Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous14.3.2023

LähiTapiola ostaa enemmistöosuuden Suomen Vahinkovakuutuksesta

LähiTapiola jatkaa kasvustrategiaansa ja on sopinut ostavansa 70 prosentin enemmistöosuuden Suomen Vahinkovakuutus Oy:stä, joka tunnetaan paremmin POP Vakuutuksena. Yrityskauppa vahvistaa entisestään LähiTapiolan kykyä palvella sekä paikallisesti että valtakunnallisesti asiakkaita, jotka suosivat vakuutusasioinnissaan digitaalisia kanavia. Sopimukseen liittyy myös LähiTapiola-ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja POP Pankkien kanssa.

-Tavoitteemme on tarjota asiakkaillemme toimialan paras henkilökohtainen palvelu paikallisesti ja digitaalisesti. POP Vakuutuksella on merkittävä osaaminen digitaalisessa vakuutusmyynnissä, digimarkkinoinnissa sekä digitaalisten osto- ja asiointipolkujen rakentamisessa. Kaupan myötä voimme yhdistää tietotaitomme ja analytiikkaosaamisemme kehittääksemme digitaalista vahinkovakuutus-, henkivakuutus- ja varainhoitoliiketoimintaa. Näin pystymme jatkossa palvelemaan entistä paremmin asiakkaita, jotka suosivat verkkoasiointia. Yrityskauppa lisää myös mahdollisuuksiamme kehittää paikallisia yhteistyömuotoja POP Pankkien kanssa, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

-Suomen Vahinkovakuutus Oy on siirtymässä seuraavaan kasvuvaiheeseen. LähiTapiola on merkittävänä keskinäisenä alueellisena toimijana POP Pankki -ryhmälle luonteva kumppani tähän. POP Pankki -ryhmä on kaupan myötä keskittymässä entistä vahvemmin pankkisegmentin kasvustrategiaansa. Jatkamme osaomistajana Suomen Vahinkovakuutuksessa, sillä haluamme olla mukana myös vakuutustoimialan kehityksessä ja tarjota asiakkaillemme heidän tarpeisiinsa vastaavia vakuuttamisen tuotteita, sanoo POP Pankkikeskuksen toimitusjohtaja Jaakko Pulli.

POP Vakuutuksesta tulee kaupan toteutuessa osa LähiTapiola-ryhmää. POP Vakuutus jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä ja sen brändi säilyy.

-POP Vakuutus saa LähiTapiolasta vakavaraisen ja luotettavan omistajan. Yhdessä pystymme tarjoamaan POP Vakuutuksen asiakkaille entistä monipuolisempia tuotteita ja palveluita, sanoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

POP Vakuutuksen on omistanut kokonaisuudessaan POP Pankki -ryhmä, johon myös Suomen Vahinkovakuutus Oy kuuluu ja joka jatkaa edelleen POP Vakuutuksen omistajana 30 prosentin osuudella. POP Vakuutus työllistää yli 120 työntekijää, ja sen työntekijät jatkavat yrityksen palveluksessa. Kaupan myötä ei ole suunnitteilla henkilöstömuutoksia POP Vakuutuksessa eikä LähiTapiolassa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston sekä Finanssivalvonnan hyväksyntää. Kaupan arvioidaan varmistuvan kesään 2023 mennessä.