Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTalous4.10.2019

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa Oulun yliopistolle

LähiTapiola Pohjoinen lahjoittaa 100 000 euroa 60-vuotiaan Oulun yliopiston juhlakeräykseen. Lahjoituksen avulla elämänturvayhtiö haluaa tukea korkeakoulutusta ja osaamista toimialueellaan.

”Asiakkaidemme omistamana keskinäisenä ja paikallisena yhtiönä haluamme lahjoituksen avulla edistää erityisesti Pohjois-Suomen hyvinvointia, työllisyyttä sekä talouskasvua ja samalla koko Suomen kilpailukykyä. Nuoret sukupolvet ovat tulevaisuuden rakentajia. Toivomme, että lahjoituksemme käytetään erityisesti opiskelijoiden uraohjauksen ja hyvinvoinnin tukemiseen”, LähiTapiola Pohjoisen toimitusjohtaja Veli Rajakangas sanoo.

Oulun Yliopisto on elämänturvayhtiö LähiTapiola Pohjoisen tärkeä yhteistyökumppani osaamisen kehittämisen sekä Pohjoisen alueen elinvoimaisuuden näkökulmasta sekä käytännössä mm. harjoittelupaikkojen ja opinnäytetöiden kautta.

”LähiTapiolassa työskentelee lukuisia Oulun yliopistosta valmistuneita osaajia valtakunnallisesti, ja esimerkiksi meillä LähiTapiola Pohjoisessa on rekrytoitu useita opintoihin liittyvän harjoittelun kautta aloittaneita työntekijöitä. Lähes 200 henkeä työllistävänä yhtiönä tulevaisuuden työntekijöiden tarve on pysyvä, ja myös uusia yhteistyömalleja korkeakoulujen kanssa pohditaan jatkuvasti”, avaa LähiTapiola Pohjoisen henkilöstöpäällikkö Johanna Laitila.

”Tasan 60 vuotta sitten käynnistyi Oulun yliopiston myötä merkittävä kehitystarina, joka on tehnyt Oulun seudusta Pohjois-Suomen merkittävän kasvun ja hyvinvoinnin keskuksen samalla kun tutkimuksemme ja innovaatiotoimintamme vaikutukset näkyvät maailmanlaajuisesti. Lahjoitusten avulla pystymme turvaamaan ja vahvistamaan tätä kehitystä. Arvostamme LähiTapiola Pohjoisen kumppanuutta, vastuullisuutta ja tukea korkeakoulutukselle ja nuorille, tulevaisuuden osaajille”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki kiittää.

Oulun yliopiston juhlavuoden keräyksen tuotoilla tuetaan opiskelijoiden oppimista ja oppimisympäristöjä sekä nuoria lahjakkaita tutkijoita heidän nousussaan alansa eturiviin. For the Next Genaration -keräykseen voivat osallistua yhteisöt ja yksityishenkilöt: lahjoita.oulu.fi

LähiTapiola Pohjoisen vastuullisuustyöhön kuuluvat lahjoitukset ovat osa pohjoissuomalaisten osaamiseen ja koulutukseen tähtäävien lahjoitusten jatkumoa. LähiTapiola Pohjoinen on aiemmin tukenut lahjoituksilla Oulun yliopistoa vuonna 2015 sekä Oulun ammattikorkeakoulua ja Centria-ammattikorkeakoulua vuonna 2018.