Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
Turvallisuus18.3.2019

Kannattaako vanhemmalle autolle ottaa kaskovakuutus?

Autovakuutus eli kasko ja liikennevakuutus yhdessä korvaavat autollesi tai sen varusteille sattuneita vahinkoja sekä vastapuolen henkilö- ja esinevahinkoja. Joskus kuulee puhuttavan, että vanhalle autolle ei enää kannata ottaa kaskoa lainkaan, etenkin jos ajoneuvn hinta on alhainen. Lue alta, mitkä tekijät vaikuttavat kaskovakuutuksen valintaan.Lue lisää ja osta

Uudempaan, alle viiden vuoden ikäiseen autoon kannattaa yleensä ottaa laaja kaskovakuutus, johon sisältyy muun muassa lasivakuutus ja mahdollisuus sijaisautoon. Etenkin paljon pitkiä matkoja ajavan kannattaa harkita vanhempaankin autoon kaskoa. Osakaskostakin korvataan esimerkiksi kesken matkan hajonneen auton lähimpään korjaamoon kuljettamisesta aiheutuneita kuluja sekä matkakustannukset kotiin.

- Käytetylle autolle, jolla on jo enemmän ikää ja kilometrejä mittarissa, sopii usein kolarointivakuutuksen sisältävä Peruskasko. Osakaskoa suosittelemme silloin kun haluaa kattaa vain tiettyjä riskejä, joihin itse ei monesti voi vaikuttaa, kuten palo, varkaus ja ilkivalta. Itse aiheutettua kolarointia ei Osakasko omalle autolle korvaa, kertoo LähiTapiolan ajoneuvovakuutuksista vastaava kehityspäällikkö Ari Saarnio.

- Jos auton myyntiarvo on hyvin alhainen, niin voi olla järkevää ottaa liikennevakuutuksen lisäksi pelkkä Osakasko ja säästää erillistä korjauskassaa kolarivahingon varalta. Korjauskustannukset voivat kuitenkin olla yllättävän suuria ja yleensä suomalaiset arvostavat autovakuutuksissaan matalaa omavastuuta ja kattavuutta, jolloin vahinkotilanteessa ei tule suuria yllätyksiä omalle taloudelle, Saarnio kertoo.

Tutustu LähiTapiolan kaskovakuutuksiin.

Kaskosta korvataan eniten rikkoutuneita tuulilaseja, matkan keskeytymisiä ja kolarointeja


Vuonna 2018 LähiTapiolan asiakkaat ilmoittivat kaskovakuutuksiin kuuluvina vahinkoina eniten tuulilasivahinkoja, matkan keskeytymisiä ja kolarointeja. Tuulilasivahingoista voit lukea lisää täältä.

Kaikkiin myynnissä oleviin yksityiskäyttöisiin LähiTapiolan henkilö- ja pakettiautojen kaskovakuutuksiin kuuluva autopalveluvakuutus kattaa matkan keskeytymisestä johtuvia kuluja, kuten hinauksen lähimmälle osaavalle korjaamolle. LähiTapiolan asiakkaille sattui vuonna 2018 noin 50 000 tämän vakuutuksen kattamaa vahinkoa, joten kyseessä on yksi tavallisimmista vahingoista.

– Hinaus voidaan korvata, kun matka keskeytyy ajoneuvon vian tai vaurion vuoksi tai auton suistuttua tieltä. Tieltä suistumisen takia voidaan korvata pelkästään tielle nosto tai tarvittaessa myös hinaus korjaamolle, kertoo Saarnio.