Siirry suoraan sisältöönSiirry suoraan alatunnisteeseen
17.11.2016

LähiTapiolan uusi liikennevakuutus palkitsee vahingottomuudesta

Sama bonus kakkosautolle, huolelliselle kuskille parhaat bonukset, oikeudenmukaisempi uusi hinnoittelu ja täydet bonukset jopa 8 vuodessa.

LähiTapiola tuo vuoden 2017 alussa markkinoille täysin uudenlaisen henkilöasiakkaiden liikennevakuutuksen. Jatkossa liikennevakuutuksen bonus muodostuu asiakkaan henkilökohtaisen vakuutus- ja vahinkohistorian perusteella.

Uusi liikennevakuutus tarkoittaa sitä, että esimerkiksi kakkosautolle tulee sama bonus, kun vakuutukset ovat yhden henkilön nimissä.

–Yhden auton vahinko ei laske kaikkien autojen bonuksia, mikä on asiakkaan kannalta ehdoton etu. Hinnoittelussa käytetään myös ajo-oikeus- ja ajokorttitietoja siten, että kaikki ajokokemus eri ajoneuvoista voi hyödyttää kuljettajaa suurempana lähtöbonuksena. Tämä on etu erityisesti nuorille hyville kuljettajille uusiin vakuutuksiin, kertoo yksikönjohtaja Tapani Alaviiri LähiTapiola Vahinkovakuutuksesta.

Liikennevakuutusuudistuksen taustalla on vuoden 2017 alussa voimaan tuleva liikennevakuutuslain muutos.

– Liikennevakuutuslain uudistus mahdollistaa sen, että olemme voineet rakentaa liikennevakuutuksemme kokonaan uudella tavalla asiakaslähtöisesti. Lähtökohtanamme on vahingottomuus ja hyvien kuskien palkitseminen. Haluamme myös kannustaa asiakkaitamme hyvään liikennekulttuuriin entistä nopeammalla bonuskertymällä, jatkaa Alaviiri.

Vahingon vaikutus aiempaa maltillisempi

Näkyvin uusi ominaisuus on kakkosauton bonus, mikä tarkoittaa, että kaikki talouden autot saavat saman bonusprosentin, kun vakuutukset ovat yhden henkilön nimissä.

–Jos jollekin autoista sattuu vahinko, bonus laskee vain yhdessä autossa - ei siis asiakkaan kaikissa autoissa. Jatkossa vahingon vaikutus bonukseen on entistä maltillisempi, vain -15 % nykyisen -20 % sijasta. Bonusten alenemisen voi myös estää käyttämällä bonusturvaa, jonka ansaitsee ajettuaan kolme vuotta vahingotta maksimibonuksilla, Tapani Alaviiri kertoo.

Henkilöauton liikennevakuutuksen hinnoittelutekijöiden vaikutuksia on tarkennettu vastaamaan aiempaa paremmin riskejä eli esimerkiksi vakuutusmaksuja on alennettu niiltä, joilla vahinkoriskikin on alhaisempi. Käytännössä tämä tarkoittaa myös entistä oikeudenmukaisempaa hinnoittelua asiakkaille.

– Liikennevakuutuslain uudistumisen myötä uuden liikennevakuutuksemme hintataso ja bonusetumme ovat erittäin asiakasystävällisiä, ja tavoitteenamme on tarjota huolelliselle kuljettajalle alan edullisin liikennevakuutus. Vahingottomuus, oikeudenmukainen hinnoittelu ja asiakkaidemme turvallisuuden tukeminen ovat meille tärkeitä teemoja, jotka olemme onnistuneet tuomaan myös uuteen liikennevakuutukseemme, kommentoi Tapani Alaviiri.

Uutuuksina LähiTapiola tuo liikennevakuutukseen mm. seuraavia ominaisuuksia:
• Asiakaskohtainen ja henkilökohtainen bonus
• Sama bonus asiakkaan kaikkiin autoihin eli ns. kakkosauton bonus
• Yhden auton vahinko ei laske kaikkien autojen bonuksia
• Lähtöbonus uuteen vakuutukseen ja uudelle asiakkaalle vähintään 20 % tai jopa 30 %
• Lahjabonusta jo 4 vuoden vahingottomalla ajolla
• Maksimibonus 80 % - nykytilassa Suomen korkein bonus
• Bonus kertyy maksimiin jopa jo 8 vuoden vahingottomalla ajolla
• Vahingon vaikutus bonukseen maltillisempi - jatkossa vain -15 % nykyisen -20 % sijaan
• Bonusturva uudistuu - on jatkossa henkilökohtainen

Uusi liikennevakuutus tulee myyntiin vuodenvaihteessa 2017 kaikille yksityishenkilöiden vakuuttamille autoille: henkilö-, paketti-, kuorma-, linja-, erikois- ja matkailuautoille. Myös nykyiset asiakkaamme voivat halutessaan vaihtaa vakuutuksensa uuteen.

Lisätiedot:
Tapani Alaviiri
yksikönjohtaja, LähiTapiola Vahinkovakuutus
040 4848 133
sähköpostit: etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi

www.lahitapiola.fi/liikennevakuutuslaki