Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
HenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
FI
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
AjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
EtusivuUutishuoneAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmiaLähiTapiola-ryhmäYhtiöryhmätietoaYhtiötToiminnan tarkoitusLähiTapiola-ryhmän raportitKumppanuudet ja yhteistyöTöihin meilleLähiTapiola työnantajanaYrittäjänä LähiTapiolassaOpiskelijalleAvoimet työpaikatVastuullisuusVastuullisuus LähiTapiolassaYhteiskuntasuhteetKumppanuudet ja lahjoituksetHenkilöasiakkaatYritysasiakkaatMaatila-asiakkaatTietoa LähiTapiolasta
UutishuoneLähiTapiola-ryhmäTöihin meilleVastuullisuus
Yhtiöt tiedottavatAjankohtaistaYhtiöt tiedottavatNäkökulmia
LähiTapiola PohjoinenTurvallisuus14.3.2022Vain toimiva käsisammutin auttaa - ilmoittaudu Pohjoisen sammutintarkastusetuun nytMilloin viimeksi tarkastutit käsisammuttimesi? LähiTapiola Pohjoinen tarkastaa omistaja-asiakkaidensa sammuttimet maksutta Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla.
Sammutintarkastuskiertue on yksi LähiTapiola Pohjoisen paikallisista omistaja-asiakaseduista ja yhteiskuntavastuuteoista, joilla korostetaan vahinkojen ennaltaehkäisyä. Käsisammutin on tarkastettava vähintään vuoden väliajoin, jos sammutinta säilytetään alttiina kosteudelle, tärinälle, lämpötilojen vaihtelulle tai pakkaselle. Muissa tapauksissa riittää, että käsisammutin tarkastetaan vähintään kahden vuoden väliajoin. Huoltoa ja tarkastusta saa suorittaa vain Turvatekniikan keskuksen hyväksymä käsisammuttimien huoltoliike. LähiTapiolan asiakkaalle käsisammuttimen tarkastus on maksuton, ja tarkastukset suorittavat LähiTapiolan ammattitaitoiset kumppanit: Pohjolan Sammutin, Sammutinpalvelu Sandvik, Raahen SHT Oy, Hasak Oy ja Temrex Oy.Ilmoittaudu vuoden 2022 sammutintarkastusetuun LähiTapiola Pohjoisen alueella Pohjois- ja Keski-Pohjanmaalla täältä.Miten ehkäisen tulipalot ennalta?Toimiva palovaroitin, sammutuspeite, käsisammutin ja päivitetyt alkusammutustaidot ovat äärimmäisen tärkeitä keinoja parantaa oman kodin paloturvallisuutta. Käytännössä kaikki kodeissa syttyvät tulipalot on alkuvaiheessa mahdollista sammuttaa alkusammuttimella, mutta sammuttimen – kuten muidenkin alkusammutuslaitteiden - käyttöä on harjoiteltava. Palovaroitin on erittäin tärkeä pelastautumisen kannalta, sillä se antaa aikaa toimia tulipalon sattuessa.Omilla toimintatavoilla voi ehkäistä monia riskejä! Muistilista tulipalon ehkäisemiseksi:- Tarkista, että kodissasi on toimiva palovaroitin jokaista alkavaa 60 neliötä kohden. Toimiva palovaroitin antaa kriittisellä hetkellä aikaa pelastautua ja tehdä alkusammutus.
- Hanki kotiisi sammutuspeite tai käsisammutin. LähiTapiola suosittelee kotiin 6 kg:n kalvovaahto- tai jauhesammutinta ja sammutuspeitettä.
- Älä käytä viallisia sähkölaitteita tai kuivata pyykkiä kiukaan päällä saunassa.
- Älä jätä ruokaa liedelle valvomatta äläkä säilytä lieden lähellä helposti syttyvää tavaraa
- Älä jätä pyykki- tai tiskikonetta päälle ilman valvontaa.
- Sijoita kynttilät harkiten ja sammuta ne aina, jos olet viimeinen huoneesta poistuja.
- Säilytä tulentekovälineet poissa lasten ulottuvilta, esimerkiksi lukollisessa laatikossa.
- Älä tupakoi sisällä. Voit torkahtaa, jolloin tupakka sytyttää helposti tulipalon.
- Varmista kodin poistumistiet (tarpeen mukaan varatietikkaat).
- Käytä tulisijaa käyttöohjeiden mukaisesti. Nuohouta tulisija ja savuhormi säännöllisesti.
- Varmista alkusammuttimen, sammutuspeitteen ja palovaroittimen toimivuus.
- Varmista myös, että jokainen perheenjäsen osaa käyttää alkusammutuslaitteita, ja tietää, missä niitä säilytetään.
Harjoittele käsisammuttimen käyttöäTarkasta ennakkoon mihin paloihin sammuttimesi soveltuu ja tutustu sammuttimen kyljessä olevaan käyttöohjeeseen.1. Ota sammutin seinätelineestä/kiinnikkeestä, siirry lähemmäs palopaikkaa.
2. Laske pullo maahan, vapauta letku pidikkeestään.
3. Irrota yläkahvan varmistinsokka terävällä nykäisyllä.
4. Nosta sammutin alakahvasta kantoon ja ota letkun suuttimesta kiinni.
5. Tähtää palokohteeseen, suuntaa letkun suutin liekkien juureen.
6. Paina sammuttimen yläkahva kokonaan pohjaan.
7. Lähesty palavaa kohdetta ja levitä sammutinainetta palokohteeseen tekemällä suuttimella heiluttavaa, lakaisevaa liikettä.
8. Kun liekit sammuu, nosta yläkahva, tarkkaile. Jos syttyy uudelleen, sammuta. Jaksottain sammuttamalla säästät sammutusainetta ja saat sammutettua isojakin tulipaloja.
(Lähde: Pelastustoimi.fi)
Muita ajankohtaisia asioita
LähiTapiola Pohjoinen7.5.2025Täällä ovat Oulun riskialtteimmat kolaripaikat – ”Liikennesäännöt unohtuvat parkkipaikoilla” LähiTapiola Pohjoisen vahinkotietojen mukaan Oulussa eniten liikennevahinkoja syntyy parkkipaikoilla ja -halleissa sekä tiiviisti liikennöityjen risteysalueiden ja liittymien yhteydessä. Kyselyn mukaan parkkipaikoilla syntyy vaaratilanteita eritoten siksi, etteivät autoilijat ota kanssaihmisiä riittävän hyvin huomioon. LähiTapiola Loimi-Häme5.5.2025Kysely: Joka viides kokenut ”läheltä piti” -palovahinkotilanteen kotona tai mökillä – ”jokainen sekunti on arvokas”Paloturvallisuus on tärkeää kaikkialla, erityisesti kotona, mökillä ja veneessä. Toimiva sammutin voi olla ratkaiseva tekijä palon alkuvaiheessa, jolloin se voi estää tulipalon leviämisen ja pelastaa omaisuutta sekä ihmishenkiä.LähiTapiola Länsi-Suomi5.5.2025Mökillä on syytä käytellä moottorisahaa jo nyt – Kaatunut puu syypää joka toiseen myrskyvahinkoon Myrskyt ovat aiheuttaneet vahinkoja joka kolmannen länsisuomalaisen kodissa, selviää LähiTapiolan tuoreesta kyselystä. Joka toisen vahingon syynä on kaatunut puu. Mökkikauden alku on asiantuntijan mukaan paras aika riskipuiden ennakoivalle kaatamiselle, mutta myös vaaran paikka itse tekevälle.
Katso lisää tiedotteita
UutishuoneTiedotteetVain toimiva käsisammutin auttaa - ilmoittaudu Pohjoisen sammutintarkastusetuun nytHaluatko silti vaihtaa kielen?KylläEn