Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Keski-SuomiTalous18.8.2021

LähiTapiola Keski-Suomen tulos parani ja vakavaraisuus säilyi erinomaisena

LähiTapiola Keski-Suomen alkuvuoden kokonaistulos oli 9,1 miljoonaa euroa. Tuloksen kasvuun vaikuttivat liikekulujen lasku sekä alkuvuoden hyvä sijoitustoiminnan tulos.


─ Koronapandemia on vaikuttanut edelleen taloudellisen aktiviteetin tasoon niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Talouskehitys on ollut kuitenkin alkuvuodesta odotettua vahvempaa ja sijoitusmarkkinat ovat kehittyneet positiivisesti, LähiTapiola Keski-Suomen toimitusjohtaja Teemu Toivanen kertoo.


LähiTapiola-ryhmässä toiminnan ylijäämä käytetään omistaja-asiakkaiden hyväksi asiakashyvityksinä ja palvelujen kehittämisenä. Osa tuloksesta käytetään kartuttamaan yhtiön vakavaraisuutta, jolloin varmistetaan asiakkaiden edut tulevaisuudessakin.


─ Olemme aktiivinen alueellinen toimija, jolla on merkittävä vaikutus paikallisessa yhteisössä työnantajana, veronmaksajana sekä taloudellisen turvan ja hyvinvoinnin luojana. Alueellinen kehittäminen ja paikallisten toimijoiden tukeminen on meille erittäin tärkeää. Vielä loppuvuodesta julkistamme lahjoituksia, jotka menevät muun muassa paikallisen mielenterveystyön tukemiseen, Toivanen sanoo.


─ Panostamme vahvuuksiimme henkilökohtaisena ja paikallisena toimijana myös poikkeuksellisina aikoina. Olemme asiakkaidemme omistama elämänturvayhtiö, ja kehitämme palveluitamme asiakaslähtöisesti tavoitteenamme helppous, nopeus ja laadukkuus kaikissa palvelukanavissamme. Vakavaraisena yhtiönä investointikykymme palveluiden kehittämiseen on erinomainen ja yhdessä toiminnan tehostumisen kanssa meillä on vahva pohja kilpailukykyiselle hinnoittelulle pitkäjänteisesti, Toivanen lisää.

Parannusta toiminnan tehokkuuteen


LähiTapiola Keski-Suomen vahinkovakuutustoiminnan kate oli alkuvuonna 1,3 miljoonaa euroa (1─6/2020 3,8 M€). Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.


Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli kesäkuun lopussa yhteensä 27,2 miljoonaa euroa ja kasvua vertailukauteen kertyi 3,9 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee osaltaan se, että asiakaspysyvyys on ollut ennätyksellisen korkea koko pandemian ajan. Lisäksi uusien asiakkaiden määrä on kasvanut merkittävästi alkuvuoden aikana.


LähiTapiola Keski-Suomen toimintakulut olivat 7,3 miljoonaa euroa (7,4 M€) ja toimintakulusuhde oli 33,0 prosenttia. Toiminnan tehokkuutta mittaava toimintakulusuhde parani edellisen vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.


─ Yhteiskunnassa vallinneiden rajoitustoimien takia vuonna 2020 sattui huomattavasti vähemmän vahinkoja kuin normaalisti. Nyt vahinkomäärät ovat palautuneet vuoden 2019 tasolle, mutta olemme kasvattaneet vakuutusmaksutuloa uusilla asiakkuuksilla sekä nykyisten asiakkaiden kattavammalla vakuutusturvalla. Alkuvuonna korvauskulut olivat 13,2 miljoonaa euroa (9,6 M€) ja vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 93,0 prosenttia, Teemu Toivanen sanoo.


LähiTapiola-ryhmä osti syksyllä 2020 rahastoyhtiö Seligson & Co:n vahvistaakseen säästämisen ja sijoittamisen palveluitaan. LähiTapiola-ryhmä on sopinut S-Pankin ja FIM Varainhoidon kanssa FIM Varainhoidon hallinnoimien LähiTapiola-rahastojen hallinnon siirtymisestä Seligson & Co:lle loppuvuoden aikana. LähiTapiola-ryhmä luopuu samassa yhteydessä S-Pankin osakkeista.


LähiTapiola-ryhmä jatkaa edelleen strategista yhteistyötä S-ryhmän kanssa. Olemme solmineet jatkosopimuksen bonusyhteistyöstä S-ryhmän kanssa, eli myös jatkossa omistaja-asiakkaamme saavat S-bonusta LähiTapiolan vakuutusmaksuista, Toivanen kertoo.


LähiTapiola Keski-Suomen asiakkaille maksettiin korvauksina 12,5 miljoonaa euroa (10,7 M€). Lisäksi asiakkaille hyvitettiin keskittämisetuina 2,2 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 0,8 miljoonaa euroa.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.


Lisätiedot
Teemu Toivanen
toimitusjohtaja, LähiTapiola Keski-Suomi
+358400 625 612, teemu.toivanen@lahitapiola.fi