Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Talous15.2.2022

LähiTapiola Henkiyhtiön tulos ja vakavaraisuus vahvistuivat

LähiTapiola Henkiyhtiön vuosi 2021 päätyi vahvaan tulokseen sijoitusmarkkinoiden kehityksen ja kannattavan vakuutustoiminnan myötä ja vakavaraisuutemme vahvistui yli koronapandemiaa edeltävän tason.

LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmon kommentit:

”Vuosi 2021 päätyi vahvaan tulokseen sijoitusmarkkinoiden kehityksen ja kannattavan vakuutustoiminnan myötä ja vakavaraisuutemme vahvistui yli koronapandemiaa edeltävän tason. Kasvatamme vuonna 2022 asiakasetuja omistaja-asiakkaillemme.

Koronapandemian aiheuttama epävarmuus on saanut asiakkaat ajattelemaan yhä enemmän omaa ja läheistensä turvaa. Haluamme olla paras kumppani elämänturvassa ja olemme tyytyväisiä asiakastyytyväisyyden ja asiakaspysyvyyden parantumisesta edelleen vuonna 2021. Myös maksutulon pitkään jatkunut hyvä kehitys jatkui vuonna 2021 riskihenkivakuutuksessa ja ryhmäeläkevakuutuksessa ja säästämisen maksutulo kääntyi uudelleen kasvuun.

Kiitän asiakkaitamme luottamuksesta ja henkilöstöä erinomaisesta työstä ja sitoutumisesta poikkeusolojen aikana.”

LähiTapiola Henkiyhtiön tulos kasvoi vertailuvuodesta. Liiketulos oli 92,3 miljoonaa euroa ja kokonaistulos 170,6 miljoonaa euroa. Hyvän tuloksen myötä vakavaraisuus on vahvistunut vuonna 2021 ja vakavaraisuussuhde oli 213 prosenttia. Ilman vakavaraisuuslaskennan siirtymäsäännöksiä vakavaraisuussuhde oli 183 prosenttia.

Maksutulo kasvoi kaikilla painopistealueilla. Riskihenkivakuutuksessa maksutulo kasvoi 5,6 prosenttia ja ryhmäeläkkeessä 12,8 prosenttia. Säästämisen maksutulo kasvoi 14,8 prosenttia. Kokonaismaksutulo kasvoi 10,7 prosenttia päätyen 480,4 miljoonaan euroon.

LähiTapiola Henkiyhtiö uudisti vuonna 2021 sijoittamisen palveluaan ja tarjoaa asiakkailleen yhä parempaa vastuullista kanssasijoittamista ja suuren sijoittajan etuja. Riskihenkivakuutuksessa laajennettiin tuotevalikoimaa uudella ammattiliittojen jäsenistölle suunnatulla Turvassa – henkivakuutuksella, sekä Maksuturva – henkivakuutuksella LähiTapiolan autorahoituksen takaisinmaksun turvaksi. Haluamme tehdä tulevaisuuteen varautumisen helpoksi kaikissa palvelukanavissamme. Tätä tavoitetta tukevan järjestelmäuudistushankkeen valmistelu on edennyt suunnitellusti vuonna 2021.

LähiTapiola Henkiyhtiön nykyinen toimitusjohtaja Minna Kohmo on jäämässä eläkkeellä syksyllä 2022. Henkiyhtiön hallitus on nimittänyt yhtiön uudeksi toimitusjohtajaksi 1.8.2022 alkaen LähiTapiola Pohjanmaan nykyisen toimitusjohtajan KTM Pasi Haaralan.

Lue koko tiedote täältä.

Avainluvut