Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
22.3.2024

Uutta liiketoimintaa LähiTapiolaan – palkitsemispalveluyhtiön johtoon alan huippuosaajia

Uusi LähiTapiola Palkitsemispalvelut Oy tarjoaa yrityksille palkitsemisen ratkaisuja, ensi vaiheessa henkilöstörahastoja ja niihin kytkeytyviä palkitsemisjärjestelmiä. Yhtiötä luotsaa joukko alan huippuosaajia.

Kaksi työntekijää kävelee toimiston aulassa kantaen kannettavia tietokoneita. Taustalla portaikko.

LähiTapiolan palveluvalikoima laajenee uudelle liiketoiminta-alueelle, kun LähiTapiola Palkitsemispalvelut aloittaa toimintansa kevään ja kesän aikana. Uusi yhtiö tarjoaa LähiTapiolan asiakkaille palkitsemisjärjestelmien suunnittelua, henkilöstörahastolain mukaisten rahastojen perustamis- ja hallinnointipalvelua sekä palkitsemisjärjestelmien vaikuttavuuden arviointia.

LähiTapiola Palkitsemispalvelut on LähiTapiola Henkiyhtiön kokonaan omistama tytäryhtiö. Henkiyhtiön toimitusjohtaja Pasi Haarala näkee aluevaltauksessa paljon potentiaalia.

– Palkitsemispalvelut ovat merkittävä ja odotettu täydennys valikoimaamme, ja ne ovat erinomainen lisä LähiTapiola-ryhmän tarjoamaan yritysten henkilövakuuttamisessa. Palkitsemispalveluissa on myös kasvun varaa, sillä alle prosentti ehdot täyttävistä yrityksistä käyttää henkilöstörahastoa palkitsemisen välineenä, Haarala sanoo.

Uusi yhtiö on merkittävä askel myös LähiTapiola Varainhoidolle, jolla on keskeinen rooli henkilöstörahastojen varojen hallinnassa.

– Uudet henkilöstörahasto- ja ryhmäeläkeasiakkuudet tuovat uusia mahdollisuuksia myös varainhoitoliiketoiminnan kasvattamiseen. Laajempi palveluvalikoima auttaa meitä vahvistamaan asemaamme yritysasiakkaissa, kertoo varainhoitokonsernin toimitusjohtaja Samu Anttila.

Palkitsemispalveluita luotsaamaan kokenut tiimi

Uuden palkitsemispalveluyhtiön toimitusjohtaja Lasse Mäkinen aloitti työnsä 18. maaliskuuta. Maamme kokeneimpiin henkilöstörahasto-osaajiin lukeutuva Mäkinen siirtyi LähiTapiolaan Evli-konsernista. Mäkisellä on kaksikymmentä vuotta kokemusta henkilöstörahastoista ja niihin kytkeytyvistä palkitsemisjärjestelmistä, jotka hän tuntee läpikotaisesti niin lainsäädännön kuin sovelluskäytäntöjen osalta.

– Henkilöstörahastojen hyödyntäminen osana yritysten palkitsemisjärjestelmiä on lisääntynyt vuoden 2011 alussa toteutuneen lainsäädännön kokonaisuudistuksen jälkeen. Kun tietoisuus henkilöstörahaston muodostamista kustannushyödyistä ja sen varsin joustavista soveltamistavoista on kasvanut, on myös rahastojen määrä lisääntynyt nopeasti. Nyt Suomeen on henkilöstörahastolain koko historian aikana perustettu runsaat 460 henkilöstörahastoa. Uskon rahastojen määrän jatkavan kasvuaan ja tarjoavan merkittävää lisäarvoa LähiTapiolan nykyisille ja tuleville asiakkaille, Mäkinen toteaa.

Henkilöstörahastojen hallinnointipalvelusta vastaavana johtajana aloittaa Kalle Voutilainen ja palkitsemisen konsultointipalveluista vastaavana johtajana Jaakko Hänninen 22. huhtikuuta. Voutilaisella on yli kymmenen vuotta kokemusta rahastojen hallinnointipalveluista ja Hännisellä yli viisitoista vuotta palkitsemisjärjestelmistä. Henkilöstörahastojen hallinnointijärjestelmien määrittelyyn liittyvissä tehtävissä aloitti 19. maaliskuuta Terhi Nystén. Nystén on aiemmin toiminut sovellusasiantuntijana finanssialan yrityksissä ja myös osana henkilöstörahastojen hallinnointipalvelutiimiä.