Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
21.6.2021

LähiTapiolan uudistuneessa kiinteistörahastotiimissä osaamistaustat täydentävät toinen toisiaan

LähiTapiolan kiinteistörahastoja hoitava tiimi on uudistunut kolmella uudella salkunhoitajalla, joiden erilaisten kiinteistöalan kokemuksien ja asiantuntijaosaamisen siivittämänä kiinteistörahastoja lähdetään edelleen kehittämään ja kasvattamaan.

-Varainhoitoliiketoimintamme kasvaa vauhdilla ja kasvun yhtenä tärkeimpänä lähteenä tulevaisuudessakin ovat erilaiset kiinteistörahastot. Olen todella tyytyväinen, että meillä on nyt vahva tiimi koossa huolehtimassa näistä tuotteista ja palveluista asiakkaidemme hyväksi, kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon toimitusjohtaja Vesa Immonen .

Tiimin salkunhoitajien vankka asiantuntijaosaaminen ja erilaiset tausta luovat erinomaisen maaperän tekemisen uudistamiselle.

- On hienoa, että olemme saaneet tiimiini ammattilaisia joiden erilaiset taustat täydentävät toinen toisiaan ja antavat uusia näkökulmia tekemisen kehittämiseksi tulevaa tuoteportfoliota ja kasvua ajatellen, LähiTapiola Vaihtoehtorahastojen kiinteistörahastojohtaja Mia Vuorinen toteaa.

Lasse Westberg aloitti maaliskuussa Yhteiskuntakiinteistöt-rahaston salkunhoitajana. Rahastolla on sijoituskausi käynnissä ja se etsii aktiivisesti kohteita omasta kiinteistösegmentistään. Lassella on kattava, lähes 10 vuoden työkokemus SRV:n sijoittajamyynnin, transaktioiden ja hankekehityksen toiminnoista. Yhteiskuntakiinteistöt-rahaston fokus painottuu elinkaaren alussa juuri transaktioihin sekä myös rakennusliikeyhteistyöhön rakennutettavissa uudiskohteissa.

- Yhteiskuntakiinteistöt-rahasto on erittäin mielenkiintoinen ja nouseva kiinteistösegmentti. Olen jo kolme kuukautta saanut perehtyä uuteen työhöni ja ensivaikutelma on ehdottomasti ollut erittäin myönteinen sekä LähiTapiolasta työpaikkana, että omasta toimenkuvasta. Odotan innolla, että päästään kehittämään ja rakentamaan rahaston varallisuutta kohti lopullista muotoansa.

Toni Perätalo aloitti toukokuussa Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen salkunhoitajana. Pääsääntöisesti Sijoituskiinteistöt sijoittaa laajasti hajauttaen eri kiinteistötilatyyppeihin (esimerkiksi asuin-, toimisto-, liiketila-, hotelli-, logistiikka/halli- ja yhteiskuntakiinteistöt) sekä kiinteistöjen rakentamiseen ja kehittämiseen Suomessa. Rahaston arvo on tällä hetkellä noin 130 miljoonaa euroa. Sijoituskiinteistöillä on kovat kasvutavoitteet moninkertaistaa salkun koko lähivuosina. Käytännössä se tarkoittaa uusien kohteiden hankkimista, mutta myös mahdollisesti joidenkin nykyisten sijoitusten myyntiä tavoitellun salkkuallokaation saavuttamiseksi. Ennen LähiTapiolalle tuloa Toni oli osakkaana Newsecillä ja toimi pitkään johtajana kiinteistötransaktioiden ja -järjestelyiden neuvonannossa Suomen merkittävimpien kiinteistökauppojen parissa.

- Olen erittäin innoissani päästessäni Sijoituskiinteistöjen ruoriin viemään salkkua aktiivisesti eteenpäin ja uskon, että pystyn löytämään Sijoituskiinteistöille oikein hyviä sijoituskohteita hyödyntäen aiempaa kokemustani ja verkostojani.

Tapio Mäntyniemi aloitti kesäkuussa Keskustakiinteistöt-rahaston salkunhoitajana. Rahaston omistamat kiinteistöt ovat operatiivisessa vaiheessa viimeisten sijoituspäätösten hakiessa vielä lopullista muotoaan. Tapiolla on 10 vuoden työkokemus kiinteistösijoittamisen parista aikaisemmista tehtävistään KPMG:ltä ja SRV:ltä niin hankekehityksen, taloushallinnon ja analytiikan, rahoituksen kuin verotuksenkin parista Suomessa ja Venäjällä. Keskustakiinteistöt-rahaston fokus painottuu tällä hetkellä rahaston nykyisten omistusten toiminnan optimointiin samalla kun rahoitus vielä järjestellään rahaston koko elinkaari huomioiden parhaalla mahdollisella tavalla.

- Rahaston merkittävin omistus, Kauppakeskus Ainoa, on sijainniltaan ja tarjoamaltaan hyvin kilpailukykyinen kauppakeskus ja näen, että pandemian vähitellen helpottaessa myös Ainoa jatkaa vahvalla kasvu-urallaan, joka käynnistyi kauppakeskuksen viimeisen vaiheen valmistuessa. Keskus muodostaa merkittävän osan Tapiolan alueen vetovoimaisuudesta ja uskon, että keskuksen toiminnan määrätietoisella jatkokehittämisellä koko Tapiolan alueen houkuttelevuus nousee entisestään muodostaen niin asiakaskunnalle, vuokralaisasiakkaille kuin omistajilleen houkuttelevan kokonaisuuden.