Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus6.9.2019

Lista: Yleisimmät syyt käydä eläinlääkärillä koiran kanssa – kännykällä saat eläinlääkärin avun heti

Kun lemmikki sairastuu ja apu on tarpeen, tavoitat eläinlääkärin nopeasti LemmikkiHelpin avulla.Tutustu eläinvakuutukseen

Koirilla ja kissoilla tyypilliset syyt eläinlääkärissä käyntiin ovat varsin tavanomaisia. Eläimen oksentelu, ripuli, iho- ja korvaoireet ovat tuttuja asioita monelle lemmikin omistajalle. Myös haavat, allergiset reaktiot, myrkytystilat ja erilaiset tapaturmat ovat valitettavan yleisiä haavereita.  Onneksi monissa näistä tapauksista eläinlääkäri voi auttaa etäpalveluna. Käyntiä vastaanotolle ei siis välttämättä tarvita.

LemmikkiHelppiä käytetään maksuttomalla iOS- ja Android- mobiilisovelluksella. Ota LemmikkiHelppi käyttöösi

LähiTapiolan etäeläinlääkäripalvelussa asiakkaat saavat nopeasti eläinlääkärin arvion lemmikkikoiransa tai -kissansa terveydentilasta. LemmikkiHelpin eläinlääkäri selvittää eläimen terveystilanteen ja antaa hoito-ohjeet tai ohjaa tarvittaessa jatkohoitoon LähiTapiolan suorakorvausklinikalle tai -sairaalaan. Apuna voidaan käyttää videoyhteyttä etäarviota tehtäessä, ensiavun neuvonnassa ja kotihoidon ohjeita antaessa.

Palvelu toimii viikon jokaisena päivänä klo 7.00-23.00, joten lemmikin omistaja saa mielenrauhan hädän hetkellä. Kun kipeän lemmikin kanssa ei tarvitse lähteä vastaanotolle, säästyy myös aikaa ja rahaa, ja mikä tärkeintä, lemmikin paraneminen alkaa nopeammin.

– LemmikkiHelpissä törmää keisseihin laidasta laitaan. Jotkut asiakkaat varmistelevat, mitä tulee tehdä jos punkin puremasta on jäänyt pieni paukama tai ihoon tullut pieni haava, toisilla potilailla on pidempiaikaisia kroonisia ongelmia, kuten iho-ongelmia, ja toisille on sattunut akuutti tapaturma ja epäillään esimerkiksi ristisidevammaa polvessa, vesihäntää, aivotärähdystä tai vierasesineen syömistä, kertoo LähiTapiolan LemmikkiHelppi-palvelua tuottavan LähiVet:n eläinlääkäri Eva Kaisti.

– Ihmiset ovat ottaneet LemmikkiHelpin hyvin vastaan, ja moni on käyttänyt sitä jo useampaan otteeseen. Tällä viikolla otin videopuhelun asiakkaalle, joka asioi kanssani jo toistamiseen. Hänen koiransa oli pudonnut, lyönyt päänsä ja ollut tokkurainen. Ensimmäinen reaktio oli soittaa päivystykseen, mutta kun sieltä ei vastattu, laittoi hän viestiä LemmikkiHelppiin. Mahtavaa, että hän akuutin hädän hetkellä muisti LemmikkiHelpin ja upeaa, että pystyin auttamaan!

Yleisimmät syyt käydä eläinlääkärillä koiran kanssa:

  • Ihosairaudet: iho-oireet, ulkoloiset, tulehdukset

  • Ruuansulatuskanavan oireet ja sairaudet

  • Korvat: tulehdukset, krooniset muutokset, verikorva

  • Silmät: tulehdukset, kaihi, punasilmäisyys

  • Virtsatiet

  • Hengitystiet

  • Ontumat: nivelessä, nivelsiteessä tai siderakenteessa esiintyvä sairaus tai vamma

  • Haavat

Lemmikkivakuutus on hyvä pari LemmikkiHelpille

Osa koirien ja kissojen vaivoista vaatii toki edelleen lääkäri- tai sairaalakäynnin. Lemmikkieläimille tehdään esimerkiksi yhä enemmän polvi- ja lonkkaleikkauksia. Tavanomaisia leikkaustoimenpiteitä ovat lisäksi erilaiset vierasesineleikkaukset, mahalaukun kiertymän leikkaukset ja märkäkohtuleikkaukset. Lemmikkien pitkäkestoisia ja kroonisia sairauksia hoidetaan yhä pidempään. Myös erilaisten kroonisten ihosairauksien, kilpirauhasen sairauksien ja diabeteksen hoito on yleistynyt.

– Etäeläinlääkärin työ vaatii hyvät pohjatiedot eläinlääketieteestä, kokemusta kliinisestä praktiikasta, hyvää käsikauppalääkkeiden ja -tarvikkeiden tuntemusta sekä kokemusta asiakasrajapinnassa toimimisesta. Täytyy osata kysyä oikeat kysymykset, neuvoa asiakasta toimimaan etäeläinlääkärin apukäsinä ja tekemään lemmikilleen tutkimuksia ja osata tehdä oikeita johtopäätöksiä näiden tietojen pohjalta. Tämä kaikki ilman kosketusaistia tai lisädiagnostiikkaa. Nykypäivän klinikalla tehdään paljon tutkimuksia, koska niitä voi tehdä ja siten varmistella tilannetta. Etäeläinlääkärillä ei ole tätä mahdollisuutta, vaan tässä on palattu juurille ihan peruspraktiikkaan, ja vielä ilman sitä fyysistä tutkimusta! Työ on siis haastavaa, mutta erittäin antoisaa, kertoo Eva Kaisti työstään.

LähiTapiolan lemmikkivakuutus on oiva turva niin edellä kuvattuja kuin kaikkia muitakin lemmikin terveyteen liittyviä tilanteita varten.

LemmikkiHelpin etäeläinlääkäripalvelussa ei ole omavastuuta ja palvelun käyttö vähennetään suoraan eläinlääkärikuluvakuutuksen enimmäiskorvausmäärästä eli asiakkaan ei tarvitse itse maksaa palvelun käytöstä. Jos lemmikkisi hoidossa tarvitaan käyntiä eläinklinikalla, käytettävissäsi on suorakorvauspalvelumme.

Ota LemmikkiHelppi käyttöösi ja tutustu lemmikkivakuutuksiimme