Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola Vellamo16.4.2021

Vellamo: Henkilökunnan Liikkuva Suomi-valmennusta takana yli 7 kk

(Kuva henkilöstön hyvinvointipäiviltä 2019 Pajulahdessa) LähiTapiola Vellamon Liikkuva Suomi -valmennus starttasi elokuun lopussa 2020, yhteistä matkaa henkilöstön ja Liikkuva Suomen-valmennuksen kanssa on takana 7,5 kuukautta. Heti alusta lähtien sekä ylin johto, ohjausryhmä, tiimin vetäjät, että asiantuntijat ymmärsivät upeasti mitä ohjelmassa lähdettiin tavoittelemaan.

Vellamo

Startissa saavutettu aktiivisuuden ja kannustamisen todellinen huipputaso on saatu yhteisellä tekemisellä säilymään näissä timanttisissa lukemissa, jotka uskoisin joka ikisessä työyhteisössä otettavan vastaan minä tahansa päivänä:

-Osallistumisprosentti 88%

-54.112 kpl kirjattuja merkintöjä (aktiivisuus & hyvinvointi)

-85% osallistujista yli 2,5h liikuntaa / vko (vrt kansallinen keskiarvo on 20%)

-keskimäärin 459 kirjausta / hlö 7,5kk aikana (aktiivisuus & hyvinvointi)

-214.300 kpl annettuja kannustuksia

LähiTapiola Vellamon hallintojohtaja Johanna Siiropää kertoo: ”Olemme Vellamossa tukeneet henkilöstön hyvinvointia jo pidemmän aikaa erilaisin yksittäisin toimenpitein mm. Firstbeat-mittauksin, virkistyssetelein, sekä erilaisia hyvinvointia tukevia teemoja lanseeraten. Vuonna 2020 meillä oli etsinnässä pitkäkestoisempi hanke ja toteutukseen valikoitui tiukan seulan jälkeen Liikkuvan Suomen konsepti.

Ottakaa heti käyttöön ja pitäkää tallessa

Henkilöstölle hankittiin kesälahjaksi Liikkuvan Suomen toimittamat Garminin rannekkeet saatesanoin:  Ottakaa heti käyttöön ja pitäkää tallessa, sillä syksyllä näitä tarvitaan! Rannekkeiden ympärillä alkoi heti aktiivinen keskustelu ja Body Battery ym lukemia vaihdettiin aktiivisesti aamukahvin äärellä.

Lanseeraus toteutettiin pandemian keskellä onnistuneesti Teamsilla Liikkuvan Suomen Antti Luukkasen johdolla. Matkan varrella on pidetty useita Liikkuvan Suomen vetämiä yhteisiä digitapaamisia sekä hankkeeseen asetetun ohjausryhmän, että koko henkilöstön kesken. Liikkuvan Suomen hyvistä kokemuksista & ehdotuksesta viisastuneena asetimme hankkeelle hyvän vastaanoton saaneen kannustimen: kun osallistuminen ja aktiivisuus pysyy koko vuoden hyvällä tasolla, voi ansaita peräti viikon ylimääräisen palkallisen loman!

Tässä tilanteessa, kun 90 % henkilöstöstä työskentelee etätöissä, myös Liikkuva Suomi -valmennuksen alustana toimiva HeiaHeia -alusta on toiminut yhteisöllisyyden tukemiseen loistavasti. Valmennuskokonaisuus on häivyttänyt maantieteellisiä ja tiimien välisiä raja-aitoja, sekä tutustuttanut Vellamo-perheenjäseniä entistä paremmin toisiinsa”, Siiropää jatkaa.

Tätä valmennusta on ollut kerrassaan ilo olla rakentamassa

Liikkuvan Suomen toimitusjohtaja Antti Luukkanen kertoo: ”Tätä valmennusta on ollut kerrassaan ilo olla rakentamassa alusta saakka. On hienoa kun joissakin yrityksissä ymmärretään ainaisten lupausten sijaan investoida kattavasti myös konkreettisten tekojen synnyttämiseen henkilöstön henkisen ja fyysisen kapasiteetin rakentamiseen askel kerrallaan, sekä yhteisöllisen yrityskulttuurin kestävään kehitykseen.

Olemme toki kaikissa valmennuksissamme vuosien saatossa saaneet aikaan 75-100% osallistumisen, on luonnollisesti hienoa yltää jopa meille hyvään 88% lukemaan. Koska paraskaan valmennusohjelma ei tuota sille asetettuja tavoitteita, jos ihmisiä ei saada osallistumaan. Hyvinvointialan keskiarvot pyörii 20-30% osallistumisen lukemissa, jolloin homma tahtoo jäädä jo entuudestaan motivoituneiden ”kivaksi uudeksi jutuksi”.

Mutta LähiTapiola Vellamon tapauksessa osallistujien oma motivaatio, suoritusten määrä, sekä erityisesti huikea kannustuksien määrä (henkilöstö on tsempannut toisiaan yli 200.000 kertaa!), on saatu yhteisillä toimilla jopa käsittämättömän kovalle tasolle. Vaikka asiaa katson luonnollisesti puolueellisten lasien läpi, niin tämä hanke toimii jokaiselle työnantajalle alasta riippumatta malliesimerkkinä siitä, mitä fiksuihin asioihin panostava yritys, näkemystä & uskallusta omaava ylin johto ja edistyksellinen valmennustalo voi parhaimmillaan saada yhdessä aikaan. Näitä tuloksia, joista kaikkein tärkeimpiä ovat osallistujien kertomat kokemukset, ei kumpikaan osapuoli olisi saanut aikaiseksi yksin. 7,5 kk on nyt takana, ja yhteinen taival kohti kestävää menestystä toivottavasti vasta alussa”, Luukkanen summaa hymy huulillaan.

”Kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin tähtäävien elämäntapamuutosten voi jo nyt todeta olevan monen osallistujan kohdalla pysyviä. Hanke on täyttänyt sille asetetut tavoitteet yli odotusten!”, Johanna Siiropää tiivistää yhteistyöhön tyytyväisenä.