Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus9.1.2024

LähiTapiola avasi luottamuksellisen kanavan väärinkäytösepäilyjen ilmoittamiseen

Kuka tahansa voi tehdä kanavalle ilmoituksen sääntöjen vastaisesta toiminnasta. ”Otamme LähiTapiola-ryhmässä kaikki väärinkäytösepäilyt vakavasti”, sanoo Hanna-Leena Niemi.

Ihminen näpyttelee tietokoneen näppäimistöä.

LähiTapiola avasi syksyllä ilmoituskanavansa myös ulkoisten sidosryhmien käyttöön. Whistleblowing-kanavalle voi ilmoittaa sääntöjen vastaisesta toiminnasta, epäillyistä väärinkäytöksistä sekä muista rikkomuksista.

Ilmoituskanavaan tulleita ilmoituksia käsittelevät vain määrätyt, tehtäväänsä nimetyt henkilöt LähiTapiola-ryhmän sisäisestä tarkastuksesta. Asian selvittely ja käsittely on luottamuksellista.

Sisäisessä käytössä kanava on ollut jo viisi vuotta. Kanavaa ylläpitää Navex.

”Otamme LähiTapiola-ryhmässä kaikki väärinkäytösepäilyt vakavasti ja haluamme tarjota helpon sekä luottamuksellisen kanavan niiden raportointiin”, sanoo sisäinen tarkastaja Hanna-Leena Niemi.

Whistleblowing-kanavan kautta voi tehdä ilmoituksen suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Ilmoituksen voi tehdä anonyymisti, mutta oman nimen ja yhteystietojen täyttäminen on suositeltavaa ilmoittajan suojelun varmistamiseksi.

Ilmoituskanava on tarkoitettu ainoastaan väärinkäytösepäilyistä ilmoittamiseen. Asiakaspalautteen antaminen ja muut yhteydenotot onnistuvat asiakaspalvelun kautta.