Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTerveys23.10.2019

POHJOINEN: Lähes 20 000 euroa Nuori Pohjoinen -tukea lasten ja nuorten harrastamiseen Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla

LähiTapiola Pohjoinen jakaa lähes 20 000 euroa tukea lasten ja nuorten harrastustoimintaan syksyllä 2019.  Kaksi kertaa vuodessa avattavaan Nuori Pohjoinen -hakuun tuli 59 hakemusta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalta, ja niistä 20 on nyt valittu tuen saajiksi.

Nuori Pohjoinen -sponsorointikonseptin tavoitteena on edistää lasten ja nuorten terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia. Vuoden 2019 syksyn Nuori Pohjoinen -tukea saavat alla luetellut 20 kohdetta, joiden valinnassa painotettiin erityisesti harrastustoimintaan osallistumisen matalaa kynnystä ja lasten elämänturvan tukemista. Tukea jaettiin kohteille yhteensä lähes 20 000 euroa.

- Nuori Pohjoinen -konseptin avulla mahdollistamme yhä useamman lapsen harrastamisen ja tuemme lasten ja nuorten kokonaisvaltaista hyvinvointia lähialueellamme, korostaa LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas.

Matalan kynnyksen toiminta turvaa erityisesti sellaisten nuorten ja lasten eväitä hyvään elämään, jotka muuten saattaisivat jäädä kaiken harrastustoiminnan ulkopuolelle. Valinnassa huomioitiin myös maantieteellinen monipuolisuus LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keskipohjanmaalla. Valitut kohteet hyödyntävät Nuori Pohjoinen -tukea esimerkiksi peliasuihin, varustehankintoihin ja -huoltoon, leiri-, retki- ja turnausmaksuihin, valmentajakorvauksiin ja tilavuokriin.

Harrastamisen kalleus on ongelma yhä useammalle suomalaisperheelle, ja sen vuoksi matalan kynnyksen ylläpito harrastustoiminnassa on erittäin tärkeää. Useimmat suomalaiset eivät halua tinkiä lastensa harrastamisesta, vaikka taloudessa olisikin tiukkaa *).
(*THL:n kouluterveyskysely 2017, LähiTapiolan Arjen katsaus -kysely 2019)

Valitut tukikohteet:

Haapajärven Pesä-Kiilat G-juniorit, Haapajärvi
Haapaveden Urheiljat Ry, Haapavesi
HauPa TC Harraste, Haukipudas
Tanssi-Ilmaisu AeroDance ry, Himanka
Kalajoen NS:n koripalloilijat/B-pojat, Kalajoki
Roikolan koulun vanhempainyhdistys, Kannus
Kempeleen Kiri, pesäpallo, Kempele
Muhos Locos Toros ry, Muhos
Partiolippukunta Pohjan Ilves ry, Oulainen
Oulun Floorball Club r.y., Oulu
Oulun Kisko ry, Oulu
Kiimingin kiekko-pojat ry, F1 joukkue, Oulu
Lintulammen Asukasyhdistys ry., Oulu
Fc Kurenpojat, Pudasjärvi
Pohti Skate, Pyhäjärvi
Saloisten Salama, lentopallojaos, D-, E-, ja F-juniorit, Raahe
Partiolippukunta Merituuli ry, Raahe
Vetelin Urheilijat P15 jalkapallo-/salifutisjoukkue, Veteli
Ylivieskan Jääkarhut Ry, Ylivieska
Vieskan Uimarit / Marliinit, Ylivieska

Yhteensä lasten ja nuorten harrastustoiminnan rahallista tukea syksylle 2019 haki 59 kohdetta LähiTapiola Pohjoisen alueelta. LähiTapiola Pohjoinen arvostaa kaikkien hakijoiden työtä lasten ja nuorten parissa.

Seuraava Nuori Pohjoinen -tuen hakuaika on keväällä 2020, jolloin tukea voi 1.2.2020 alkaen hakea täällä.

Lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukeminen on yksi esimerkki LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöstä, jonka tavoitteena on toimia aktiivisesti lähiyhteisössä ja yhteiskunnassa. LähiTapiola Pohjoinen haluaa tukea lapsen kasvua, kehitystä ja kokonaisvaltaista hyvinvointia, koska elämänturvan rakentaminen alkaa lapsuudesta.