Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen
Työelämä 27.1.2022

Yrittäjä, haluatko päivittää osaamistasi? LähiTapiolan mahdollistama ilmainen koulutustarjonta käynnistyy

LähiTapiola Henkiyhtiö on lahjoittanut 300 000 euroa yrittäjien osaamisen kehittämiseen. Lahjoituksella mahdollistetaan Suomen Yrittäjien koordinoima Yrittäjät-akatemia, jossa yrittäjät voivat päivittää osaamistaan maksuttomasti.

Yrittäjät-akatemia on uusi yrittäjille räätälöity kokonaisuus koulutuksia, kursseja ja webinaareja. Yrittäjien ja heidän henkilöstönsä osaamisen kehittämiseen suunnatun koulutuskokonaisuuden keihäänkärjiksi on valittu digitaalisuus ja vastuullisuus. Akatemian kaksi valmentajaa auttavat muun muassa oikeiden kurssien ja koulutusten löytämisessä sekä vetävät työpajoja.

– Yrittäjä voi luottaa siihen, että kaikki tarjolla oleva koulutus on hänen tarpeisiinsa sopivaa ja siksi valikoitu mukaan, kertoo LähiTapiolan vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Eeva Salmenpohja .

Koulutustarjonta koostuu suomalaisten ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen tarjoamista verkkokursseista sekä valittujen yritysten, kuten Googlen, tarjoamista kursseista. Koulutukset ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Koulutusohjelman puitteissa järjestetään myös lähikoulutuspäiviä, joissa yrittäjät voivat verkostoitua ja oppia toisiltaan. Koulutuksia on tarjolla koko tämän vuoden ja mukaan voi ilmoittautua koska tahansa.

Aika ja raha esteinä osaamisen kehittämiselle

Suomen Yrittäjien Kantarilla marraskuussa 2021 teettämän Yrittäjägallupin mukaan yrittäjistä 70 prosenttia kertoo, että ajan puute on suurin este osaamisen kehittämiselle. Toiseksi merkittävämmäksi syyksi mainitaan rahan puute.

– Korona on muuttanut monen yrityksen toimintaympäristöä. Moni yrittäjä joutuu uudistamaan liiketoimintaansa, jotta selviää koronan aikaisessa ja jälkeisessä maailmassa. Yrittäjät-akatemia on perustettu tämän uudistamisen tueksi, kuvailee Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen .

LähiTapiolan yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Veikko Salonen näkee yrittäjien koulutustarjonnan tukemisen koko yhteiskunnan kannalta hyvin tärkeänä, jotta suomalaiset yritykset selviävät koronapandemiasta.

– Olemme nähneet korona-aikana liiketoimintaympäristön muutosten vaikutukset yrityksiin ja niiden ihmisiin. Näin ollen mahdollisuus tukea yrittäjien koulutusta ja osaamisen kehittämistä yhteistyössä Suomen Yrittäjien kanssa on meille elämänturvayhtiönä tärkeää, kertoo Salonen.

  • Monipuolinen koulutusten kokonaisuus, joka on suunniteltu yrittäjien, heidän henkilöstönsä ja yrittäjyyttä suunnittelevien tarpeisiin

  • Koulutustarjonnan pääpaino on digitaalisuudessa ja vastuullisuudessa

  • Kurssit ovat maksuttomia ja kaikille avoimia eivätkä vaadi LähiTapiolan asiakkuutta tai Suomen Yrittäjien jäsenyyttä

  • Akatemian kurssit, koulutukset ja webinaarit ovat suomalaisten korkeakoulujen, yliopistojen ja isojen yritysten tarjoamia

  • Opinnot suoritetaan pääasiassa etänä, tämän vuoden aikana järjestetään muutamia lähikoulutuspäiviä, joissa on mahdollisuus verkostoitua

  • Akatemian valmentajat auttavat opintojen valinnassa ja tukevat opiskeluissa

  • Koulutuksia on tarjolla koko vuoden, mukaan voi ilmoittautua koska tahansa

  • Tutustu Akatemian koulutustarjontaan, valitse itsellesi sopiva kokonaisuus ja ilmoittaudu mukaan: https://www.yrittajat.fi/yrittajat-akatemia/