Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Terveys 27.5.2022

Yleisiä kysymyksiä ja vastauksia mielenterveyden häiriöiden vaikutuksista vakuuttamiseen

Vakuutusten avulla meistä jokainen voi varautua taloudellisesti elämässä vastaan tuleviin yllätyksiin. Terveysasioissa yhteiskunta vastaa monista riskeistä ja tarjoaa kattavan, kaikille kuuluvan julkisen terveydenhuollon. Vapaaehtoisilla vakuutuksilla voidaan täydentää yhteiskunnan turvaverkkoa.

Vakuuttamisessa iso joukko vakuutuksenottajia jakaa yhdessä riskit ja siirtää ne vakuutusyhtiön kannettavaksi. Vakuutusyhtiö määrittää vakuutusehdoissaan mahdollisimman selkeästi vahingot, jotka vakuutus korvaa vahinkotilanteessa ja samalla myös ne vahingot, joita vakuutus ei korvaa.

Vakuutukset korvaavat yllättäviä ja äkillisiä vahinkoja, kuten tulipaloja, tapaturmia tai sairastumisia. Vakuutusyhtiö maksaa korvaukset vakuutuksenottajille vakuutusmaksuilla kerätyillä yhteisillä varoilla.

Vakavaraisuudestaan huolehtimalla, selkeillä vakuutusehdoilla ja asiakkaisiin liittyvällä riskien valinnalla vakuutusyhtiö huolehtii, että se voi kaikissa tilanteissa maksaa asiakkaille ehtojen mukaiset korvaukset.