Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola SavoTurvallisuus9.9.2019

LähiTapiola Savo tarjoaa vakuutusmaksuhyvityksen turvallisuustarkistuskampanjaan osallistuville

LähiTapiola Savo on havainnut merkittävän tulipaloriskin liittyen maatiloilla yleisesti käytössä oleviin pienkuormaajiin. Vuosina 2015-2018 korvattiin noin 30 pienkuormaajan aiheuttamaa palovahinkoa. Pelkästään vuonna 2018 niistä maksettiin korvauksia noin 2 miljoonan euron edestä

Pienkuormaajien sähköjohtojen puhkihankautumiseen liittyy merkittävä paloriski. Käytössä johdot pääsevät hankautumaan joko runkoon tai toisiaan vasten aiheuttaen oikosulun ja sitä kautta tulipalon. Myös pienkuormaajien valmistajat ovat heränneet tähän ja ainakin Avant on jo kutsunut riskiryhmään kuuluvia pienkuormaajia sähköturvallisuustarkastuksiin.

- LähiTapiola Savon tehtävänä on vahinkojen korvaamisen lisäksi toimia myös vahinkojen ennaltaehkäisyn puolesta. Tämän vuoksi olemme laatineet maatila-asiakkaillemme oheisen muistilistan, jolla pienkuormaajien ja sitä kautta koko maatilan paloturvallisuutta voidaan parantaa, sanoo LähiTapiola Savon korvausjohtaja Risto Rissanen.

Mikäli tilallasi on käytössä pienkuormaaja

  • Jos olet saanut kutsun turvallisuustarkastukseen Avantilta tai joltain muulta pienkuormaajamerkiltä, toimi kutsussa esitetyllä tavalla.

  • Huolehdi pienkuormaajasi säännöllisesti huoltamisesta. Kiinnitä huollon yhteydessä erityistä huomiota sähköjohtojen kuntoon. Mikäli havaitset johdoissa vaurioita, korjaa ne välittömästi.

  • Huolehdi koneen säännöllisestä puhdistuksesta, sillä koneeseen kertyvä pöly ja roskat lisäävät merkittävästi palon syttymisriskiä.

  • Käytä päävirtakytkintä silloin, kun kone ei ole käytössä.

  • Säilytä konetta erillisessä tilassa, jossa se palovahinkotilanteessa ei pääse sytyttämään rakennuksia tai aiheuta muuta vaaraa.

Suosittelemme myös automaattisen sammutusjärjestelmän asentamista, joita tarjoaa mm. PK-Center Oy ja XPyro.

Haluamme tukea asiakkaitamme paloturvallisuudesta huolehtimisessa

Tarjoamme asiakkaillemme maksuhyvityksen maatilavakuutukseen, mikäli pienkuormaaja viedään Avantin tai muun pienkuormaajavalmistajan tarjoamaan turvallisuustarkistukseen.

Hyvityksen saamiseksi asiakkaan on lähetettävä korjaamokäynnin kuitti omalle yhteyshenkilölleen LähiTapiola Savossa.

Vakuutusmaksuhyvityksen tarkoitus on huomioida tarkistuksesta aiheutuvia kuljetuskustannuksia ja sen suuruus voi olla 100 - 200 € riippuen maatilan ja huoltoliikkeen välisestä etäisyydestä.

Lisätietoja
Risto Rissanen, puh. 050 492 0850
risto.rissanen@lahitapiola.fi