Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Itä16.8.2021

Itä: Sijoitustoiminnan tuotot ja vahva vahinkovakuuttamisen tulos tukivat LähiTapiola Idän positiivista tuloskehitystä

LähiTapiolan Idän maksutulo kasvoi vuoden 2021 ensimmäisellä puolikkaalla. Myös sijoitustoiminnan tuotot ovat hyvässä kasvussa haasteellisen vuoden jälkeen. Paikallisena yhtiönä LähiTapiola Idän yhteiskunnallinen jalanjälki on mittava.

Koli

“Koronapandemia on vaikuttanut edelleen taloudellisen aktiviteetin tasoon niin Itä-Suomessa kuin ympäri Suomea. Talouskehitys on ollut kuitenkin alkuvuodesta odotettua vahvempaa ja sijoitusmarkkinat ovat kehittyneet positiivisesti”, LähiTapiola Idän toimitusjohtaja Juha Mäkinen kommentoi.

LähiTapiola Idän tulos kasvoi ja liiketulos oli 6 miljoonaa euroa. Tuloksen kasvuun vaikuttivat korvauskulujen lasku sekä alkuvuoden hyvä sijoitustoiminnan tulos. LähiTapiola-ryhmässä toiminnan ylijäämä käytetään omistaja-asiakkaiden hyväksi asiakashyvityksinä ja palvelujen kehittämisenä.  Osa tuloksesta käytetään kartuttamaan yhtiön vakavaraisuutta, jolloin varmistetaan asiakkaiden edut ja korvaukset tulevaisuudessakin.

”Panostamme LähiTapiola Idän vahvuuksiin henkilökohtaisena ja paikallisena toimijana myös poikkeuksellisina aikoina. Olemme asiakkaidemme omistama elämänturvayhtiö, ja kehitämme palveluitamme asiakaslähtöisesti tavoitteenamme helppous, nopeus ja laadukkuus kaikissa palvelukanavissamme. Vakavaraisena yhtiönä investointikykymme palveluiden kehittämiseen on erinomainen ja yhdessä toiminnan tehostumisen kanssa meillä on vahva pohja kilpailukykyiselle hinnoittelulle pitkäjänteisesti”, Mäkinen avaa.

LähiTapiola Idän maksutulo kasvussa

Vahinkoensivakuutuksen maksutulo oli kesäkuun lopussa yhteensä 26,9 miljoonaa euroa ja kasvua vertailukauteen kertyi 3,4 prosenttia. Maksutulon positiivista kehitystä tukee osaltaan LähiTapiola Idän vahva uusmyynti ja erinomainen asiakaspysyvyys. LähiTapiola Idän vahinkovakuutustoiminnan kate oli 3,8 miljoonaa euroa. Kate muodostuu vakuutusmaksutuotoista, joista vähennetään korvauskulut ja liikekulut.

Korvauskulut olivat 14,1 miljoonaa euroa ja vakuutustekninen kannattavuus yhdistetyllä kulusuhteella mitattuna oli 82,0 prosenttia.

LähiTapiola-ryhmä osti syksyllä 2020 rahastoyhtiö Seligson & Co:n vahvistaakseen säästämisen ja sijoittamisen palveluitaan. LähiTapiola-ryhmä on sopinut S-Pankin ja FIM Varainhoidon kanssa FIM Varainhoidon hallinnoimien LähiTapiola-rahastojen hallinnon siirtymisestä Seligson & Co:lle loppuvuoden aikana. LähiTapiola-ryhmä luopuu samassa yhteydessä S-Pankin osakkeista.

”Tavoitteenamme on auttaa asiakkaitamme varautumaan taloudellisesti ja huolehtimaan kokonaisvaltaisesti elämänturvastaan. Haluamme tarjota helpon mahdollisuuden aloittaa säästäminen ja sijoittaminen. Mehän palvelemme myös paikalliskonttoreillamme talouden palveluissa ja toimistomme ovat avoinna jopa ilman ajanvarausta”, Mäkinen kertoo.

LähiTapiola-ryhmä jatkaa edelleen strategista yhteistyötä S-ryhmän kanssa. Olemme solmineet jatkosopimuksen bonusyhteistyöstä S-ryhmän kanssa, eli myös jatkossa omistaja-asiakkaamme saavat S-bonusta LähiTapiolan vakuutusmaksuista.

LähiTapiola Idällä on mittava yhteiskunnallinen jalanjälki alueellaan

LähiTapiola Idän asiakkaille maksettiin korvauksina 14,1 miljoonaa euroa. Joka päivä korvauksia maksetaan noin 100 000 euroa. Lisäksi asiakkaille hyvitettiin keskittämisetuina 2,2 miljoonaa euroa ja vakuutusmaksuista S-ryhmän Bonusta 0,8 miljoonaa euroa.

”Elämänturvastrategiamme mukaisesti olemme sitoutuneet olemaan asiakkaidemme arvostetuin kumppani omaisuuden, terveyden ja talouden turvaamisessa. Korvausten maksaminen on tietenkin pääroolissa, mutta haluamme turvata asiakkaidemme elämää monipuolisesti. Olemme asiakasta lähellä ja konttorimme palvelevat ympäri maakuntaa.”, Mäkinen kertoo.

”LähiTapiola Itä on aktiivinen alueellinen toimija, jolla on merkittävä vaikutus paikallisessa yhteisössä työnantajana, veronmaksajana sekä taloudellisen turvan ja hyvinvoinnin luojana. Alueellinen kehittäminen ja yhteiskuntavastuu on meille erittäin tärkeää. Olemme alkuvuoden aikana lahjoittaneet eri järjestöille yhteensä 85 000€ euroa ja jatkamme loppuvuoden aikana yhteiskuntavastuutoimintaamme. Kesällä 2021 lahjoitimme Mieli Ry:n paikallisjärjestöille yhteensä 15 000€. Lahjoitusvarat tulevat sijoitustoiminnan tuotoista”, Mäkinen kertoo.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätiedot
Juha Mäkinen, toimitusjohtaja, 044 721 1700, juha.makinen@lahitapiola