Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Ympäristö19.6.2024

LähiTapiolan ilmastolahjoitukselle jatkoa: 300 pk-yritystä mukaan suosittuun ilmasto-ohjelmaan vuonna 2025

LähiTapiolan ilmastolahjoitus Keskuskauppakamarille mahdollistaa jopa 300 ilmastotyötään aloittelevalle pk-yritykselle maksuttoman osallistumisen Keskuskauppakamarin ilmasto-ohjelmaan vuonna 2025.

LähiTapiola on tehnyt lahjoituksen, jolla varmistetaan ilmasto-ohjelman toteuttaminen myös vuonna 2025. Keskuskauppakamarin ilmasto-ohjelmassa pk-yritykset saavat käytännönläheistä koulutusta, työkaluja ja asiantuntijatukea hiilijalanjäljen laskentaansa, opastusta aidosti vaikuttavien päästövähennystoimien tekemiseen sekä mahdollisuuden tavoitella hiilineutraaliutta.

Vuoden 2024 ilmasto-ohjelmaan haki noin 300 yritystä, joista reilut 200 valittiin mukaan.

– Oli ilo huomata, että ilmasto-ohjelma kiinnosti pk-yrityksiä näin merkittävästi. Selvästi tälle on tarvetta. Sen vuoksi halusimme mahdollistaa ohjelman jatkon – vielä isommalle joukolle, sanoo LähiTapiolan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Veikko Salonen.

Ilmastotyöhön ryhtyminen voi tuoda kilpailuetua ja kustannussäästöjä

Keskuskauppakamarin kyselyn mukaan noin 90 prosenttia suomalaisyrityksistä kertoo jo tehneensä ilmastotoimia.

– Pk-yrityksillä on halua, mutta ei välttämättä osaamista, resursseja tai voimavaroja lähteä tekemään vastuullisuus- ja ilmastotyötä. Keskuskauppakamarilla on pitkä kokemus ilmastoasioiden kouluttamisesta yrityksille, ja heidän järjestämä ilmasto-ohjelma on helppo tapa päästä maksuttomasti kiinni tähän työhön, sanoo Salonen.

– Ohjelmaan osallistuneet ovat kiitelleet ohjelman käytännönläheistä toteutusta ja suoraa kytköstä liiketoimintaan. Osallistuneet ovat olleet todella sitoutuneita ja monelle ohjelma on tuonut konkreettista apua ja työkaluja ilmastotyönsä näkyväksi tekemiseksi. Tähän mennessä jo 60 yritystä on laskenut hiilijalanjälkensä, kertoo palvelujohtaja Mari Hakkarainen Keskuskauppakamarista.

Pk-yritykset voivat hakea ilmasto-ohjelmaan Keskuskauppakamarin verkkosivuilla 19.6.–30.9. välisenä aikana. Ohjelma käynnistyy tammikuussa 2025. Osallistuminen ei edellytä yrityksiltä LähiTapiolan asiakkuutta tai kauppakamarin jäsenyyttä, ja Keskuskauppakamari tekee päätökset ohjelmaan valittavista yrityksistä itsenäisesti. Ohjelmaan toivotaan mukaan eri toimialojen yrityksiä ympäri Suomen.

Keskuskauppakamari järjestää Teams-tietoiskun ilmasto-ohjelmasta kiinnostuneille 30.8.

Lue lisää ja hae täältä mukaan ohjelmaan.