Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous17.8.2022

LähiTapiola Henkiyhtiön puolivuotiskatsaus 1.1.-30.6.2022: LähiTapiola Henkiyhtiö kasvattaa etuja omistaja-asiakkailleen

LähiTapiola Henkiyhtiön liikevoitto oli tammi-kesäkuussa 46 miljoonaa euroa ja vakavaraisuus vahvistui entisestään. Sijoitusmarkkinoiden heikko kehitys painoi kokonaistulosta. Olemme parantaneet riskihenkivakuutuksen asiakasetuja.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Pasi Haaralan kommentit:

”Koronapandemian ja Ukrainan sodan aiheuttama epävarmuus on saanut asiakkaat ajattelemaan omaa ja läheistensä turvaa. Haluamme auttaa omistaja-asiakkaitamme varautumaan tulevaisuuteen.

Keskitymme strategiamme mukaisesti elämänturvan ja asiakashyödyn kasvattamiseen. Kesäkuussa vahvistetun omistajastrategiamme mukaisesti kasvatimme asiakasetuja riskihenkivakuutuksessa. Uusmyynnissä madalsimme riskihenkivakuutuksessa vakuutusmaksuja 20 prosentilla ja nykyisille asiakkaillemme korotimme vakuutusturvan määrää maksutta 25 prosentilla. Vakuutusmäärien korotuksella haluamme paitsi parantaa asiakkaidemme taloudellista turvaa myös herätellä pohtimaan oman taloudellisen turvan tarvetta ja jo olemassa olevan turvan riittävyyttä.

Haluamme auttaa asiakkaitamme varautumaan myös säästämällä. LähiTapiolan laajan hajautuksen sijoitussalkut tarjoavat erinomaisen keinon säästää tulevaisuuteen myös epävarmassa markkinatilanteessa. Salkkujen varat on hajautettu laajasti eri omaisuusluokkien sisällä ja välillä ja lisäksi niiden kautta pääsee sijoittamaan kohteisiin, jotka ovat yleensä vain suuren sijoittajan saatavilla.

Kiitämme asiakkaitamme luottamuksesta ja henkilöstöä erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta epävarmassa tilanteessa.”

LähiTapiola Henkiyhtiön liiketulos oli 46 miljoonaa euroa. Kokonaistulos oli -119 miljoonaa euroa johtuen sijoitustoiminnan haastavasta markkinatilanteesta. Vakavaraisuus on vahvistunut vuonna 2022 ja vakavaraisuussuhde oli 307 prosenttia. Ilman vakavaraisuuslaskennan siirtymäsäännöksiä vakavaraisuussuhde oli 274 prosenttia.

Maksutulon kasvu jatkui riskihenkivakuutuksessa ja ryhmäeläkevakuutuksessa. Kokonaismaksutulo alentui 5 prosenttia 233 miljoonaan euroon säästämisen maksutulon laskun myötä. Riskihenkivakuutuksessa maksutulo kasvoi 5 prosenttia ja ryhmäeläkkeessä 9 prosenttia. Säästämisen maksutulo laski 13 prosenttia haastavassa markkinaympäristössä.

LähiTapiola Henkiyhtiö on riskihenkivakuutuksen markkinajohtaja ja nousi ryhmäeläkkeessä alan toiseksi suurimmaksi vakuuttajaksi. Ryhmäeläke on tehokas tapa sitouttaa ja palkita henkilöstöä. Laaja omaisuusluokkahajautus ja suuren sijoittajan edut ovat myös ryhmäeläkeasiakkaidemme käytössä.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo jää työsopimuksen mukaisesti eläkkeelle 1.10.2022. Henkiyhtiön hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.8.2022 alkaen KTM Pasi Haaralan.

Löydät koko LähiTapiola Henkiyhtiön puolivuotiskatsauksen täältä