Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Elämänturva 15.2.2022

Vaikuttavasti läsnä ympäri Suomen – vuonna 2021 LähiTapiola tuki muun muassa mielenterveys- ja pelastustyötä

LähiTapiola valitsee vuosittain ryhmän yhteiset valtakunnalliset lahjoitusteemat, jotka ovat omistaja-asiakkaillemme merkityksellisiä ja samalla yhteiskunnallisesti vaikuttavia. Vuoden 2021 merkittävimmäksi lahjoitusteemaksi nousi mielenterveys sekä valtakunnallisen Pidä huolta -kampanjan että muiden mielenterveyttä edistävien alueellisten lahjoitusten myötä.

LähiTapiola haluaa vaikuttaa yhteisöjen hyvinvointiin ja elinvoimaisuuteen paitsi suoraan liiketoiminnallaan myös tukemalla eri sektoreiden toimijoita. Järjestötoimijat ovat korvaamaton osa yhteiskuntaa, ja haluamme olla mahdollistamassa heidän toimintaansa lahjoituksilla niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti.

Esimerkiksi vapaaehtoisen palokunnan toiminta (VPK) on vapaaehtois- ja harrastustoiminnan varassa. Toiminnan ylläpitämiseksi on tärkeä löytää kaikkialta Suomesta riittävästi vapaaehtoisia, jotka sitoutuvat harrastukseen.

– Haluamme keskittyä ehkäisemään etenkin niitä riskejä ja uhkia, joista meillä on vakuutusyhtiönä hyvä ymmärrys. Teemme lahjoituksia, joilla saadaan edistettyä ihmisten turvallisuutta ja hyvinvointia. Haemme lahjoitustoiminnallamme koko ajan suurempaa vaikuttavuutta, kertoo LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja .

Mielenterveyden edistäminen vuoden 2021 merkittävin lahjoitusteema

Viime vuonna LähiTapiola lahjoitti alueellisesti ja valtakunnallisesti mielenterveyden edistämisen ja ennakoivan jaksamisen tueksi kaikkiaan yli 850 000 euroa. VPK- ja pelastustoimintaan tehtiin lahjoituksia 250 000 euroa, minkä lisäksi yhtenä teemana lahjoituksissa olivat luontoon, lähiympäristöön ja ilmastomuutokseen liittyvä työ.

Suurin yksittäinen lahjoituskohde viime vuonna oli Pidä huolta -kampanja, jolla kerättiin rahaa nuorten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluihin. LähiTapiola lahjoitti kampanjaan yhteensä 450 000 euroa.

Lue lisää: Pidä huolta -kampanja keräsi yli miljoona euroa nuorten mielenterveystyöhön

Muita yksittäisiä isoja lahjoituksia olivat 300 000 euron lahjoitus Yrittäjät-akatemia-hankkeeseen, 100 000 euron lahjoitus Helsingin yliopiston vakuutusmatematiikan työelämäprofessuuriin sekä Jyväskylän Mielenterveysseuran pyörittämälle Kriisikeskus Mobilelle tehty 100 000 euron lahjoitus.

Kokonaisuudessaan LähiTapiola teki lahjoituksia 2,4 miljoonalla eurolla vuonna 2021.

Vaikuttavasti vastuullinen kaikkialla Suomessa

Tänä vuonna LähiTapiola pyrkii edelleen kasvattamaan lahjoitustoiminnan vaikuttavuutta. Arjen turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistäminen ovat jatkossakin isoja teemoja, joiden parissa LähiTapiola jatkaa lahjoitustoimintaa.

– Tuemme ihmisten kyvykkyyttä ennalta ehkäistä riskejä. Samalla teemme jatkuvaa analyysia, miten tässä ajassa alueellisesti voitaisiin parhaiten kehittää hyvinvointia ja mitkä asiat uhkaavat asiakkaidemme elämänturvaa. Lahjoitusteemojemme alle haemme myös jatkossa ryhmän yhteisiä vastuullisuushankkeita, joilla voimme vaikuttaa meille merkityksellisiin yhteiskunnallisiin ilmiöihin, Salmenpohja sanoo.

Ryhmän valtakunnallisten lahjoitusteemojen ja -hankkeiden lisäksi LähiTapiolan alueyhtiöt voivat paikallisesti lahjoittaa tärkeiksi kokemiinsa kohteisiin ja toimijoille. LähiTapiolan 19 alueyhtiötä ovat läsnä paikallisyhteisöissä ympäri Suomen ja voivat siten vaikuttaa alueellisen elinvoiman, yhteisöjen hyvinvoinnin ja turvallisuuden kehittymiseen. Alueyhtiöt ovat myös esimerkiksi kysyneet paikallisilta asukkailta, mihin kohteisiin lahjoituksia kannattaisi tehdä.

Lue myös: Yrittäjä, haluatko päivittää osaamistasi? LähiTapiolan mahdollistama ilmainen koulutustarjonta käynnistyy

Lue myös: Helsingin yliopistoon uusi vakuutusmatematiikan työelämäprofessuuri – LähiTapiola suurin rahoittaja