<link rel="stylesheet" href="/cs/chat/stylesheets/lahitapiola-chat.css"/>
Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus 1.6.2022

Venäjän sotatoimet ja matkustaminen – tietoa vakuutuksista henkilöasiakkaille

Päivitetty 1.6.2022 klo 12 Venäjän hyökkäys Ukrainaan herättää huolta ja voi aiheuttaa matkustamiseen liittyviä kysymyksiä. Kokosimme ajankohtaista tietoa vakuutuksista kriisin aikana. Seuraamme tilannetta tarkasti ja tiedotamme tarvittaessa lisää.

LähiTapiolan matkustajavakuutuksesta voidaan korvata matkan keskeytymiseen ja peruuntumiseen liittyviä kuluja sekä matkatapaturmaan tai -sairauteen liittyviä hoitokuluja. Myös LähiTapiolan tapaturmavakuutuksesta voidaan korvata ulkomailla sattuneita tapaturmia. Olemme lisäksi koonneet alle tietoa ajoneuvovakuutusten toimivuudesta ulkomailla. Katso alta, kuinka vakuutukset toimivat eri tilanteissa.

Onko sinulle yrityksen vakuutuksiin liittyvä kysymys? Lue lisää täältä.

Suosittelemme seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita ja yleensäkin noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustaessa epävarmoina aikoina.

Lue, miten matkustaja- tai tapaturmavakuutus toimii, jos matkan kohteena on Ukraina, Venäjä tai Valko-Venäjä.

Lue, miten liikenne- ja kaskovakuutus toimivat ulkomailla.

Lue, miten voit toimia tai miten vakuutus korvaa, jos sinulla on jokin muu matkustukseen liittyvä kysymys.

Kiireellisissä tilanteissa matkalla voit saada neuvoja soittamalla LähiTapiolan matkahätäpalvelun numeroon +358 800 04531. Kotimaassa voit soittaa oman alueyhtiösi vakuutus- ja korvauspalveluun. Löydät aluekohtaiset yhteystiedot täältä.

Korvaushakemuksen voit tehdä myös verkossa osoitteessa: www.lahitapiola.fi/henkilo/hae-korvausta . Jos tarvitsemme lisätietoja korvauskäsittelyämme varten, olemme sinuun yhteydessä.

Mistä saan lisätietoja?

Suosittelemme seuraamaan ulkoministeriön ohjeita ja ajantasaisia matkustustiedotteita. Löydät ne osoitteesta: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

Onko sinulla sijoittamiseen tai säästämiseen liittyvä kysymys? Lue lisää täältä.