Siirry suoraan sisältöön Siirry suoraan alatunnisteeseen

LähiTapiola Pirkanmaan vuosi 2017: Elämänturvastrategian mukaisesti asiakkaat hyötyvät menestyksestä

TIEDOTE 6.3.2018

LähiTapiola Pirkanmaan tulos erinomainen – rakennutamme 95 asunnon kerrostalon Tampereen Tesomalle

LähiTapiola Pirkanmaan toiminnan keskiössä on elämänturva, joka merkitsee asiakkaille kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua terveyden, turvallisuuden ja talouden alueilla. Vuonna 2017 LähiTapiola Pirkanmaan keskeisiin tapahtumiin kuuluivat:

Terveys – Autamme pitämään sinut terveenä

• Toimme markkinoille uudenlaisen terveysvakuutuksen, joka turvaa nopean diagnoosin ja tarvittavat tutkimukset kaikille suomalaisille ikään tai terveydentilaan katsomatta – ilman omavastuuta.
• Uudistamme suomalaista terveydenhuoltoa kehittämällä innovatiivisia vakuutus- ja terveyspalveluita. Strategisten kumppaneidemme, Pihlajalinnan ja Mehiläisen, avulla tuomme sairaanhoitajien ja lääkäreiden palvelun henkilövakuuttamisen ja -korvaamisen etulinjaan.
• Laajempi urheiluvakuutus on ollut menestys Pirkanmaalla. Yhteistyöurheiluseurat kiittävät toimivaa vakuutusyhtiö- ja hoitolaitosyhteistyötä.

Turvallisuus – Ennaltaehkäisemme vahinkoja

• Toimme ensimmäisenä vakuutusyhtiönä markkinoille uuden lainsäädännön mahdollistaman vakuutuksen, joka palkitsee kuljettajia vahingottomuudesta. LähiTapiola Pirkanmaan osuus markkinasta on nyt 25,11 % (Trafi-luku) ja kasvua tuli 1,24 % -yksikköä.
• Asiakkaidemme liikennevakuutukset siirrettiin alueyhtiöiden vastuulle 30.6.2017. LähiTapiola Pirkanmaan tase kasvoi 81 MEUR.
• LähiTapiola Pirkanmaan alueella koulutettiin yhteistyössä SPR:n kanssa elvytystaitoja yli 4 200 koululaiselle ja hätäensiaputaitoja 850 asiakkaalle. Sankarikoulutukset ovat maksuttomia.
• Uusi Huoneistoturvavakuutus kehitettiin Pirkanmaalla osana ympäristöministeriön hanketta asunnottomuuden vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Kokemuksen perusteella Huoneisto-turvavakuutus tuli saataville myös yksityisille vuokranantajille ympäri maata.

Talous – Panostamme pirkanmaalaisten talouteen

• Rakennutamme 95 asunnon kerrostalon Tampereen Tesomalle.
• Olemme sijoittajina mukana Kansi ja Areena –hankkeessa.
• MuutammeTampereen keskustassa uusiin tiloihin ostettuamme Itsenäisyydenkatu 11:n koko osakekannan. Muutto omiin tiloihin tapahtuu aikaisintaan vuoden päästä kesällä.
• Pirkanmaalaista urheilua ja liikuntaa tuemme monipuolisesti usean yhteistyöurheiluseuran kautta.
• Asiakkaamme saavat nyt suuren sijoittajan etuja. Loimme uuden vakuutuksellisen varainhoidon mallin, jonka mukaan asiakkaidemme varat sijoitetaan samoihin kohteisiin, joihin LähiTapiola Henkiyhtiö sijoittaa.

LähiTapiola Pirkanmaan avainluvut 2017, toimitusjohtajan kommentit:


Asiakkaidemme mielestä tärkeintä on oma ja läheisten terveys, tasapainoinen talous sekä turvallisuuden tunne. Elämänturvayhtiönä tarjoamme asiakkaillemme kokonaisvaltaisia ja ennakoivia terveyden, talouden ja turvallisuuden palveluita. Elämänturvastrategiaamme kuuluu olennaisena osana, että siirrymme pois perinteisestä korvauskeskeisestä vakuutusyhtiöajattelusta. Jatkossa olemme osa asiakkaidemme arkea ennakoiden riskejä ja turvaten heidän tulevaisuuttaan.

Vuosi 2017 oli LähiTapiola Pirkanmaalle tuloksellisesti erinomainen. Asiakasmäärämme sekä maksutulomme kasvoivat ja kannattavuus säilyi hyvänä. Ensivakuutuksen maksutulo kasvoi 44,5 miljoonaan euroon. Sijoitustoiminnan tuotto oli 5,0 prosenttia ja yhdistetty kulusuhde oli 87,6 prosenttia. Liikevoitto oli 9,2 miljoonaa euroa ja kokonaistulos vahvistui 11,2 miljoonaan euroon. Asiakkaille maksettiin korvauksia 26,5 miljoonaa euroa. Asiakasetuja tarjosimme asiakkaillemme noin 7 miljoonaa euron edestä.

Viime vuonna teimme hinnanalennuksia kotivakuutukseen ja uuteen liikennevakuutustuotteeseen. Kiitoksena asiakkaidemme huolellisuudesta ja esimerkillisestä toiminnasta, minkään muunkaan vakuutuksen hintoja ei nostettu. Hinnoitteluratkaisuista asiakkaamme hyötyivät viime vuonna n. 1,5 miljoonan euron verran. LähiTapiola Pirkanmaan asiakkaat ovat saaneet nauttia 0-korotuspäätöksistä nyt jo useampana vuonna, sillä vakuutusmaksuja ei ole nostettu 3 vuoteen.

Asiakasystävällisemmän hinnoittelun sekä uuden liikennevakuutustuotteen ansiosta liikennevakuuttamisen markkina-asemamme vahvistui. LähiTapiola Pirkanmaan markkinaosuus on nyt 25,11 prosenttia (Trafi). Osuus kasvoi 1,24 prosenttiyksikköä. Uusia henkilöasiakkaita saimme yli 4 000. Henkilöasiakkaiden lisäksi myös yritysasiakkaiden määrä kasvoi. Ratkaisumme yritysasiakkaiden henkilöstön hyvinvoinnin edistämiseksi ovat kasvaneet voimakkaasti ja Työkykypalvelumme on osoittautunut asiakkaidemme tarpeita hyvin palvelevaksi kokonaisuudeksi.

LähiTapiola-ryhmä siirsi liikennevakuutuskantansa paikallisiin alueyhtiöihin 30. kesäkuuta. LähiTapiola Pirkanmaan tase kasvoi tämän seurauksena 81 MEUR, joten edellytyksemme olla mukana pirkanmaalaisen elinkeinoelämän vauhdittajana paranivat merkittävästi. Ensimmäinen esimerkki pääoman hyödyntämisestä paikallisesti on Kansi ja Areena –hankkeeseen sijoittaminen. Toinen esimerkki on 95 asunnon kerrostalon rakennuttaminen Tampereelle. Tuleva kerrostalo sijaitsee keskellä Tesoman kehittyvää keskusta. Sinne on suunnitelmissa rakentaa myös Pirkanmaan Osuuskaupan S-market jo rakenteilla olevien Keskon kauppakeskuksen ja Tesoman hyvinvointikeskuksen lisäksi. Lisäksi mahdollisesti lähijunan seisake tulee lähistölle. Hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa ja rakentamisen on tarkoitus alkaa jo maaliskuussa. Tämän 8-kerroksisen kerrostalon rakentaa NCC. Tällaiset asuntosijoitushankkeemme parantavat osaltaan kasvavan Pirkanmaan asuntotarjontaa.

Uusi huoneistoturvavakuutus kehitettiin Pirkanmaalla osana ympäristöministeriön pilottihanketta asunnottomuuden vähentämiseksi ja ennaltaehkäisemiseksi. Hankkeen tavoitteena oli lisätä suurten vuokranantajien halukkuutta vuokrata asuntoja ihmisille, joilla on ongelmia elämänhallinnan kanssa. Vakuutusta kokeiltiin reilun vuoden ajan (10.10.2016-31.12.2017) runsaassa 2 000 yleishyödyllisten vuokranantajien ja palvelutuottajien omistamassa tukiasunnossa ympäri maata. Osana hanketta etsittiin tapoja kannustaa esimerkiksi yksityisiä vuokranantajia, kaupunkeja ja institutionaalisia kiinteistöjen omistajia vuokraamaan asuntojaan entistä laajemmin vaikeasti asutettaville. Kokemuksen perusteella Huoneisto-turvavakuutus tuli saataville myös yksityisille vuokranantajille ympäri maata.

Sankarikoulutusten kolmas vuosi on käynnistynyt. Sankarikoulutusten tavoitteena on vahvistaa suomalaisten ensiapu- ja alkusammutusvalmiuksia. Ensiaputaitojen kasvattaminen Suomessa on yksi esimerkki asiakkaiden omistaman Elämänturvayhtiön tavoista tuottaa arvoa asiakkailleen. Suurimpana Sankarikoulutusten kohderyhmänä ovat tänä vuonna koulujen 5.-luokkalaiset. Myös asiakkaillemme tarjoamme tänäkin vuonna hätäensiapu- ja alkusammutuskoulutuksia sekä maksuttomia sammutintarkastuksia. Tämän vuoden muihin tapahtumiin lukeutuvat mm. MTK:n paikallisyhdistysten kanssa yhteistyössä järjestetty perinteinen Laske Ystäväsi Ellivuoressa -tapahtuma sekä Pihlajalinnan ja Varalan Urheiluopiston kanssa järjestettävät Kuntoilijan illat.

Luvut ovat tilintarkastamattomia.

Lisätietoja:

Pentti Kuusela
toimitusjohtaja
LähiTapiola Pirkanmaa Keskinäinen Vakuutusyhtiö
puh. 044 063 2342
pentti.kuusela@lahitapiola.fi


LähiTapiola-ryhmän tehtävänä on turvata asiakkaidensa elämää ja menestystä. Visionamme on tarjota suomalaisille turvallisempaa ja terveempää elämää. Elämänturva merkitsee asiakkaillemme kokonaisvaltaista ja ennakoivaa palvelua.


LähiTapiola Pirkanmaa on keskinäiseen yhtiömuotoon perustuva, asiakkaiden omistama yhtiö, joka palvelee henkilö-, maatila-, yrittäjä-, yritys- ja yhteisöasiakkaita. LähiTapiolan tuotteet ja palvelut kattavat vahinko-, henki- ja eläkevakuuttamisen sekä sijoittamisen ja säästämisen palvelut. Olemme myös yritysten riskienhallinnan ja henkilöstön työhyvinvoinnin ammattilainen. www.lahitapiola.fi


LähiTapiola-ryhmän tulostiedote saatavilla: www.lahitapiola.fi/uutishuone
Huoneistoturvan tiedote: https://www.lahitapiola.fi/tietoa-lahitapiolasta/uutishuone/uutiset-ja-tiedotteet/uutiset/uutinen/1509550634421
Ympäristöministeriön loppuraportti Huoneistoturvavakuutuskokeilusta: http://www.ym.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tiedotteet/Tiedotteet_2018/Raportti_uusi_vakuutus_helpotti_heikoimm(46128)
Sankarikoulutukset: https://www.lahitapiola.fi/sankarikoulutus