Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
11.11.2022

Rekkalasteittain lääkintätarvikkeita Ukrainaan – LähiTapiolalta 130 000 euron lahjoitus sodasta kärsivien tueksi

LähiTapiola-ryhmän yhtiöt lahjoittavat yhteensä 130 000 euron arvosta lääkinnällisiä tarvikkeita Ukrainan sodasta kärsiville. Tavarat lähtivät Postin tarjoamilla rekkakuljetuksilla kohti kriisialuetta 8. marraskuuta.

LähiTapiola-ryhmän Vahinkoyhtiö, Henkiyhtiö ja seitsemän alueyhtiötä tukevat Ukrainan sodasta kärsiviä yhteensä 130 000 euron lahjoituksella. Lahjoitussummalla Ukrainaan toimitetaan kaksi rekkalastillista kirurgisia suu-nenäsuojia, ensisiteitä ja ensiapupakkauksia sekä muita lääkinnällisiä tarvikkeita.

Lahjoitusta koordinoi Keskuskauppakamari, joka saa tiedon tarvittavasta materiaaliavusta Ukrainan suurlähetystöltä. Lahjoitettavat tarvikkeet ohjautuvat näin nopeasti ja suoraan Ukrainaan.

Ukrainan sodan päättymisestä ei toistaiseksi ole viitteitä, ja avuntarpeen voidaan olettaa jatkuvan vielä pitkään. LähiTapiola kartoittaa jatkuvasti uusia tapoja tukea sodasta kärsiviä Suomessa ja Ukrainassa.

- Ukrainalaiset eivät puolusta vain omaa maataan ja vapauttaan, vaan koko demokraattisen maailman arvoja ja vapautta. Apua tarvitaan yhä niin kriisialueella kuin Suomessakin. Haluamme tarjota apua meitä kaikkia koskettavan hyökkäyssodan kärsimysten lievittämiseen, kertoo LähiTapiola-ryhmän pääjohtaja Juha Koponen.

Asiakkaidensa omistamana yhtiöryhmänä LähiTapiola vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. LähiTapiola-ryhmän alueyhtiöt voivat tehdä lahjoituksia paikallisesti tunnistettujen tarpeiden perusteella.

  • 300 000 euron lahjoitus SPR:n katastrofirahastoon

  • LähiTapiola Kainuu-Koillismaa on tukenut 50 000 eurolla Kajaanin AMK:n kehittämishanketta ukrainalaisten työllistämisen edistämiseksi

  • 10 000 euron lahjoitus Jalkapallosäätiölle ukrainalaisten nuorten jalkapalloharrastuksen tukemiseksi

  • LähiTapiola Varsinais-Suomi on lahjoittanut 6 000 euroa ukrainalaisten pakolaisten avustamiseksi alueellaan

  • Kalusteita Toivo ry:n kautta Espooseen ja Kirkkonummelle majoittuneille ukrainalaisille

  • LähiTapiola Pääkaupunkiseutu on tukenut HJK:ta ukrainalaisten lasten ja nuorten ilmaisen jalkapalloharrastuksen mahdollistamiseksi