Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Johanna SarviahoTalous4.6.2024

Sijoittajan kesäsiivous - viisi vinkkiä salkun huoltoon

Kesä on täydellistä aikaa tehdä raikastavaa siivousta myös sijoitussalkullesi. LähiTapiola Varainhoidon aluejohtaja Johanna Sarviaho antaa blogissaan viisi vinkkiä, jotka auttavat sinua pitämään salkkusi raikkaana ja tehokkaana kesän kuumina päivinä. Lue lisää sijoittamisesta

LähiTapiola Varainhoidon aluejohtaja Johanna Sarviaho.

Sijoitusstrategioita ja -salkkuja löytyy yhtä monta kuin omistajaakin. Tämän takia usein sinulle paras suunnitelma pidemmän ajan tähtäimellä on omasi kuukausittaisten muutosten sijaan. Toivottavasti näillä vinkeillä pysyt siis itsevarmana omasta suunnitelmastasi ja nautit kesästä huoletta.

Käy salkkusi läpi näiden vinkkien avulla

 1. 1.

  Tarkista kuinka hyvin salkkusi tuottaa. Sijoittajan kannattaa huoltaa sijoitussuunnitelmaansa säännöllisesti. Aloita tarkastelemalla salkkusi suorituskykyä. Mikä salkussa toimii ja mikä ei? Tutki salkkusi kuluja ja tuottoja.

 2. 2.

  Päivitä sijoitustavoitteesi: Haetko sitten markkinatuottoa vai osakepoiminnalla suurempaa tuottoa? Kesällä monella voi olla enemmän aikaa käydä läpi omat sijoitustavoitteet. Varmista, että salkkusi on linjassa uusien tavoitteidesi kanssa.

 3. 3.

  Hajauta ja hengähdä: Tarkista salkkusi hajautus. Onko sinulla esimerkiksi liikaa painotusta tietylle toimialalle? Hajautus auttaa vähentämään riskiä ja varmistamaan salkkusi tasaisen suorituskyvyn erilaisissa markkinatilanteissa.

 4. 4.

  Arvioi salkkusi riskitaso: Tarkastele salkkusi riskitasoa. Jos olet lähellä eläkkeelle siirtymistä tai sinulla on lyhyen aikavälin hankintoja, saatat haluta vähentää riskiä salkussasi.

 5. 5.

  Mieti seuraavaa siirtoasi: Kun tarpeeton on siivottu pois, on mahdollisuus myös uusille sijoitusmahdollisuuksille. Tutki markkinoita, talouden kehitystä ja etsi potentiaalisia kohteita salkkuusi. Muista kuitenkin tehdä perusteellinen tutkimus ennen kuin teet päätöksiä.

Kesäsiivous salkussa voi auttaa sinua kirkastamaan sijoitusstrategiasi ja pitämään sen tehokkaana. Läpikäynti auttaa sinua tunnistamaan pitämisen arvoiset asiat. Aivan kuten kotona: vie turhat ja rikkinäiset tavarat kierrätykseen ja mieti kestävyyttä. Sekä salkkuusi että kotiin kannattaa hankkia pitkään kestäviä asioita.

Johanna Sarviaho
aluejohtaja
LähiTapiola Varainhoito

Tämä kirjoitus on LähiTapiola Varainhoito Oy:n laatima ja perustuu sen näkemyksiin taloudesta ja sijoitusmarkkinasta. Kirjoituksen sisältämät arviot, tiedot ja mielipiteet perustuvat LähiTapiola Varainhoidon omiin laskelmiin tai lähteisiin, joita LähiTapiola Varainhoito pitää oikeina ja luotettavina. Tätä kirjoitusta ei tule yksinään käyttää sijoituspäätöksen perustana eikä siinä esitettyä tietoa ole tarkoitettu kehotukseksi käydä kauppaa sijoitustuotteilla tai palveluilla.