiyhdistyksillä on suuri merkitys hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä, kun ne järjestävät kehitysvammaisille osallistujille toimintaa, jota muut eivät tarjoa, eli tyypillisesti kerhoja, liikuntaryhmiä, tapahtumia, vertaistapaamisia, kursseja ja kulttuuritoimintaa sekä nykyään myös yhteydenpitoa verkon ja videokuvan välityksellä. Tukiyhdistykset myös neuvovat perheitä palveluviidakossa ja vaikuttavat kuntiin ja ympäröivään yhteiskuntaan, jotta syrjintä vähenisi. Monet ihmiset löytävät yhdistyksistä itselleen ja perheilleen pitkäaikaisen, jopa vuosikymmeniä kestävän tuki- ja ystäväverkoston.

-Tukiyhdistyksissä toimitaan usein pienillä resursseilla ja toiminta perustuu lähes täysin vapaaehtoistoimintaan, joten LähiTapiolan lahjoitus on enemmän kuin tervetullut. Lahjoitus tukee vapaaehtoistoiminnan jatkumista ja kehittämistä ja on meidän järjestöllemme merkittävä. Iso kiitos LähiTapiola Idälle lahjoituksesta, kertoo Kehitysvammaisten Tukiliiton toiminnanjohtaja Risto Burman.

Rahat tulevat LähiTapiola Idän yhteiskuntavastuullisiin tekoihin vuonna 2018 perustetusta hallituksen yhteiskuntavastuurahastosta. Rahaston varoja vakuutusyhtiö käyttää edistämään toimialueensa hyvinvointia ja elinvoimaisuutta. Päätökset rahaston varojen käytöstä tekee yhtiön hallitus ja rahat tulevat sijoitustoiminnan tuotoista.

- LähiTapiola Itä on asiakkaidensa omistama yhtiö ja vahva paikallinen toimija. Tahdomme olla mukana lähiyhteisöjemme arjessa vaikuttamassa terveyteen ja hyvinvointiin konkreettisilla teoilla, LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen taustoittaa lahjoitusta.

LähiTapiola Itä on lahjoittanut myös aiemmin varoja alueellisiin yleishyödyllisiin tarkoituksiin, kuten esimerkiksi lahjoitukset vapaaehtoiselle pelastuspalvelu Vapepalle, Mieli Ry:lle ja Pohjois-Karjalan syöpälapset Sykkyrä ry:lle, 21 sydäniskurin hankinta yleiseen käyttöön sekä erilaiset koulutuslahjoitukset yliopistolle, ammattikorkeakoululle ja ammattikoululle.

Lisätietoja:
Mitja Piipponen
Markkinointi- ja viestintäpäällikkö, LähiTapiola Itä
041 730 5398, mitja.piipponen@lahitapiola.fi

Järjestöt ovat:
-Iisalmen Kehitysvammaisten Tuki ry
-Ilomantsin-Tuupovaaran Kehitysvammaisten Tuki ry
-Joensuun Kehitysvammaisten Tuki ry
-Juuan Kehitysvammaisten Tuki ry
-Kaavin Kehitysvammaisten Tuki ry
-Keski-Karjalan Kehitysvammaisten Tuki ry
-Kiuruveden Kehitysvammaisten Tuki ry
-Kontiolahden Kehitysvammaisten Tuki ry
-Lieksan Kehitysvammaisten Tuki ry
-Liperin Kehitysvammaisten Tuki ry
-Outokummun Kehitysvammaisten Tuki ry
-Polvijärven Kehitysvammaisten Tuki ry
-Varpaisjärven Kehitysvammaisten Tuki ry
-Vieremän Kehitysvammaisten Tuki ry
-Ylä-Karjalan Kehitysvammaisten Tuki ry