Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTalous11.6.2020

LähiTapiola Pohjoiselta tukea lapsiperheille – palveluostoilla hyvä kiertämään

LähiTapiola Pohjoisen palveluostoin osoitettu yhteensä 20 000 euron tuki pienyrityksille Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla lahjoitetaan eteenpäin esimerkiksi tukea tarvitseville lapsiperheille. Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimiston kautta tukea jaetaan toiminnan piirissä oleville lapsiperheille 50 euron lahjakorttien muodossa yhteensä 10 000 eurolla esimerkiksi lelukauppaan, ravintoloihin ja kampaamoihin.

LähiTapiola Pohjoinen on asiakkaidensa omistama, paikallinen vakuutusyhtiö, jonka tulos käytetään oman toimialueen hyväksi ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Koronaepidemia on aiheuttanut suuria haasteita erityisesti köyhien lapsiperheiden ja yksinhuoltajien arkeen, ja paikallisena toimijana LähiTapiola Pohjoinen haluaa osaltaan vastata alueen perheiden ahdinkoon.

- Koronakriisin myötä perheiden huolta toimeentulosta ja turvattomuutta lisäävät esimerkiksi tulojen menetykset, lomautukset ja työttömyys. Haluamme tukea paikallisten pienyrittäjien lisäksi koronan kurittamia lapsiperheitä haastavana aikana. Pienyritysten lahjakortteja jaetaan Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimiston kautta eri puolille Pohjois- ja Keski-Pohjanmaata, kertoo LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

- Koronakriisi on vaikuttanut monen lapsiperheen elämään heikentäen perheiden taloutta. Järjestö saa jatkuvasti yhteydenottoja ahdinkoon joutuneilta perheiltä, ja jakaa lapsiperheille eri lahjoittajien tukemana jo ruokalahjakortteja. Pienyritysten lahjakortit erilaisiin muihin palveluihin tullaan ottamaan varmasti ilahtuneena vastaan; monella perheellä ei ole tällä hetkellä varaa ylimääräisiin menoihin, kuten esimerkiksi kampaamoon tai vaikka ravintolaruokailuihin. Olemme todella iloisia ja kiitollisia lahjoituksesta toiminnan piirissä olevien lapsiperheiden hyväksi LähiTapiola Pohjoiselle ja kaikille mukana oleville pienyrityksille, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n Pohjois-Suomen aluetoimiston aluejohtaja Anne Karppinen.