Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
LähiTapiola PohjoinenTalous8.5.2019

POHJOINEN: Rahoituksen mahdollisuudet PK-yrityksille laajentuneet myös Oulun seudulla – uuden takausohjelman ensimmäinen rahoituspäätös Pohjois-Suomeen

LähiTapiola on liittynyt mukaan ensimmäisenä vakuutusyhtiönä Suomesta Euroopan investointirahaston (EIR) rahoittamaan InnovFin SME Guarantee -lainantakausohjelmaan. LähiTapiola Pohjoinen ja Grannenfelt Finance järjestivät Oulussa kasvuun tähtääville PK-yrityksille keskiviikkona 8.5.2019 tilaisuuden, jossa kerrottiin rahoitusmahdollisuuksista laaja-alaisesti markkinoiden eri osapuolten kertomana.

LähiTapiolan ja Grannenfeltin asiantuntijoiden lisäksi tilaisuudessa olivat puheenvuoroillaan mukana Business Finland, Finnvera, Säästöpankki Optia, Nordea Oulu, Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Elo, Fundu, Butterfly Ventures, Nordic Option ja Partnera.

LähiTapiolan uuden takausohjelman ensimmäinen rahoituspäätös Pohjois-Suomeen

LähiTapiola on liittynyt mukaan ensimmäisenä vakuutusyhtiönä Suomesta Euroopan investointirahaston (EIR) rahoittamaan InnovFin SME Guarantee -lainantakausohjelmaan. Ohjelman tarkoituksena on parantaa innovatiivisten pk-yritysten rahoitusmahdollisuuksia. LähiTapiolan osuus ohjelmassa on 100 miljoonaa euroa.

- Haluamme varmistaa asiakasyritystemme menestyksen yrityksen kasvun eri vaiheissa. Esimerkiksi Oulun seudulla rahoitustarvetta on laajasti eri toimialoilla, joten parantuneet mahdollisuudet hakea rahoitusta eri kautta on paikallisille yrityksille varmasti mieleinen asia, avaa LähiTapiola Pohjoisen liiketoimintajohtaja Ilkka Herva.

InnovFin SME Guarantee -ohjelman kautta innovatiiviset pk-yritykset voivat saada paremmin yritysrahoitusta erilaisiin kasvuvaiheisiinsa. Takausohjelma on tarkoitettu yrityksille, jotka täyttävät vähintään yhden ohjelman innovatiivisuuskriteereistä. Ensimmäinen rahoituspäätös, jossa takausta käytettiin, tehtiin 4.4.2019 Pohjois-Suomeen.

InnovFin –takausta voidaan käyttää LähiTapiola Yritysrahoitus I Ky:n myöntämän täydentävän yritysrahoituksen sekä senior- että junior –lainoihin. LähiTapiola on tällä hetkellä ensimmäinen ja ainoa toimija Suomessa, jonka kautta on mahdollista käyttää, InnovFin-takausohjelmaa myös Junior-lainoihin. Niitä käytetään tyypillisesti pankkiluototuksen rinnalla yrityskauppojen ja –järjestelyiden rahoituksessa.

- Ohjelman avulla myös Oulun seudun pk-yritykset voivat saada täydentävää yritysrahoitusta eri kasvuvaiheisiinsa LähiTapiolasta. Rahoituksen ja vakuuksien niukkuus ovat kasvavien ja innovatiivisten yritysten pahimpia kompastuskiviä, LähiTapiola Pohjoisen liiketoimintajohtaja Ilkka Herva sanoo.
- LähiTapiola pystyy tarjoamaan entistä kilpailukykyisempää täydentävää ja pankkiryhmäneutraalia yritysrahoitusta niin nykyisille kuin tuleville vakuutusasiakkailleen.